Si pridna in vedno poskrbiš za druge a sebe postaviš na zadnje mesto? Predavanje, ki ti bo pomagalo, da narediš korak v smeri spremembe.

Predavanje psihoterapevtke realitetne terapije Barbare Krnc:

    Tako pridna – pa tudi zadovoljna? 

Poleg vadb joge in meditacij potekajo v naši zaprti fb skupini tudi redna predavanja.
Naša naslednja gostja je strokovnjakinja z 12 letno zasebno psihoterapevtsko prakso.
V seriji predavanj VADIM JOGO – ŽIVIM JOGO bo tokrat z nami Barbara Krnc, psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo, supervizorka Evropskega inštituta za realitetno terapijo.

Tako pridna a morda nezadovoljna? Poznano, morda že doživeto? 

Že kot majhna deklica je Barbara večkrat slišala, da je pridna. Tudi v odraslosti je kdaj prejela to sporočilo. Ni se spraševala kaj zasleduje oseba, ki to govori. Nekako pa je čutila, da ji je ob njej prijetno v zvezi s tem, kar pohvali. Torej ta oseba sporoča nekaj o sebi. Mi sami pa, skladno z razumevanjem svoje vloge, tem sporočilom pripišemo neko vrednost zase.

To so zelo močna sporočila, zaradi vrednosti, ki jim jo pripišemo mi sami! A to je spoznala komaj pozneje v odraslosti, tekom študija realitetne psihoterapije. Pripisana vrednost vključuje skladna pričakovanja, ki jih nase in druge povsem neozaveščeno naslavljamo, so pa pogosto nerealna in vir naše nesrečnosti.

Seveda na nas tekom življenja vplivajo norme, stereotipi kulturnega okolja, v katerem so prisotna določena pričakovanja do družbenih vlog, ki jih prevzemamo. Iz našega okolja smo sprejemali različna sporočila, nekatera že od otroštva. Nas ta sporočila in izkušnje določajo? So možnosti, ki jih imamo za srečo danes, opredeljene že v otroštvu, morda s kasnejšimi izkušnjami v življenju?

Predstavila vam bo prepričanja psihologije osebne svobode in razumevanje človekovega delovanja s pomočjo Teorije izbire, saj že 25 let izkuša dobrobiti teh prepričanj tako na lastni koži, kot o njih pričajo klienti in udeleženci izobraževanj. Tokratno predavanje z delavnico je posebna priložnost, saj mnogi udeleženci in Evropski inštitut za realitetno terapijo, slavijo deseto obletnico Tečaja teorije izbire za vsakogar. Barbara upa in si želi, da tudi vam prispeva k doseganju ravnovesja in zadovoljstva v vašem življenju.

Na predavanje dobrodošli tudi moški, partnerji, očetje. Lažje boste razumeli, partnerko druge vam pomembne osebe in predvsem svoj odnos do sebe in drugih.

Barbara Krnc

Univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture, psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo za psihoterapijo, coach, supervizorka Inštituta Williama Glasserja, ZDA. Z realitetno terapijo se ukvarja od leta 1998.
Je članica učiteljskega zbora Evropskega inštituta za realitetno terapijo, katerega soustanoviteljica je. Izobražuje v docertifikatnem programu iz teorije izbire, realitetne terapije in negospodovalnega vodenja v Sloveniji.
V okviru psihoterapevtskega izobraževanja deluje kot učitelj-trener, supervizor klinične prakse in terapevt za osebno izkušnjo.

Profesionalno se je kalila pri delu v šolstvu, deset let je delala na penološkem področju s storilci kaznivih dejanj v Zavodu za prestajanje kazni zapora, v vlogi supervizorke pri izvajanju edukacije iz realitetne terapije, izvajanju prakse psihoterapije, na stalnih strokovnih izpopolnjevanjih. Zadnjih 12 let ima zasebno psihoterapevtsko prakso, ki jo izvaja v Svetovalnici Evropskega inštituta za realitetno terapijo v Kopru. Največ izkušenj ima z vedenjskimi in vzgojnimi težavami, problematiko pregorelosti, odvisnosti, učnimi težavami, partnerskimi, psihosomatskimi težavami in drugimi težavami v duševnem zdravju.

Zase pravi: »Obiskujem neformalno šolo življenja v vlogi partnerke, matere, sestre, hčerke, prijateljice, kolegice…od tod moj vir ljubezni do ljudi.«
Več o Barbari in njenem delu na dveh povezavah: http://www.eirt.si in  https://www.facebook.com/Psihoterapija.Barbara.Krnc/

 

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo online vadnino je dogodek vštet v ceno).
Predavanje bo potekalo 27.11.2021 preko Zooma. Začetek ob 19.00 uri (trajanje cca. 90 min. Zelo dobrodošla tudi vaša vprašanja).
Prijave obvezne do petka zvečer na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali).

Po prejetju plačila vam pošljemo link povezavo do predavanja.

 

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA PREDAVANJU: Tako pridna – pa tudi zadovoljna?

Error: Contact form not found.