Raziskovali bomo, kako sedanji trenutek pozitivno vpliva na delovanje misli in telesa. Znanje, ki izboljša kvaliteto življenja.

Mindfulness – Celostno obvladovanje stresa s pozornostjo

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 4 mesece vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naš sedmi gost je dr. med. in certificiran učitelj za MBSR.  V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Joachim Gross.

Kaj pomeni »mindfulness«? Angleški izraz lahko prevajamo kot »čuječnost«, lahko kot »pozornost«, lahko pa tudi ko »polno zavedanje«. Pomeni nepresojajoče zavedanje sedanjega trenutka. Kot zunanji opazovalec se radovedno zavedamo svojega doživljanja v tem trenutku, kakršnokoli že je, ga opazujemo in sprejemamo, ne da bi ga poskušali spremeniti, mu ubežati ali ga ocenjevati.

V številnih znanstvenih raziskavah je bilo ugotovljeno, da ima takšen pristop do lastnega doživljanja pomembne pozitivne učinke na številnih področjih življenja, vključno z boljšim počutjem, zmanjšanjem stresa, tesnobe in depresivnosti, izboljšanjem na področju partnerskih odnosov in večjo kvaliteto življenja nasploh.

Praksa nas poveže z prirojenim potencialom za zdravljenje, ki ga vsi imamo. Spodbuja našo sposobnost, da gojimo utelešeno modrost in samospoštovanje. Uči nas, da čuječe živimo življenje in se soočamo z vsem, kar se pojavi z integriteto, jasnostjo in odkrito prisotnostjo.

Učinki vadbe:
    •  povečana sposobnost sproščanja in doživljanja občutka miru,
    • več energije, entuziazma in višje vrednote življenja,
    • višja samozavest in boljša sposobnost sprejemanja življenja takega, kot je,
    • povečana sposobnost obvladovanja tako kratkoročnih kot dolgoročnih stresnih situacij.

Raziskovanje mindfulnessa je vedno raziskovanje samega sebe, tako da srečanje ne bo v obliki frontalnega predavanja, ampak v interakciji z udeleženci. V našem večernem online srečanju bomo skupaj raziskovali, kaj pomeni »mindfulness« in izvajali zelo enostavno meditacijsko vadbo. Vsak udeleženec naj ima za vadbo 3 rozine (ne pozabiti !!). Na koncu srečanja bomo imeli še čas za vprašanja in odgovore.

Joachim Gross

Joachim Gross, dr. med. je nemški zdravnik, ki se poleg medicine že 15 let tudi ukvarja z zen meditacijo in »mindfulness«. Živi in dela v Kopru, vodi meditacijsko skupino www.medizen.info . Kot certificiran učitelj za MBSR (»mindfulness based stress reduction«) vodi 8-tedenske tečaje in redne tedenske skupinske zen meditacije. Organizira izlete v meditacijski center v Nemčiji (Beneditushof v Holzkirchenu in Zendo Saupurzel v Karlstadtu). Vsako leto se odpravi na 2 mesečni odmik v Zen center »Bodhizendo« v južno Indijo, kjer črpa nova samo-spoznanja. Tudi v zen centru v Indiji vodi meditacije.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19 uri.
Prijave obvezne do sobote 13.03. do 16 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Joachim Gross – Mindfulness

Error: Contact form not found.