Predavanje mag. Kaja Kastner Yadav, medn. certif. svetovalka ajurvede in učiteljica joge o najstarejši medicinski sistem na svetu.

Ajurveda je znanost o življenju

Ajurveda je znanost o življenju in najstarejši medicinski sistem na svetu. Čeprav izhaja iz področja Indije, njene 5.000 in več let stare zakonitosti o naravi in človeku veljajo po celem svetu enako. Skozi tisočletja delovanja je dokazala svojo veličino pri zdravstveni preventivi in zdravljenju na naraven način.
Ajurveda deluje holistično oz. celostno saj upošteva telo, um in dušo posameznika ter temelji na filozofiji povezanosti narave in človeka. Le usklajeno delovanje uma in telesa nas privede do Sebe.

Na predavanju bomo izvedeli, kako v ajurvedi gledamo na človeka in na sedem osnovnih psihofizičnih tipov ter izvedeli kaj so doše. Dobili bomo nov vpogled v telesne funkcije ter vzroke za bolezni.

Bolezen se razvija v šestih stopnjah bolezenskega procesa, preden se popolnoma izrazi. S poznavanjem znakov, lahko pravočasno ukrepamo in delujemo preventivno. Z metodami ajurvedske diagnostike poiščemo vzrok neravnovesja, ga odpravimo in z naravnimi pristopi vzpodbudimo telo, da samo vzpostavi ravnovesje oz. zdravje.

Kaja Kastner Yadav

Predavanje bo vodila mag. Kaja Kastner Yadav, medn. certif. svetovalka ajurvede in učiteljica joge. Jogo uči od leta 2004, ko je tudi spoznala ajurvedo. Študirala je pri dr. Vasant Ladu na Ajurvedskem Inštitutu v ZDA ter se izpopolnjevala tudi v Indiji in Nemčiji. Je članica ameriškega združenja NAMA. Od leta 2014 vodi in deluje v centru Ajurjoga – center ajurvede in joge, kjer predava na enoletnih izobraževanjih iz ajurvede in učiteljskem tečaju joge, piše članke iz teh dveh področij, uči jogo ter opravlja individualna ajurvedska svetovanja.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Predavanje bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19 uri.
Prijave obvezne do sobote 13.02. do 16 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko messengerja link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje

Vedno dobrodošli.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Predavanje – Ajurveda je znanost o življenju

Error: Contact form not found.