CELOSTNO POTOVANJE ZA DUŠO IN TELO

Auroville je edinstven in duhovno bogat kraj v Indiji , ki privablja obiskovalce iz vsega sveta. Gre za prostor z zelo jasno in močno vizijo o enotnosti in duhovni rasti, kjer najdemo notranji mir in se globoko povežemo s seboj in z višjo zavestjo. Je prostor številnih možnosti, ki nas obogatijo.

Vsa mesta so zasedena. Novi termin predviden v začetku leta 2025.

Dobrodošel/la z mano na:

15-DNEVNO POTOVANJE V MAGIČNO INDIJO-AUROVILLE

Zakaj sem izbrala ravno Auroville? Ker imam s tem krajem prav posebno vez. Je moj drugi dom v katerega se že četrtič vračam. Kraj, ki me navdihuje, ki me podpira, ki me znova in znova, ko ga obiščem spremeni, spomni, kaj je vredno v življenju. In vse kar mene plemeniti, mi pomaga, da živim bolj kvalitetno, prisotno, srečno deliti tudi s teboj.

Čutiš, da je prišel čas za spremembo?
Čutiš, da je prišel čas, da sebi rečeš da?

Prisluhni si.

Prepusti se 15-dnevnemu zelo posebnemu in drugačnemu odklopu. Ker si to zaslužiš.

Auroville je edinstvena in fascinantna skupnost, ki se nahaja v južni Indiji, ki temelji na idejah miru, enotnosti in trajnostnem razvoju. Znan je po svojem poudarku na duhovnosti, jogi, meditaciji in notranjem razvoju. Velik poudarek je tudi na uporabi obnovljivih virov energije, zmanjšanju emisij toplogrednih plinov in ohranjanju naravnega okolja. Poleg tega skupnost spodbuja tudi lokalno gospodarstvo in kulturo ter podpira lokalne skupnosti.

Na sredi Aurovilla se nahaja srce mesta – Matrimandir, ki predstavlja njegovo dušo. Ta osupljiva struktura se nahaja v velikem odprtem prostoru, imenovanem “Mir”, od koder se razprostiralo celotno mesto. Ko stopimo v to območje, nas prevzame tišina in globoka prisotnost, ki ju je težko opisati z besedami. Tukaj se boste počutili, kot da ste na svetišču, ki ponuja zavetje in mesto za notranjo rast ter meditacijo. Matrimandir je obdan z velikim skrbno negovanim vrtom in ko se sprehajamo po njemu nas njegova lepota očara in pomiri.

Na 15-dnevnem odklopu boš doživel/a raznolike izkušenje v povezavi z jogo, meditacijo, plesom, mantranjem, odkrivanjem lepot in posebnosti znotraj Aurovilla in njeni bližnji okolici.

Program vključuje vsakodnevne vadbe celostne joge, prepletene s somatiko, dihalnimi tehnikami, tehnikami sproščanja, vizualizacijo, meditacijo, vaje za čutenje in dvig življenjske energije, vaje z dotikom, samomasažo ter vaje v parih. Poled vsakodnevne joge pa ponuja 14-dnevni odklop poglobljeno spoznavanje in raziskovanje Aurovilla, njegovih znamenitosti, posebnosti, vsakodnevnih najrazličnejših aktivnosti ter izlete izven njega. Obiskali bomo sveto goro, templje in druge znamenitosti v okolici Aurovilla.

Zakaj se rada vračam v Aurovill?

Ker je kraj, ki ponuja nešteto možnosti. Prav vsak najde nekaj zase. Od delavnic, izobraževanj na temo osebnostne rasti, zdravja, wellnessa, odnosov, prehrane, naravnih izdelkov, permakulture…Če želiš osvojiti nova znanja ali se poglobiti v to kar že raziskuješ je Auroville pravi kraj za to. Velik poudarek je na umetnosti, izobraževanju in ustvarjalnosti.

