KAJ MI JE INDIJA PODARILA?

 

Včeraj sem priletela nazaj v našo čudovito Slovenijo in zadihala sveži zrak. Zdaj se že gnezdim v svojem domu.
Iz mene žari ena sama hvaležnost. Težko je opisati notranje doživljenje…a vseeno bom poskusila strniti v zapis svoja glavna spoznanja tokratnega potovanja v Indijo, Auroville.

Zakaj ravno Auroville? Zdaj mi je jasno še malo bolj…

Veliko mi pomeni, da sem obrkožena z kvalitetnimi vsebinami, da je okoli mene ustvarjalna energija, različnost, več možnosti, svetost, ljudje, ki si želijo živeti zavestno…

Auroville je bil ustvarjen na tak način in to zelo čutim. Namera Aurovilla je bila in je zelo jasna, čeprav imajo tudi tam svoje izzive in ni vse ražnato.A namera je še vedno živa in se jo čuti: Živeti v sožitju z naravo, v sožitju z vsemi bitji, živeti zavestno.

Zame je ta kraj zelo podporno okolje, kjer lahko še bolj spoznam sebe, kjer grem lahko še globlje vase. Tam sem doma. To je moj srčni dom.

Moje največje spoznanje pa je…

Da potrebujem in si želim več poslovne svobode. Zaradi te izkušnje vem, da je to možno. Če pomislim je to moja želja že nekaj let a sem se nato kar prepričala, da ni možno.

Zame je občutek svobode povezan tudi s tem, da grem, da se premaknem, da naredim spremembo. Ja potrebovala sem jo. Zdaj to vem. Zdaj vem, da lahko ponovim.

Zato toliko govorim in pišem POSLUŠAJMO SE! Prisluhnimo svojemu srcu in ne sistemu, ne tradicij! Ker samo preko lastne izkušnje lahko vemo ali je nakej za nas ali ne. To nam ne morejo dati knjige.
Če te nekaj tako močno kliče, kliče in kliče raziskuj, poizkusi, pojdi in šele tako boš vedela ali je nekaj resnično zate ali ne.

Poleg tega me je potovanje spomnilo čemu si želim dati v življenju največji fokus. In to je sebi, samoraziskovanju in da v vse kar počnem vnašam svetost, stik z božanskim. Samo to me lahko resnično izpolnjuje in osrečuje. Noben drugi odnos, materialna stvar me ne ne bo mogla…To ne pomeni, da jih nimam, to samo pomeni, da niso na prvem mestu.
Da se znova in znova vračam k izvoru.

Zelo sem radovedna kaj ima življenje pripravljeno še zame.

Medtem pa, ko se mi zgodi naslednji čudež nadaljujem z redno prakso joge, meditacijo, z zdravimi navadami, s stvarmi, ki me znova in znova spomnijo kaj je moja glavna namera in zakaj sem tu.

Ni vedno lahko ampak samo naprej…

Lastne izkušnje nas bogatiijo in zato postanimo na tem področju bogataši❤️????

Maja