Vabljeni na sklop 3 delavnic v mesecu maju.
Imate napetosti ali bolečine v mišicah in jih ne znate odpraviti na nežen način?
Bi radi izboljšali hojo, tek, spanje, ples, svoje vsakdanje gibanje in postali mehki ter sproščeni?
Se počutite zgrbljeni, trdi, napeti, brez energije ali pa morda ne najdete žara v sebi?
Bi radi zvišali svoj življenjski nivo energije, lahkotnost in v življenju uživali?
Če ste na katero izmed vprašanj odgovorili pritrdilno, vas toplo vabim na AEQ klinično somatsko učenje vaj.

Lahkotno odpravljanje napetosti z AEQ KLINIČNO SOMATIKO

AEQ učenje somatskih vaj je varen, nežen in razumni pristop k odpravljanju napetosti in bolečine v mišicah na dolgi rok. To je edina senzorična metoda, ki CELOSTNO uči, kako sami odpravimo glavni vzrok za večino napetosti v mišicah in s tem kako posledično preprečimo bolečine v prihodnosti.
AEQ somatika razbije mit, da je vse skupaj neizogibna posledica let. Po uri somatskih vaj se boste počutili bistveno mlajše, višje, bolj vzravnane in sproščene. Globlje boste razumeli, zakaj pride do napetosti in kako to odpravimo z vajami in kako vzdrževati in odpraviti skozi vsakodnevno življenje. To boste dosegli z razumevanjem pravilnega gibanja in pravilne drže, ki se nam vsem dogajajo, ko se bodisi poškodujemo bodisi živimo stresno. Redno izvajanje somatskih gibov, omogoča vzdrževati močno in sproščeno telo.

Kaj vse se boste naučili?
• zakaj pride do zgrbljene drže, težkega obračanja in neučinkovitega gibanja, ter kako to odpraviti;
• kako zmanjšati bolečine v hrbtu, vratu, v medenici;
• kako izboljšati splošno počutje in dvigniti življenjsko energijo;
• kako izboljšati samopodobo in samozavest in postati vodja svojega uma in telesa;
• kako izboljšati spanje;
• kako zmanjšati bolečine,
• povrniti si pravilno držo po porodu in odpraviti bolečine hrbta in nog;
• razumeti, zakaj je pri športu in rekreaciji izjemno pomembno povečati občutek za gibanje ter kontrolo nad gibi ter zakaj sploh izboljšati gibanje • izboljšali boste hojo in povrnili pokončno držo;
• Gibanje bo postalo lahkotnejše in učinkovitejše, vsakdanji stres pa vas bo težje povlekel iz simetrične sproščene pokončne drže.

SKLOP 3 DELAVNIC, ki bodo potekale ob sredah: 10.5., 17.5. in 24.5. od 18:00 -19:45.
KJE: DIH center prisotnosti, Obrtna ulica 13f, Izola
VREDNOST: Ekskluzivna vrednost celotnega tečaja, ki zajema sklop treh delavnic, je le 60 eur s prijavo do 5.5.2017 (s prijavo od 6.5. dalje pa je cena 75 eur). Če pa želite priti le na eno ali drugo samostojno delavnico, je to mogoče in je v tem primeru cena posamezne delavnice 25 eur. Po vsaki delavnici dobite strokovno gradivo, ki vam omogoča samostojno izvajanje vaj doma in tritedensko podporo z nasveti preko elektronske pošte.

Obvezne predhodne prijave na: centerdih@gmail.com

DELAVNICE BO VODILA: prof. Mateja Šajna, Učiteljica AEQ klinične somatike pod strokovnim vodstvom mojstra AEQ klinične somatike Aleša Ernsta
Kot profesorica športne vzgoje, učiteljica Kinergetixa ter vedoželjna raziskovalka naravnih zdravilnih tehnik že dolgo opaža in čuti, da gre razvoj šolstva, medicine, rekreativnega športa in športa na sploh v napačno smer. Šport gre v smer borbe samim s seboj in v smer ne čutenja. »Vsemogočne« tehnike nam obljubljajo hitre rezultate, lepoto, moč, zdravje in rezultate, ki se že dolgočasno ponavljajo in ne prinašajo obljubljenega.

Po naključju je naletela na AEQ klinično somatiko™ pod vodstvom Aleša Ernsta, ki je na individualnih srečanjih, na delavnicah in na šoli za učitelje razsvetlil njena dognanja in jo ponovno približal temu, kar je kot otrok že znala. Sodobne, moderne tehnike namreč pozabljajo, da je človek čuteče bitje in da brez čutenja in poznavanja samega sebe ne zmore raziskovati, odkriti in odstraniti vzroka svojih težav.
AEQ klinična somatika™ jo navdušuje nad preprostostjo in učinkovitostjo v odpravljanju širokega spektra težav. Skozi naravne gibe nas tovrstna tehnika vodi v raziskovanje naše notranjosti, nas mehča, sprošča napetosti, odpravlja kronične bolečine, vzpostavlja zavestni nadzor nad telesom, širi zavedanje in zdravi na vseh nivojih naše biti. Postanemo kreativni gospodarji lastnega življenja in življenje postane lahkotno, strastno in smiselno.
Najprej se je udeležila seminarja za učitelja somatskih gibov pri Marthi Peterson in nato seminarja za učitelja somatskih gibov po metodi AEQ klinični somatiki™ 1. stopnje pri Alešu Ernstu. Že prvi seminar pri Marti ji je bilo bogato darilo, na drugem pri Alešu pa je pridobila bistveno večjo globino in širino v razumevanju metode, kar je doprineslo tudi širšemu razumevanju učinkovitosti vaj.
AEQ klinično somatiko™ poučuje individualno, skupinsko ter jo uporabljam za lastno raziskovanje na različnih področjih svojega življenja in rezultati so izjemni in dolgoročni. Vsakomur toplo priporoča, da se udeleži delavnice AEQ klinične somatike in preizkusi njeno učinkovitost. Tako bo vaš izbrani šport ali meditativna tehnika ter vaše življenje dobilo pravi okus, lahkotnost in užitek.

Več o Klinični somatiki si lahko preberete na: www.aeq.si