Otroci se bodo na igriv in zabaven način spoznali s čuječnostjo.

Čuječnost za otroke je lahko zabavna

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 5 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša deseta gostja je učiteljica z velikim srcem. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Maja Rožanec

»Čuječnost ni nič drugega, kakor zavedanje prisotnosti v tem trenutku, odprta in prijetna pripravljenost razumeti stvari, ki se dogajajo znotraj in okrog nas. Pomeni živeti v sedanjem trenutku, ne da bi stvari sodili, jih namerno spregledali ali pa bi nas odneslo zaradi pritiskov vsakdanjega življenja.« (Eline Snel)
Vaje čuječnosti pripomorejo k večji zbranosti otroka, boljšemu uravnavanju stresa, zmanjšanju nihanja razpoloženja, ustreznejšemu uravnavanju čustev, boljši samopodobi, boljšemu spancu … Pripomorejo pa tudi k večji prijaznosti, empatiji in sočutju.

Nekaj uvodnih trenutkov za starše:
  • Kaj je čuječnost?
  • Zakaj čuječnost za otroke?
  • Biti (bolj) čuječi starši
Raziskovanje čuječnosti preko izkustvene delavnice za otroke in/ali starše:
  • Izdelava čuječnostne steklenice z bleščicami ter kako in kdaj jo uporabljamo
  • Zavedanje dihanja
  • Zavedanje okolice
  • Zavedanje telesa – zavestno gibanje
  • Zavedanje misli
  • Zaključimo (dan) s sočutjem oz. hvaležnostjo

Na delavnici bomo potrebovali: večji steklen kozarec za vlaganje ali prozorno plastenko (05 l), bleščice, plišasto
igračko ali dve ter podlago za ležanje (joga blazino, armafleks ali posteljo).

Maja Rožanec

Maja Rožanec je učiteljica v osnovni šoli in raziskovalka življenja. Leta 2017 se je udeležila programa MBSR (celostno obvladovaje stresa s pozornostjo) v okviru katerega je opravila 8-tedenski trening čuječnosti in takrat prvič stopila v. globlji stik s čuječnostjo. Ugotovila je, kako čuječnost blagodejno vpliva na njeno življenje in jo zato intiutivno začela vnašati tudi med otroke. Pri tem pa je opazila, kako čuječnost pozitivno vpliva tudi nanje, zato je to področje začela bolj raziskovati preko knjig in se udeleževati izobraževanj. Med drugim je decembra 2020 zaključila izobraževanje pri Eline Snel, avtorici knjige Sedeti pri miru kot žaba. Pod njenim okriljem je opravila 2019 tudi pilotski projekt v Sloveniji. Svoje znanje bi želela širiti naprej med otroke, vendar so ji trenutne razmere pokazale drugačne in nove smeri. Ker meni, da je čuječnost v tem času še posebno dragocena za otroke in tudi njihove starše, se bo preizkusila in prvič predstavila čuječnost preko spleta.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 18 uri.
Prijave obvezne do sobote 3.04. do 12 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Čuječnost za otroke je lahko zabavna

Error: Contact form not found.