Predavanje in kratka praksa mednarodnega učitelja joge Blaža Bertonclja o joga psihologiji.

Joga psihologija za sodobnega človeka

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že skoraj 4 mesece vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naš tretji gost v seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo Blaž Bertoncelj, učitelj joge in somatike, joga terapevt.

Za vas je pripravil predavanje in kratko izkustveno prakso. Blaž je moj dolgoletni učitelj joge in zadnje 2 leti tudi somatike, zato vam lahko iz prve roke zelo priporočam izkušnjo z njim. Učitelj velikega in globokega znanja, ki ga predaja na jasen, srčen in sodobnemu človeku razumljiv ter varen način.

Tematika srečanja:

Stari teksti joge in njihovi koncepti ter sporočila so pogosto v sozvočju s sodobnimi dognanji psihologije in nevrofiziologije.
Celostna in tradicionalna joga ima veliko sporočil in tehnik, ki lahko zelo pomagajo sodobnemu človeku. Na tem predavanju in kratki vodeni praksi, ki bo pomaga prebuditi samo refleksijo, bomo spoznali koncepte joge, ki izhajajo iz Joga suter (najstarejša besedila o jogi, ki podrobno opisujejo globje aspekte joga prakse): ahimsa, satja, santoša, vairgja in Išvara Pranidhana.

Joga, izvajana celostno, nam lahko pomaga vzpostaviti in ohraniti notranjo stabilnost in večjo odpornost na vsakodnevne stresorje.

Blaž Bertoncelj

Z jogo se je prvič spoznal pri svojih šestnajstih letih, ko se je aktivno ukvarjal s tekmovalnim športom (badminton). Najprej so ga zanimale notranje tehnike joge, s fizičnim aspektom, ki je danes najbolj poznan, pa se je začel ukvarjati nekaj let kasneje. V Sloveniji sodi med pionirje poučevanja sodobne joge. Od leta 2000 do danes je preživel več kot dve leti na strokovnih izobraževanjih v tujini (Indija, ZDA, Tajska, Evropa) s področja joge, somatike, biofeedbacka in azijskih masaž. Je avtor več kot 100 poljudnih člankov ter knjige z naslovom Joga – transformacija telesa in uma, DVD-ja o jogi in zdravi hrbtenici ter treh avdio zgoščenk o zmanjševanju stresa in dihanju. Od leta 2003 tudi poučuje bodoče učitelje joge. Specializiran je za terapijo hrbtenice, dihanje, zmanjševanje fizičnih bolečin kot tudi za bolj funkcionalen odnos med telesom in umom.

Na njegovih tečajih boste deležni učenja zdravih gibalnih vzorcev, bolj optimalnega dihanja, fokusa uma ter globinske sprostitve. Začinjeno z introspekcijo in humorjem.
Blažev obsežen CV –  TUKAJ

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Predavanje bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 18 uri.
Prijave obvezne do sobote 20.02. do 16 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko messengerja ali gmaila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Predavanje – Joga psihologija za sodobnega človeka

Error: Contact form not found.