Ponovna uporaba ima vedno bolj pomembno vlogo v sodobnem življenju.

S ponovno uporabo do bolj lahkotnega življenja

 

Vsako soboto vse do konca julija se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 6 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša druga gostja je ustvarjalna ženska, ki je v slovenski prostor pripeljala veliko novosti pomembnih za naše okolje. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Metka Magdalena Šori.

Ponovna uporaba ima vedno bolj pomembno vlogo v sodobnem življenju saj zmanjšuje količino odpadkov v nastajanju, prispeva k optimalni prerazporeditvni dobrin v lokalnem okolju, podaljšuje življenjsko dobo najrazličnejčih izdelkov, krepi tako kreativnost kot inovativnost posameznika ter, nenezadnje, povezuje somisleče ljudi.

Na predavanju se bomo sprehodili skozi vse pozitivne plati te dobre prakse, razblinili morebitne predsodke in spoznali kanale in načine skozi katere upeljati ponovno uporabo v svoje življenje. “Second hand” oblačila, embalaža, pohištvo, knjige in tehnika bodo le nekatera izmed področij katerih se bomo dotaknili in uvideli moč, ki jo imamo v svojih rokah, ko smo v vlogi potrošnika.

Spoznali bomo tudi različne načine za kreativno ponovno uporabo izdelkov in nekaj različnih ustvarjalcev ter posameznikov, ki si preko predelave in ponovne uporabe ustvarjajo delo, ki je lahko sanjsko.

 

Metka Magdalena Šori

Sejalka dobrih semen na področju izmenjave in ponovne uporabe. S projektom Reciklandija-magična dežela kjer odpadki dobijo novo življenje je v sodelovanju z Marjetico Koper vpeljala ponovno uporabo na osnovne šole MOK, ustanovila je SWAPjeTOP dogodke za ženske z izmenjevalnico oblačil, modnih dodatkov in idej ter pod okriljem Komunale Izola ustanovila prvi primorski center uporabnih predmetov CUP, ki deluje z inovativnim brezdenarnim sistemom izmenjave. Sanja o mestu kjer je izmenjava možna na vsakem koraku, kjer bo vsega dovolj za VSE.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 20.00 uri.
Prijave obvezne do petka zvečer na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: S ponovno uporabo do bolj lahkotnega življenja

Error: Contact form not found.