Prvič vas peljem v mojo kopalnico, kjer z vami delim moj nedeljski obred negovanja kože.

Negovanje kože v času pomladi – z vami delim moj ritual

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 6 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša zadnja trinajsta gostja je ljubiteljica preprostega in naravnega. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Maja Kenda.

Želim vas navdušiti nad naravnimi izdelki za nego kože in razbiti mit, da je doma nemogoče narediti kvaliteten izdelek. Naravni izdelki so zdravju veliko bolj prijazni. Glede na tip kože ter letni čas tako sami izberemo primerne naravne sestavine in tako poskrbimo, da je koža in telo bolj čisto, zdravo in sijoče.

Cvetovi, listi ter sadovi narave in vrta ne razjajajo le naših brbončic ampak tudi kožo in lase. Negovalno naravno kozmetiko je zelo enostavno narediti, vzame nam malo časa in denarja ter hkrati tako ohranjamo naravo čistejšo.
Osnovno vodilo naj bo: kar je užitno in lahko prebavljivo lahko mirno nanasemo na obraz ali uporabimo za nego telesa.

Na tokratni delavnici bo poudarek na izdelkih in sestavinah, ki so primerna za ta letni čas, ko se spomladi narava ponovno prebuja in nam ponuja rastline, ki naše telo regenerirajo, čistijo, razstrupljajo.

Zame so nedeljska jutra tista, ko si vzamem čas za negovanje telesa. Piling obraza, maska, negovanje z hidrolatom, oljem. Popeljala vas bom v mojo kopalnico, kjer bom pokazala, kako sama poskrbim za čistejšo, bolj prekrvaljeno in sijočo kožo. Zame je to postal dragoceni obred h kateremu se vsak teden vračam. Si za tudi ti?

Ker je v krogu prijetnih ljudi lepše ustvarjati bomo skupaj pripravili:
 • parno kopel obraza iz kopriv
 • metin piling za stopala
 • hranilno kremo iz sezamovega olja in kakavovega masa
Poleg napisanih izdelkov bo obred sestavljal:
  • Predstavila vam bom žvrkljanje olja, starodavno očiščevano tehniko, ki iz telesa sesa toksine, raztruplja
  • pokazala, kako si najučinkovitejše odstraniti obloge – toksine iz jezika
  • piling obraza
  • parno kopel
  • obrazno masko
  • masažo obraza z izbranim oljem ali kremo
  • nekaj vaj iz obrazne joge
  • suho krtačenje telesa

In kar je tudi pomembno se fajn imeli.

Joga niso samo telesni položaji. Joga nas uči, da razvijamo iskren, zdrav, spoštljiv odnos do sebe tudi preko kozmetičnih izdelkov, ki jih nanašamo na svojo kožo. Zato ponudimo našemu telesu le najboljše. Izbirajmo naravno, domače in lokalno. Vrnimo se k preprostemu.

Maja Kenda

Maja je pred 13 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Vodila je delavnice za izdelavo naravnih kozmetičnih izdelkov,  delavnice in tabore za otroke, bila je soustanoviteljica društva Plesalci luči.

Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti, ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in vaditeljica integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan Hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living.
Je ustanoviteljica Center Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19.00 uri.
Prijave obvezne do sobote 24.04. do 12 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje. Ob prijavi prejmete tudi gradivo, ki ga je za vas pripravila predavateljica.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Delavnica negovanje kože v času pomladi

Error: Contact form not found.