Nastjina posebna zgodba globokega in ljubečega odnosa z živalmi.

Sobivanje z živalmi

 

Vsako soboto vse do konca julija se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 9 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša zadnja gostja je velika ljubiteljica in skrbnica živali. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami ustanoviteljica zavetišča za živali Nastja Židanik.

Najpristnejše odnose, ki jih je v zgodnjem otroštvu uspela stkati z drugimi bitji, so bili odnosi z živalmi. Kot majhen otrok jih je čutila kot del sebe. Kasneje v življenju jih je opazovala in občudovala kot individualna bitja z lastno potjo in razvojem, a tesno povezane z nami ljudmi. Ne le kot sobivajoča bitja na Svetu, kjer skupaj živimo, ampak kot spremljevalna bitja našega razvoja.

Ne morem reči, da o živalih veliko vem. To kar “vem”, ni vedenje, ampak lastno doživljanje, je povedala Nastja.

Govorila bo o svojih doživetjih z živalmi, o tem, kako jih zaznava in kako skupaj z njimi in družino živi.
Trenutno s svojo človeško družino živijo v skupnosti z več kot stotimi živalmi. Njihov dom je neke vrste zavetišče za živali. Nekatere pri nas na novo zaživijo, nekatere pridejo k nam le v miru umreti. Mnogim živalim je spremljevalka ob umiranju in tudi o tem bo govorila.

Zadnji del predavanja bo namenjen vašim vprašanjem na katera bo Nastja z veseljem odgovorila

 

Nastja Židanik

Nastja Židanik je že kot otrok čutila tesno povezanost z živalmi. V diplomski nalogi ob študiju Waldorfske pedagogike sem se poglobila v pomen živali za razvoj človeka. Kasneje jih je opazovala kot individualna bitja z lastno potjo in razvojem. Zadnja leta pa preprosto sobiva z njimi. Vodi zavetišče za živali Nastjina Barka, kjer skupaj s človeško družino sobiva še z več kot stotimi drugimi živalmi.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha.

Ves zbrani denar bo doniran njenemu zavetišču. Hvala, za vsak vaš prispevek.

Predavanje bo potekalo preko spleta. Začetek ob 20.00 uri (trajanje cca. 75 min, ter čas za vaša vprašanja).
Prijave obvezne do petka zvečer na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). V soboto uro pred predavanjem vam pošljemo Zoom link do predavanja.

 

Bodimo spoštljivi in ljubeči, do vseh živih bitij.

Vedno dobrodošli.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Sobivanje z živalmi

Error: Contact form not found.