Zadaj si manjše in dosegljive cilje in dnevno deluj v smeri željenega. 

Z MALIMI VSAKODNEVNIMI KORAKI TRDNEJE DO BOLJŠEGA POČUTJA

Novo leto je prelomnica ob kateri si velikokrat zadamo nove naloge, cilje.
Že med prazniki razmišljamo kaj vse bomo zase naredile. Velikokrat pa nam načrte prekrižajo obiski, nakupi, otroci, izleti. Nato pride novo leto in z njim novi val motivacije, trdna odločitev.

Leta nazaj, ko sem bila s svojim življenjem nezadovoljna, nisem vedela kaj si želim početi, kje in kako živeti, sem se globoko zavedala, da tako ne morem več naprej. Sama nisem zmogla in sem si zato poiskala pomoč.
Prijatelj mi je svetoval osebo, katera naj bi mi pomagala narediti pozitivno spremembo v življenju.
Bila je iz Maribora, zelo daleč od mojega doma. A ne glede na veliko razdaljo sem vedela, da moram narediti ta korak, korak naprej.
Srečanja pri njej so potekala tako, da sem določene besede, stavke pisala na list papirja in jih nato doma dnevno brala na glas, vse do najinega naslednjega srečanja.
Besedam se začela verjeti, se z njimi poistovetila. Počasi, korak za korakom sem začela besede tudi udejanjati. Ta način je zame deloval. Začela sem se spreminjati.

KAR NAPIŠEŠ NA LIST PAPIRJA IN DNEVNO PREBEREŠ, TO POSTANE DEL TEBE

Preko te izkušnje sem spoznala, kako pomembno je pisati svoje potrebe, cilje na list papirja. Zato si ob koncu leta vzamem čas za manifestacijski obred ter tako jasno določim svoje prioritete leta.

Ko svoje misli napišemo na list papirja in besede večkrat, najbolje dnevno, preberemo, se nam zasidrajo v podzavest in tako napisano postane del našega življenja.

A seveda to ni dovolj…
Manifestacijski obred sva že 4. leto zapored naredila skupaj s partnerjem. To je dragoceni čas, ko sedim sama s seboj, pregledam, kaj vse mi je leto prineslo, prijetne in manj prijetne izkušnje. Za nekaj minut te izkušnje postanejo ponovno zelo žive z namenom, da se zavedam kaj vse sem ustvarila, v kaj sem vlagala čas in energijo, česa sem se izogibala, kaj sem odrivala, česa se bala in veselila. Vse te izkušnje so mi pomagale, da še bolje spoznam sebe. Česa si želim v življenju in česa ne.

Obred ni samo pisanje želja na list papirja, je čas iskrenega soočanja s seboj, je proces, ki zahteva čas in pozornost:
fizično ter energetsko čiščenje prostora ter sebe, priprava oltarja, meditacija, pisanje manifestacije, zaključni del, ko manifestacijo prebereš. Za vse našteto si lahko nameniš cel dan ali pa eno uro, obred prilagodiš sebi, svoji trenutni situaciji.

Manifestacijo vsako leto v za to namenjen zvezek napišem za obdobje enega leta (to ni pravilo; lahko jo pišemo dnevno, mesečno, polletno).

A tu se ne konča.

Želiš napolniti svojo baterijo? PRIJAVI SE NA E-NOVICE in prejmi BREZPLAČNO VAJO s katero boš napolnil/a svojo baterijo

PRIJAVI SE

ČE ŽELIŠ, DA SE TVOJ CILJ URESNIČI DNEVNO S STRASTJO DELUJ V SMERI ŽELJENEGA

Ključen in zelo pomemben del manifestacije pa je delovanje v smeri željenega po narejenem obredu. Dan za dnem z malimi in velikimi koraki.
Če želimo nekaj imeti, doseči, moramo za to nekaj narediti, a ne?

Zato konec z izgovori in motivirano naprej. Znova in znova.

