Filozofijo joge nam bo predstavila Tina Košir,  slovenska televizijska voditeljica, kolumnistka in joga učiteljica.

Predavanje Tine Košir: Ravnovesje notranjih sil

 

 Vsako soboto vse do konca aprila se bo v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že skoraj 4 mesece vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogajalo še veliko več.
Naša druga gostja v seriji predavanj VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo Tina Košir, slovenska televizijska voditeljica, kolumnistka in joga učiteljica.

Za vas je pripravila vsebinsko bogato predavanje o modrosti joge v sodobnem življenju.

Ravnovesje notranjih sil

Dan in noč, svetloba in tema, vročina in mraz, gibanje in mirovanje, dejavnost in počitek … Ljubeznivost in odločnost, odprtost in osredotočenost, moč in nežnost. Svet prežemajo mogočne sile nasprotij, ki so jim indijske duhovne tradicije posvetile veliko pozornosti in jim pretanjeno prisluhnile.

V teoretičnem delu predavanja se bomo na priljuden način sprehodili skozi dragocena staroindijska učenja o gunah, odtenkih notranje in zunanje narave, o subtilnih energijskih poteh in o kozmičnih silah, ki uravnavajo življenje v vseh njegovih oblikah.Če poznamo njihove zakonitosti, lahko modro usmerjamo svoje delovanje na način, ki vodi k harmoniji v nas in okrog nas.

V praktičnem delu bomo preko opazovanja in uravnovešanja diha, občutij in duševnih stanj raziskovali, kako lahko starodavne nauke povežemo s svojim konkretnim vsakdanjim izkustvom in si na ta način močno pomagamo do skladnejšega bivanja.

Tina Košir

Z jogo se je začela ukvarjati pred dvajsetimi leti, pri šestnajstih. Pri devetnajstih letih jo je ljubezen do tradicionalnega indijskega izročila pripeljala na pot Biharske šole joge. Dvanajst let sem je učila pri indijski učiteljici Swami Vishwashakti Saraswati v ljubljanskem Tara Yoga Centru, kjer je opravila tudi triletni učiteljski tečaj. Večkrat je po nekaj tednov prebivala v indijskih ašramih in se udeležila številnih mednarodnih srečanj ter izobraževanj. Skoraj desetletje je pod vodstvom Swami Vishwashakti jogo tudi poučevala na različnih tečajih za odrasle in otroke.

Leta 2015 je stopila na samostojno jogijsko pot in zasnovala tečaje Joga – pot navznoter.
Je članica Joga združenja Slovenije kot Izkušena registrirana učiteljica joge z opravljenim naprednim učiteljskim izobraževanjem (IRJU 600).
Ker jo je od nekdaj zanimala tudi indijska filozofija, zgodovina in kultura joge, je dodiplomski študij filozofije in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani zaključila z diplomsko nalogo “Bhagavadgita med književnostjo in filozofijo”, za katero je prejela fakultetno Prešernovo nagrado. V okviru doktorskega študija (doktorirala je aprila 2018) je raziskovala filozofijo in mistično izročilo kašmirskega šivaizma.
Zgodovino in filozofijo joge poučuje na učiteljskih tečajih joge in v okviru samostojnih predavanj. Na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete UL predava pri izbirnem predmetu Kultura Indije. V poučevanju joge, meditacije in filozofije teoretsko znanje povezujem s praktičnimi izkušnjami. Jogijska pot je zanjo pot raziskovanja, ki se nikoli ne konča, vsak korak na njej pa je svež in nov.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno). Zbrani znesek se bo doniral ljudem potrebnim pomoči (zbiramo predloge).
Predavanje bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 20 uri.
Prijave obvezne do sobote do 16 ure na centerdih@gmail.com. Po prejetju plačila vam pošljemo preko messengerja link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje

Dobrodošli

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Predavanje Tine Košir

Error: Contact form not found.