Sredini brezplačni pogovori z najrazličnejšimi srčnimi ljudmi. V teh težkih časih želimo v vaša srca pripeljati več svobode, upanja in miru. Moja naslednja sogovornica bo Tatjana Zorko.

ZGODBE SRCA – ZA MOČ SRCA

V času mrzle zime se bomo greli s srčnimi zgodbami srčnih ljudi.

 

Nahajamo se v izjemno težkem obdobju, ko se veliko ljudi počuti nemočno, nesrečno, razočarano in živi v strahu. Strah naše telo zakrči in oropa življenjske energije, zato smo se odločili, da z rednimi srčnimi pogovori v ta prostor vnesemo več topline, spodbude in prijaznosti.

Sredini pogovori z najrazličnejšimi srčnimi ljudmi bodo v nas prebudili upanje in nas spodbudili, da na življenjske izzive pogledamo drugače; vredno je namreč nadaljevati, se življenja radostiti. Dali nam bodo občutek povezanosti ter odpirali nove možnosti lastne izbire.

Namen srečanj je deliti srčnost med ljudi. To zdaj Slovenija in svet še toliko bolj potrebujeta.
Srečanja bodo potekala brezplačno.

Vsako sredo od decembra naprej – sproščeni pogovori lahkih in pozitivnih tem, vsakič z novim zanimivim sogovornikom. Pogovori, ki se bodo dotaknili naših src.

Moja naslednja sogovornica bo Tatjana Zorko.

OD MLADE ZDRAVNICE DO MODRE ZDRAVILKE. Je dolga pot, ki se je začela pred 40 leti, ko je postala diplomirana zdravnica. V prvem in drugem letniku, ko je študirala splošne predmete, ji ni šlo prav dobro. Ko pa so se začele vaje na bolnišničnih oddelkih in so jih učili »jemati anamnezo«, to pomeni se pogovarjati z ljudmi, je začela uživati. Zdelo se ji je, da to zna, zmore in čuti kako v odnosu s človekom, ki je bolan, lahko s poslušanjem in spraševanjem gradi nekaj, kar zdravi oba. To se ji je izkazalo tudi kasneje, ko je pred svoje strokovno znanje postavljala pogovor, s katerim je skušala spraševati in slišati celo bolnikovo zgodbo. Vesela je, da si je ustvarila takšne pogoje za svoje delo, da si je vedno vzela vsaj trikrat več časa, kot ga predpisujejo zavarovalniški standardi. Na vztrajanje pri času, ki ga je »neplačanega« porabila za paciente, je najbolj ponosna.
Vsa leta se je učila, ne samo medicinske znanosti, tudi psihoterapije, različnih metod povezovanja telesa, duše in duha. V središču vsega je bilo SRCE. Zato je svojo ordinacijo imenovala ZA SRCE S SRCEM. Prepričana je, da so zdravniki pravzaprav le neke vrste »svetovalci«, ker vsak človek nosi v sebi zdravnika, ki ga je potrebno odkriti in poslušati.
Poleg svojega dela ima Tatjana za sabo težko pot. Zaradi težkih življenjskih preizkušenj je začela intenzivno raziskovati svojo duševnost, rane in čustva ter se izšolala še za psihoterapevtko.
Za konec je povedala: Rada sem zdravnica. To ni le moj poklic, to je tudi način mojega življenja. In bom to tudi ostala, le moje delovno mesto se je zaprlo. Prepričana sem, da bom lahko naredila še kaj dobrega. Zase in za vse, ki me bodo prosili za pomoč.

Kako bodo srečanja potekala?

V uvodnem delu bo potekala kratka meditacija, kjer se bomo povezali z lastnim srčnim centrom, nato bo sledi pogovor s sogovornikom in za zaključek bomo preko vodene vizualizacije razširili srčni občutek še med druge ljudi.

Kdaj: v času zime, vsako sredo od 19.45 do 20.30. Tokratno srečanje bo potekalo 15. 12. 2021.

Kje: online srečanja, ki bodo potekala na Zoomu. Do vseh pogovornih srečanj dostopate z isto povezavo, in sicer: https://us02web.zoom.us/j/82558009149?pwd=bEpOTUlCelVSeFJrVWFxM2ZkTmJPQT09. Meeting ID: 825 5800 9149, Passcode: 183989, ki jo na dan srečanja odprete ob 19.45 s klikom nanjo.
Predhodne prijave niso potrebne.

Srečanja bodo potekala brezplačno.

Vsak teden vas bomo na Facebooku seznanjali, kdo bo naslednji srčni sogovornik. Spremljajte objave na Facebooku – Center Diha ali Maja Kenda.

 

Skupaj bomo ustvarjali mrežo srčnosti.
Bodi tudi ti del te zgodbe, ker smo skupaj močnejši.