V moji letošnji manifestaciji, kot vsako leto, je tudi lastna vadba joge in čas zame na različne načine: sprehod v naravi, masaža, klepet v prijetni družbi, odkrivanje novih krajev, nabiranje zelišč, dnevni počitek, plavanje, delavnice oziroma izobraževanja…Ker se zavedam, da bom samo z rednim negovanjem ohranjala zdravje, dobro počutje, bila zadovoljna sama s seboj.

Kako pa se ti neguješ, poskrbiš zase?

Naj bo na tvojem urniku tudi skrb za telo, ki vključuje gibanje. Varno in tebi prilagojeno gibanje, ki je lahko tudi joga.
Na telesni ravni bodo jogijski položaji z redno prakso vplivali na boljšo telesno držo, razvili gibljivost, splošno mišično moč, koordinacijo in ravnotežje. Na energijski ravni boš preko dihalnih tehnik usmerjala in nadzorovala svojo energijo. Na mentalni ravni boš s pomočjo čuječnosti boš ponovno vzpostavila notranji mir in zadovoljstvo, poglobila zaznave, izostrila jasnost in osredotočenost uma, razvila intuicijo.

V zdravem telesu domujejo zdrave, pozitivne misli.
A tudi, če telo kdaj ˝zboli˝,ohranjaj prijazne misli do sebe. In to te uči joga. Ohranjati zdravo, močno, gibljivo telo in pozitivne misli. Pozitiven odnos do sebe in življenja.

In včasih se moramo to naučiti, kot smo se učili hoditi ali voziti avto. Ponavljati smo morali toliko časa, da je to postala naša nova navada.
Pri učenju hoje ali vožnje smo imeli ob sebi nekoga, ki nas je motiviral. Lažje smo to isto stvar ponavljali in ponavljali dokler se je nismo naučili.

Z veseljem te bom spodbujala in motivirala k uresničitvi tvojih zastavljenih ciljev, tudi redne vadbe. Vabljena si k sprejetju odločitve, da boš redno poskrbela zase, se negovala na sebi prijeten način, ker veš, da se boš le tako bolje počutila, ker veš, da je to pomembno zate.

Ob vsem tem pa ne pozabi na sproščenost. Naj bo pot do tvojih ciljev prehojena čim bolj lahkotno. Cilji naj te motivirajo, da ustvarjaš željeno, novo, tebi ljubo. Cilji naj te delajo živo, naj te plemenitijo.
Za doseganje ciljev potrebuješ energijo, potrebuješ močno, gibljivo, vitalno in regenerirano telo ter stabilen, umirjen um in ravno te kvalitete ti prinaša redna vadba joge.

Na urah joge, poleg učenja položajev-asan, predajam tehnike, vaje in znanje iz TKM (kitajske tradicionalne medicine
ne), ayurvede, tantre, somatike, taoizma… Vse to so dragocena znanja, ki jih vključujem v svoje življenje (bolj in bolj) in v svoje delo.

˝Joga je luč. Ko je enkrat prižgana, nikoli ne ugasne. Bolj, ko boš vadil/a, svetlejši bo plamen.˝

Besede, ki jih z redno prakso ponotranjaš, jih za-živiš.

Če bi se tudi ti odločila zase, za to, da boš v novem letu prevzela odgovornost, čas in skrb zase, te vabim, da se nam pridružiš na brezplačni vadbi Celostne joge in delavnici za žensko vitalnost, ki bo v soboto 18. januarja od 9.00 do 11.00.

Kaj vse te čaka na samem dogodku si poglej na: https://business.facebook.com/events/1041657862834565/
Prijave že potekajo. Vabljena, da se prijaviš do četrtka 16. januarja, preko e-mail naslova: centerdih@gmail.com

 

Prijazen pozdrav tebi in se vidimo na joga blazini.
Maja Kenda, učiteljica hatha joge, vaditeljica integralnega dihanja, učenka somatike

Želiš napolniti svojo baterijo? PRIJAVI SE NA E-NOVICE in prejmi BREZPLAČNO VAJO s katero boš napolnil/a svojo baterijo

PRIJAVI SE