Za nas bo kuhal Mitja Bitenc iz vegetarianske restavracije Radha Govinda

Z ljubeznijo pripravljena hrana 

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 5 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naš enajsti gost je dolgoletni kuhar, lastnik dveh uspešnih vegetarianskih restavracij v Ljubljani: Radha Govinda in Mandala. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Mitja Bitenc.

 

Njihova kuhinja temelji na ajurvedskih osnovah, s pridihom mediteranske in klasične kuhinje, zato se na jedilniku najde za vsakogar nekaj. Hrana, pripravljena v njihovi restavraciji, je energijsko očiščena in prosta karme. Vsi zaposleni kuharji so dolgoletni vegetarijanci z bogatimi izkušnjami na kulinaričnem, kot tudi na duhovnem področju. Pri njih pripravljena hrana je polna ljubezni in pozitivne energije, zato je odlična odskočna deska za delo, ki ga opravljate.

Hrane ne pripravljajo samo zato, da jo prodajajo, temveč jim je zelo pomembno, da je hrana pripravljena s srcem.
Mitja nam bo razložil, kako hrano zaužijemo na 3 energijskih nivojih. To je tudi njegovo poslanstvo, širiti znanje o na tak način pripravljeni hrani.

Mitja bo za vas pripravil indijsko tradicionalno jed KITRI: rižoto z rumeno mung dhal lečo, korenčkom, cvetačo, peteršiljem ter z izbranimi začimbami.

 

Mitja Bitenc

Mitja Bitenc je vodja restavracije Mandala in Radha Govinda. Že kot otrok je zelo rad kuhal v najstniških letih pa je kot menih, veliko potoval in raziskoval vedsko kulinariko. Predvsem so ga pritegnile začimbe, njihova uporaba in dobrobit.
Tako je vodil restavracijo v Torontu, kuhal v Stockholmu in delal v Sloveniji, kot glavni kuhar v vegi restavracijah Hestija, Vegedrom, pekarni Lakšmi in Pangea Natura, piceriji Hollyfod, cateringu Okusno Mobilno …
Leta 2003 se je podal na svojo samostojno pot in sem začel s kuharskimi tečaji, ki jih organiziraa še danes. Leta 2008 smo odprli restavracijo Govinda’s – sedaj Radha Govinda, leta 2016 Street food v BTC-ju in 2019 vegansko restavracijo Mandalo.

Veseli se kuharskega tečaja z vsemi vami in prepričan je, da se boste naučili nekaj novega.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 19 uri.
Prijave obvezne do sobote 10.04. do 12 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje. Ob prijavi prejmete recept za jed, ki jo bo MItja pripravil.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Kuharski tečaj

Error: Contact form not found.