SVET MEDITACIJ

Ko sem bila v težki življenjski situaciji je moje telo drgetalo, bilo je napeto in misli so se znova in znova vračale k težavi. Zjutraj, ko sem v postelji odprla oči so me prve misli pripeljale v občutek strahu, srce je začelo razbijati. Bolj ko sem si želela miru in sproščenosti bolj je bolelo. Bojevala sem se s svojimi mislimi in telesom, dokler nisem spoznala, da me ta borba izčrpava. Dojela sem, da napačno delujem. Misli in telo sem korak za korakom začela sprejemati in se fokusirati na rešitve.

Kaj lahko naredim, da situacijo spremenim, sem se začela spraševati.

Svet meditacij

Velikokrat nas življenje, ker nam želi dobro, stisne v kot in nam tako ponudi možnost, da se soočamo sami s seboj. S svojimi notranjimi strahovi, bolečino preko katerih znova in znova spoznamo, česa v življenju ne želimo ter kaj pa je tisto, kar nas resnično podpira in plemeniti.

Telo je vir moči, radosti in potencialov. Kako pa dostopati do teh dragocenih virov, ki so globoko v nas?

MEDITACIJA je eden od načinov, orodij preko katere boš ponovno dostopal/a do svojih notranjih virov in postal/a bolj umirjen/a, sproščen/a, lažje se boš soočal/a z vsakodnevnimi izzivi.

Ker se tudi sama zavedam dobrobiti meditacije, sem zate pripravila različne meditacije. Spodbujam te, da meditacijo začenjaš vnašati v svoj vsakdan, saj se boš lažje soočal/a z vsakodnevnimi izzivi, bila bolj umirjen/a ter prišl/a boš v globlji stik s svojo intuicijo.

Katere so pozitivne lastnosti redne meditacije?

✓ več energije in entuziazma, kar bo povečalo tvojo ustvarjalnost in izboljšalo kvaliteto dela,

✓ več sproščenosti, kar bo vplivalo na izboljšanje odnosov,

✓ več notranje umirjenosti, s katero boš lažje vztrajala pri dokončevanju zadanih nalog,

✓ jasnost in stabilnost, preko katere boš prepoznala čemu reči v tvojem življenju da in čemu ne,

✓ boljša koncentracija,  kar bo doprineslo, da si boš zapomnila cilje dneva,

✓ povišana samozavest, kar te bo pripeljalo do prijaznejšega in ljubečega odnosa do svojega telesa,

✓ povečana sposobnost obvladovanja stresnih situacij, kar bo pripomoglo, da si boš dovolila sprejeti nove odločitve, narediti potrebne spremembe v življenju,

✓ boljše psiho-fizično počutje, zdravje, kar bo pripomoglo, da boš imela več energije za svojo družino, najbližje,  za to kar te veseli,

✓ kvalitetnejši spanec in boljša regeneracija, kar ti bo dalo zagon, da se boš veselila novega dne, novih izzivov.

Nekaj besed o tvojemu umu in meditaciji:

Ko začneš vaditi opazovanje uma, je normalno, da se misli porajajo vsakih nekaj sekund. Naši možgani so ustvarjeni za razmišljanje.
Zavedaj se, da se je ta miselna aktivnost s pogojevanjem razvijala več let, in potrebno bo kar nekaj časa, da izzveni, se um umiri. Sprejmi svoj um in ne bori se z njim. Bodi potrpežljiva in ne obupaj.

Vse izkušnje, ki si jih kadarkoli imel/a v življenju, so se plast za plastjo nalagale skozi odnose, delo, izobraževanje, vero, okolje, v katerem si živel/a. Um je razvil razvado (navado), da zna misliti, ne zna pa misli upočasniti oziroma se ne vezati na njih.

Ko boš začel/a meditirati, naj te misli, ki se bodo brez dvoma pojavljale, ne odvrnejo, da nadaljuješ. To je čisto normalen proces, skozi katerega gremo vsi.
Z redno prakso vodene meditacije se bo um postopoma navadil upočasniti.
Veliko ljudi med meditacijo prehitro obupa, ko ugotovijo, da to ni bližnjica do rešitve. Potreben je čas in spodbujam te, da si ga vzameš.

Vzemi meditacijo kot vajo, brez posebnega pričakovanja ali cilja. Tvoj namen meditiranja naj bo zavedanje delovanja uma, opazovanje lastnih misli in preprosta vaja prisotnosti. Misli bodo prihajale in odhajale. Tako deluje človeški um. Vsakokrat, ko jih opaziš, samo nežno preusmeri pozornost na moje besede, ki te usmerjajo k določeni miselni dejavnosti ali nedejavnosti, odvisno od izbrane meditacije.

Naučil/a se boš ločiti med uporabnimi mislimi in nepotrebnimi.
Večino časa si živel/a ujeta v svoji glavi, na avtopilotu, ne da bi se zavedal/a svojih misli, dejanj. Tako aktiven um je zmanjševal tvojo osredotočenost in posledično velikokrat izčrpal telo.

Kako začeti meditirati:

Najprimernejši čas za meditacijo je sončni vzhod ali zahod. Vedno pa upoštevaj, da jo je bolje narediti kadarkoli v dnevu kot pa ne. Izberi čas, ko imaš največji mir. Izberi primeren prostor, kjer boš meditiral/a. To je lahko posebna soba, del sobe ali le manjši kotiček, ki bo rezerviran za do dejavnost. Naj bo prostor prezračen in urejen. Če je poleg tebe še kdo prisoten v domu ga prosi, da te za časa meditacije ne moti. Izklopi telefon in računalnik ter odstrani vse ostale motilce. Pri meditaciji sediš na bolsterju, meditacijski pručki ali na stolu, pomembno je, da ti je udobno in da je med meditacijo tvoja hrbtenica vzravnana. Če meditacijo izvajaš leže naj podlaga ne bo premehka. Bolj kot sama dolžina meditacije, je pomembna kvaliteta kar pomeni, da ostajaš med meditacijo budeni/na in prisotneni/na ter se ne kritiziraš ali sodiš in ne vežeš na rezultat.

Zate sem posnela različne meditacije ti pa izberi tebi primerno, kar potrebuješ dani trenutek oziroma v danem življenjskem odbobju. Hkrati pa te vabim k samoopazovanju ali in kdaj se bo v tebi prebudia želja po meditacij, kjer ne boš več potreboval/la zunanjega vodstva (posnetka).

Meditacija naj postane tvoja prijetna spremljevalka, tvoje sidrišče, ne samo v času vodene meditacije, temveč jo vnesi v vsakdan.

Postani prisoten/a, pozoren/a na svoje misli pri svojih vsakodnevnih opravilih.

Svet meditacij

Izbiraš lahko med:

MEDITACIJE ZA BOLJŠI SPANEC

POGLEJ VEČ

MEDITACIJE ZA VEČJI NOTRANJI MIR

POGLEJ VEČ

MEDITACIJE ZA BOLJŠI FOKUS

POGLEJ VEČ

MEDITACIJE ZA HARMONIJO

POGLEJ VEČ

MEDITACIJE ZA VEČJO SAMOZAVEST

POGLEJ VEČ

MEDITACIJE ZA DVIG ŽIVLJENJSKE ENERGIJE

POGLEJ VEČ

PODARJAM TI ENO OD MEDITACIJ IN VADBO PROTI STRESU

Ostani na tekočem z dogajanjem in novostmi v Centru Diha. Z vpisom na naše e-novice prejmeš v svoj elektronski poštni nabiralnik tudi meditacijo in vadbo proti stresu, povsem brezplačno.

 

PRIJAVI SE

Brezplačni posvet