Hrana, ki bo nahranila telo, oči in dušo.

Kuharska delavnica: Polnovredna rastlinska hrana

 

Vsako soboto vse do konca julija se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 7 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša deveta gostja se je rodila s kuhalnico v roki. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z odlična veganska kuharica Mateja Ulaga.

Ko je razmišljala, kaj bi o sebi napisala ji je glas rekel: »Sem ena velika srečnica!« In zakaj?
Ker so ji prednice predale kuharski gen in vile rojenice že v zibko položile kuhalnico v roke.

Mateja je kuharica, ki že vsaj 15 let kuha rastlinko hrano s strastjo, radostjo in ljubeznijo. Je oboževalka vrhunske hrane, ki je prijazna duši, telesu in očem. Mateja je inovatorka kulinaričnih mojstrovin, ustvarjalka novih jedi, slaščic in pijač. Mateja napravi eliksir, ki vam prepoji telo in tako zmeša okuse, da vam želodec po jedi preprosto reče: “Hvala za tole.

V projektu Mateja Ulaga in kuha ves čas tesno sodeluje tudi okolje – prostran vrt, ptički, črički in koze, prijetni sosedje in taraaaaa, čudovita nova kuhinja! Življenje je lepo, zato so dobrote iz te zgodbe tako slastne!

Kuha posameznikom, nudi slow food v svoji Sobani – sobi za razvajanje za max 10 ljudi. Imela je že vrsto kuharskih tečajev, nudi catering, večkrat je na oddaji Dobro jutro podala zdrave recepte, tekmovala v Masterchefu, kuhala predsedniku dr. Drnovšku. Že nekaj let pa tudi kuha otrokom v vrtcu.

Mateja je povedala: Res sem hvaležna za to priložnost, ker otroci saj veste so iskreni sodniki.

Za nas bo pripravila tri jedi, katerih recepte boste prejeli ob prijavi in tako lahko kuhali z njo v živo. Mateja upa, da vam bodo recepti všeč. Vesela bo vašega mnenja, zato ji lahko pišeta na: mateja©kuha.si

 

Mateja Ulaga

Rada izzumlja nove recepte, ki velikokrat nastanejo po trenutnem navdihu. Je velika gurmanka in pove, da kar malo preveč obožuje hrano. Jezi jo, da ji hrana toliko pomeni in si neprestano obljublja, da ji ne bo več namenjala toliko pozornosti. A ponavadi, se že kaj zgodi, da mora speči torto, pa cup cake, pa palačinke in vse to je potrebno vedno znova okušati in izobljševati.

Veliko sestavim nabere kar v njenem barvitem zelenjavno-zeliščnem vrtu za katerega je zelo hvaležna. Še posebno, ko se mora prizemljiti.Bosa skače po zemlji in kot nora puli plevel in potem kot pravi je srečna.
Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, začetek ob 20.00 uri (trajanje cca. 75 min, ter čas za vaša vprašanja).
Prijave obvezne do petka zvečer na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do predavanja.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Kuharska delavnica

Error: Contact form not found.