Beseda Jyotish je skovanka iz dveh sanskrtskih besed: »Jyoti« pomeni svetloba in »iša« oz. »išvara« pomeni Stvarnik. Torej Jyotish pomeni ustvarjanje svetlobe.

Predstavitev Jyotisha in Sadhesatija

 

Vsako soboto vse do konca aprila se v naši zaprti fb skupini, kjer zaradi ukrepov že 5 mesecev vadimo jogo, meditiramo, se spodbujamo, dogaja še veliko več.
Naša dvanajsta gostja je mojstrica na področju Iyotish vedske astroligije. V seriji predavanj in delavnic VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Zarja Fišter.

Glavni rek Jyotisha pravi: »Preprečite nesrečo preden se je zgodila.« Pri tem Jyotish ne ponuja le znanja o tem KAJ in KDAJ se bo zgodilo, temveč tudi načine in ukrepe za zmanjševanje »slabih« tendenc ter za izboljšanje dobrih. Neki modrec je nekoč dejal: »Jyotish in njegove preventivne tehnike pomagajo, da ugriz tigra spremenimo v pik komarja.«

Jyotish je kot svetilka, ki osvetljuje našo življenjsko pot in nas že vnaprej pouči o tem, kaj nas lahko v življenju čaka. Vendar POZOR!, Jyotish ni golo predvidevanje prihodnjih dogodkov, saj če bi k njemu pristopili na takšen način, bi zgrešili njegov temeljni namen: SPREMEMBE.

V prvem delu bo Zarja na splošno predstavila vedsko astrologijo:

Vedska (indijska) astrologija daje vpogled o naših ljubeznih in težavah ter žal tudi o boleznih, izgubah in vseh tistih resnicah, ki so bile vedno tukaj, a smo jih le slutili.

Starodavna astrologija vedskih rišijev vam pomaga, da:

  • Si osvetlite življenjsko pot!
  • Postanete poznavalec življenja!
  • zberete, kar želite zase!

V drugem delu pa se bo dotaknila Sadhesatija:

Je Saturnov “prehod” (tranzit) naše rojstne oziroma natalne Lune, ki se ponovi vsakih cca. 22 let od prvega Sadhesatija, ki smo ga imeli ali bili v njem rojeni.
V tem času se običajno srečamo s težavami, čustvenimi stiskami, slabšim zdravjem, materialnimi težavami, izgubami dragih oseb, stvari ali ugodnosti… Vsak med nami to obdobje doživi na sebi lasten način, ki je v skladu z življenjsko zgodbo, katera je individualna.
Sadhesati vsekakor od nas pričakuje GLEDIŠČE, da je vse kar se nam dogaja zgolj in samo IZKUŠNJA. Ni krivcev, ni krivic in vedno ter ob vsaki priložnosti smo na pravem mestu ob pravem času. Vse kar se dogaja je PRAVILNO.

Vsi, ki se boste prijavili vam bo Zarja preračunala Sadhesati. Vse boste dobili v pisni obliki na vaš elektronski naslov (sve v skladu z GDPR).

Zarja Fišter

Že od nekdaj so jo zanimale znanost in vede, katere so bistrile njen um. Mistično in okultno ji je “dišalo”, toda bolj je zaupala stvarem, katere je lahko otipala, videla ali kakorkoli drugače matematično dokazala. Zahodna astrologija jo ni nikoli zanimala. Kot najstnica je rada prebirala horoskop, toda vedno ji nekaj “ni šlo skupaj”. In tako je januarja 2005 ”po naključju”, naletela na indijsko astrologijo – Jyotish.
Srečala se je z dejstvom, kako neverjetno dodelan je Vedski sistem astrologije ter prepoznala resnico, da vse “naše” astrologije, sicer tudi držijo, toda mogoče le nekoliko bolj površinsko.

Jyotish se dotakne globlje narave človeka, dotakne se Človekovega bistva – če seveda to dovoli. Vse je tako kot mora biti in dobiš občutek, da kljub temu, da ni videti, VESOLJE BIJE in BIVA v NESKONČNEM REDU. TAKO POPOLNO JE. Neverjetni zapisi zvezd, ki razkrivajo človeško telo, osebnost, njegovo dušo ter dogajanje v povezavi z vsemi tremi (telo, osebnost in duh), so še bolj očarljivi kot sam pogled na prekrasno zvezdno nebo, v najbolj jasni noči. Neskončno število zvezd – zdi se, da razmetano “čepijo” na zvezdnem oboku, toda stojijo točno tam, kjer morajo stati. Vse je na svojem mestu.
Več o Zarji in njenem delu na povezavi: https://www.astrojyotish.eu/zarja

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo vadnino je dogodek vštet v ceno).
Delavnica bo potekalo preko spleta, zaprte fb skupine. Začetek ob 18.30 uri.
Prijave obvezne do sobote 17.04. do 12 ure na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo preko maila link do zaprte fb skupine Dih online joga, meditacija, predavanja, kjer bo potekalo predavanje. Ob prijavi prejmete tudi gradivo, ki ga je za vas pripravila predavateljica.

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Delavnica vedske astrologoje

Error: Contact form not found.