Pokazali vam bova, kako enostavno si je doma narediti svoje trdo milo in kremno maslo za telo.

Prikaz izdelave naravnega trdega mila in kremastega masla za telo

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že skoraj 4 mesece vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Našo tretjo gostjo verjetno že vsi poznate.  V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Maja Kenda z gostjo Uršo Erbežnik.

Za vas sva pripravili delavnico, kako si doma s svojimi rokami narediti domače trdo milo ter hranilno kremasto maslo za telo. Želiva vas navdušiti nad naravnimi izdelki za nego kože in razbiti mit, da je doma nemogoče narediti kvaliteten izdelek. Obe sva mnenja, da so taki izdelki veliko boljši, kvalitetnejši, ker sami izberemo naravne sestavine in tako poskrbimo, da je naša koža in telo bolj zdravo in sijoče.

V prvem delu delavnice bo Maja pripravila trdo milo po osnovnem receptu katerega lahko nadgradite, oplemenitite milo z raznimi dodatki. Sestavine so: so lug, tri različna olja oziroma maščobe, ter dodatki kot so eterična olja, suha zelišča. Sama si milo izdelujem že kar nekaj let in sem nad njim navdušena. Uporabljam ga za umivanje rok in celega telesa. Z eno pripravo dobimo približno 15 kosov mila.

V drugem delu vam bo Urša pokazala, kako iz naravnih masl in in eteričnih olj Doterre narediti hranilno, kremasto maslo za celo telo. Veliko žensk je nad njim navdušenih, tudi jaz. Možnost bo maslo za telo tudi kupiti.

Joga niso samo telesni položaji. Joga nas uči, da razvijamo iskren, zdrav, spoštljiv odnos do sebe tudi preko kozmetičnih izdelkov, ki jih nanašamo na svojo kožo. Zato ponudimo našemu telesu le najboljše. Izbirajmo naravno, domače, lokalno.

 

Maja Kenda

Maja je pred 13 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti, ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in vaditeljica integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan Hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living.
Je ustanoviteljica Center Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

Urša Erbežnik

Po izobrazbi je profesorica biologije in prehrane, tako da ji načela zdravega in uravnoteženega načina življenja našega sveta zelo dobro poznana. Iskala pa je nekaj več … Modrost, ki obstaja že tisočletja. Nekaj, tesno povezanega s preprostimi zakonitostmi narave, s čim bolj naravno in intuitivno skrbjo za posameznika. V iskanju modrosti se je seznanila z ajurvedo, o kateri je napisala tudi diplomsko delo. Ko je prvič postala mamica, si je zastavila cilj, da bo vedno iskala čim bolj naravno in zdravo pot v skrbi za njenega otročka. Tako se je v prvem letu materinstva srečala z doTERRO, ki jo je enostavno prevzela. Hrepenela je po znanju o eteričnih oljih in zato čara vse, kar se da ustvariti s temi dišečimi stekleničkami. Postale so del njenega vsakdana. Sedaj ima že tri sončke, ob njih in zaradi njih raste, se razvija in uči. Odpirajo se ji nova obzorja, ki jih želi z največjim veseljem in ponosom deliti z družinami, ki hrepenijo po podobnem znanju.

 

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19 uri.
Prijave obvezne do sobote 27.02. do 16 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko messengerja ali gmaila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekala delavnica.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Delavnica izdelovanja naravnih izdelkov za nego kože

Error: Contact form not found.