POLEG RAZISKOVANJA AUROVILLA BODO VSAK DAN (RAZEN ZA VIKENDE) POTEKALE VADBE CELOSTNE JOGE

V vadbe celostne joge bodo vključene vaje za:

✓ boljšo koncentracijo, pozornost in prisotnost,
✓ za večjo moč in stabilnost,
✓ za večjo gibljivost in prožnost,
✓ umiritev uma in telesa,
✓ globoko sprostitev,
✓ razvijanje ljubečega odnosa do sebe,
✓ razvijanje ravnovesja dveh kvalitet telesa – aktivnost in pasivnost,
✓ zavedanje, aktiviranje, kroženje življenjske energije,
✓ negovanje sebe z dotikom,
✓ globlje čutenje hvaležnosti,

To so tehnike in vaje, ki bodo z redno prakso spremenile kvaliteto tvojega življenja na bolje.

Čas samo zase, ki ti bo omogočil, da stopiš v stik s svojimi notranjimi potenciali, da spočiješ preveč aktiven um in sprostiš telo. Z namenom, da se vrneš domov regeneriran/a, svež/a in poln/a energije za soočanje z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi.

Ker vam želim dati najboljše sem za vas izbrala:

Enega od najlepših celostnih centrov v Aurovillu-Vérité.

 

Vérité (pomeni “resnica”) je večplastni projekt znotraj Aurovilla, mednarodnega “mesta za človeško enotnost”, ustanovljenega leta 1968. Od svojega nastanka leta 1985 se Vérité osredotoča na ekološko oskrbo, zdravje in dobro počutje, kolektivne procese in duhovno “prakso v akciji” ter se trudi postati center za celostni razvoj v službi Aurovilla in njegovih gostov.

Vérité vsebuje in nudi: trajnostno infrastrukturo, alternativno energijo (predvsem sončno), gostišče, organski vrt, sadovnjak in kuhinjo, ter objekte za intenzivne delavnice, jogo in rekreacijo, umike in druge programe. Vérité ponuja edinstveno okolje za posameznike in skupine, ki iščejo žive, delujoče primere alternativnih pristopov k življenju na tem planetu.

Si pripravljen/a na nepozabne dni ob vstopu v novo leto 2024 ?

 

Vsa mesta so zasedena. Novi termin predviden v začetku leta 2025.

Rezerviraj si datum od 28. februarja do 13. marca 2024.
Število mest je omejeno na 13, zato te vabim, da si čimprej rezerviraš svojega.

KAJ VSE VKLJUČUJE 15-DNEVNI ODKLOP V INDIJO-AUROVILLE?

15-DNEVNI PAKET VKLJUČUJE:

Nastanitev: 13 noči (eno- ali dvo- posteljne sobe).

✓ Intima prostora: manjša skupina do max.13 oseb, kjer se bom lahko posvetila vsakemu.

✓ Polni penzion: zajtrk, kosilo in večerja. Med obroki je na voljo filtrirana voda in čaj. Poskrbljeno bo za vegetarijansko – vegansko prehrano.

✓ Jutranja celostna joga (vse dni razen vikende oziroma po dogovoru).

✓ 1x Obisk Matrimandirja (duša Aurovilla) z vodenim ogledom.

✓ 1x Obiska Sadane Forest z večerjo in ogledom filma (njihov glavni cilj je ponovno vzpostaviti naravni ekosistem in ponovno naseliti območja z vegetacijo, da bi izboljšali biotsko raznovrstnost in zagotovili trajnostno preživetje lokalnega prebivalstva.)

✓ Drugi ogledi znotraj Aurovilla (obisk naravnega labirinta, centra kjer pridelujejo spirulino in druga naravna zelišča, pripravke, obisk Vizitor centra, kjer ponujajo njihove izdelke).

✓ 1x S kolesi po zanimivih poteh Aurovilla.

✓ Kopanje v Indijskemu oceanu, sproščanje na plaži. S skupnim prevozom bomo odšli na urejeno in mirno plažo le 20 min oddaljeno od Aurovilla.

✓ 1x Doživeto kosilo na Solitude farm
V Solitude Farm se zavedajo pomembnosti bogate lokalne kuhinje, skupnosti in kulture kot načina, da izrazijo svoje spoštovanje do Matere Zemlje. S pomočjo permakulturnih tehnik, naravnega kmetovanja in ohranjanja tradicionalnega znanja pri uporabi naravnih virov dokazujejo, da obstaja pot nazaj k naravi.

✓ 1x Kosilo v Solar Kitchen, velik jedilni prostor, ki je bil zasnovan kot glavna skupna kuhinja za skupnost Auroville.
Ponuja vegetarijanski meni, ki je mešanica indijske in kozmopolitske kuhinje, pripravljene večinoma iz organsko pridelane zelenjave in žit, ki rastejo v Aurovillu in okoli njega. Nad jedilnim prostorom se nahaja čudovita terasa, obdana velikimi drevesi in zelenjem.

✓ 1x Watsu terapija, je tehnika akvatične masaže, ki se uporablja za dosego globoke sprostitve in pasivne terapije v vodi.

✓ 2x Plesna delavnica: Exstatic dance ali Free Flow dance and Movement.

✓ 1x delavnica Om chanting v Savitri Bhavan.

✓ Ogled Svaram centra instrumentov, katera sami izdelujejo.

✓ Zvočna kopel v centru inštrumentov.

✓ 1x Ogled mesta Pondicherry, obisk tržnice in plaže, ki se nahaja 25 min od Aurovilla.

✓ 1x Izlet v Tiruvannamalai, pohod na sveto goro.

✓ 1x Izlet v Gingee Fort, je ena od preživelih utrdb v Tamil Naduju v Indiji. Nahaja se v čudoviti pokrajini.

✓ 25% popust na vse aktivnosti v Vérité centru (razen masaže in ostale terapije).

NASTANITEV:

Prenočil/a boš v eno-ali  dvo- postelnih sobah. Sobe so preprosto opremljene. Eno-posteljne sobe imajo skupno kopalnico, dvo-posteljne pa jo imajo vključeno!!!  Na voljo je opremljena skupna kuhinja. Možnost je uporaba pralnega stroja. V ceno je vključen WiFi, filtrirana voda, uporaba knjižnice. Vsak prejme tudi svoje kolo. Na voljo so tudi vsi vadbeni pripomočki in joga blazine.

Vadbe joge bodo potekale v za to namenjenem notranjem prostoru, ki je del Vérité centra.

PREHRANA:

Na voljo bo vegetarijansko/veganska. V ceno je vključen polni penzion: samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja. Med obroki bo poskrbljeno za vodo in čaj.

OSTALE INFORMACIJE

KJE: Vérité TUKAJ

KDAJ: VSA MESTA V PRVEM TERMINU SO ZASEDENA. Odpiram novi termin, ki bo konec februarja. Od 17.01. 2024 do 31.01. 2024. in od 28. 02. 2024 do 13. 03. 2024, 15 dni 13 noči.

CENA 15-DNEVENEGA ODKLOPA V INDIJI-AUROVILLU:

Cena za celotno potovanje 1.750 EUR

(lahko pride do manjšega odstopanja cca. 50-100 eur.)

Zgornja cena zajema letalsko karto, strošek organizacije in spremstva ter stroške po programu. Podroben opis spodaj.

Cena zajema:
– nastanitev, prehrano, organizacijo in spremstvo na potovanju, ter stroške po programu ter vse zgoraj naštete aktivnosti pri najmanj 10 prijavljenih.
– letalsko karto, ki je izračunana na dan 15.3.2023 (cene se spreminjajo).

Opozarjamo, da je letalska karta zajeta v prikaz cene v ponudbi le zato, da je bolj pregledna skupna cena. Letalska karta se plača agenciji Kompas, ki karte izda. Karto do destinacije in nazaj si lahko poiščete tudi sami. Pravno formalne obveznosti in pravice iz nakupa letalske karte so torej med potnikom in agencijo, ki karto izda in kamor jo potnik plača. Enako velja za plačilo nastanitve v Vérité (torej se plača direktno njim, najkasneje 1 mesec pred prihodom, do 18. 1. 2024). Ob plačilu prijavnine prejmete na mail vse podrobne informacije glede plačil.

Doplačila:
– Viza: cca. 25 eur.
– Zavarovanje: cca. 15 eur.

Doplačila (opcijsko):
– Izlet v mesto ob morju Mamallapuram (prevoz in voden izlet),
– Obisk Thillai Nataraja Temple, v kraju Chidambaram (prevoz in voden izlet).

V stroške ni zajeto: prevoz do Lj. letališča, stroški hrane, pijače, napitnin, ostali individualni stroški ter dodatni izleti oz. aktivnosti, ki niso navedeni v programu.

Potrebna je predhodna prijava preko spletnega obrazca, ki se nahaja na tej strani.
Prijava je potrjena le s plačilom 1. obroka v znesku 240,5 eur (akontacija), ki zajema strošek organizacije in vodenje programa. Poravna se najkasneje teden dni po prijavi. 2. obrok z znesku cca. 240, 5 (odvisno od inflacije in novih cen nastanitve) se poravna 2 meseca po prijavi oziroma najkasneje 1. mesec pred odhodom, do 18. 01. 2024 . Ob prijavi prejmete usmeritve glede nakupa letalske karte, zavarovanja, vize in ostale pomembne informacije.

Opozorilo: Število mest je omejeno, saj ustvarjam odklope intimne narave, kjer se posvetim vsakemu izmed vas.
Prijave sprejemam do zapolnitve razpoložljivih mest. Število mest je omejeno na 13, zato pohiti s prijavo in si zagotovi svoje mesto.

MOŽNOST ODPOVEDI:

*V primeru odpovedi do 28. 10. 2023 (prva skupina do 17. 9.) dni povrnemo akontacijo-1.obrok (v znesku 240,5 eur). V primeru, da je bil plačan tudi 2. obrok (v znesku cca. 240,5 eur) se tudi ta povrne. V primeru odpovedni po 28.10.(prva skupina 17.9.) zaradi administrativnih in organizacijskih stroškov akontacijo-1.obrok in 2.obrok zadržimo (v znesku cca. 481 eur, odvisno od zneska drugega obroka). V primeru, da se mesto zapolni znesek cca. 481 eur vrnemo.
Ob prijavi upoštevajte dejstvo, da ste se zavezali k tej odločitvi, k udeležbi na 15-dnevni odklop. Tako spoštujete in cenite sebe ter organizatorja. Hvala za razumevanje.

14 dni pred odhodom pošljem po mailu še zadnja navodila in ostale pomembne informacije.

MNENJA UDELEŽENCEV IZ OSTALIH DIH ODDIHOV:

Lani sem se tako dobro, sproščeno počutila na Dih Oddihu, povezano sama s seboj, da sem se odločila priti tudi naslednje leto. Zelo mi pomeni si vzeti čas samo zame in poskrbeti za svoje telo in duha. Program se mi je zdel primeren, raznolik, dovolj prostega časa. Super vodenje. Maja je bila na voljo za vsa vprašanja. Podanega je bilo ogromno znanja in orodij za vključitev v vsakdanje življenje. Super. Maja hvala ti.
Barbara P.

Na Dih oddihu sem ugotovila, da je spoznavanje sebe bistveno. Program mi je bil zanimiv, ne preveč-ne premalo (dobro ravnotežje vsega) pisan na kožo ženskam-meni. Pa tudi Maja mi je s svojo žensko karizmo blizu. Maja nas je z umirjenostjo in natančnostjo vodila skozi dan in vaje. Ima veliko znanja iz različnih področij in se tudi čuti, da ima močno osebno izkušnjo.
Milka D.

Zelo sem bila zadovoljna. Maja je program vodila odlično. Zaupam ji, verjamem v to kar dela in se lahko ob tem sprostim. To je njeno poslanstvo. Čestitke, najboljša si.
Kaja C.

VODILA BO MAJA KENDA

Maja je pred 12 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne, kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Zadnjih 10 let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), čuječnost, Zen, tantro in prakse ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in Integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj (hatha joga in somatika, Matejči Šajnam (somatika), Tatyana Tolochkova (yengar joga), Polona Sepe (Krija Tantra Joga), Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik in Sasho Cobra, Milan Hosta (integralno dihanje), dr. Joachim Gross in Robert Križaj (MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa), Erik van den Brink (MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living). Brigita Langerholc z Jose Silva Ultramind ESP sistemom.
Je ustanoviteljica Center Diha, prvega antistres centra na obali, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja, njeno poslanstvo, ki ga predano, z vsem srcem opravlja.

UTRINKI IZ MOJIH DOSEDANJIH OBISKOV AUROVILLA

Brezplačni posvet