Bilka Baloh je svobodna raziskovalka, mentorica postenja in svetovalka na področju zdrave prehrane.

Zadnje, četrto predavanje od serije štirih bo na temo:

Prehrana in življenjski slog za obdobje Pitta – poletje z Bilko Baloh

 

Bilka Baloh pravi: Ajurveda je moje življenje, ki ga tudi živim. Zaupam starodavni doktrini, ki je do promila natančna.

Zdravje in bolezen sta procesa. Bolezen je proces nenormalnega gibanja doš, medtem ko je zdravje proces njihovega normalnega delovanja. Ali povedano enostavneje, bolezenski proces se začne z motnjo došnega razmerja. Ko ajurveda govori o redu v telesu, na zahodu rečemo, da smo zdravi. Ko pri nas rečeno, da smo zboleli, ajurveda pa govori o neredu. Samo terminologija je nekoliko drugačna, ki zaznamuje trenutno porušeno stanje – Vikriti. Kadar je telo dlje časa pod stresom, fizičnim ali mentalnim, se pojavijo nevšečnosti na telesnem nivoju. Določeni kanali se zaprejo, Prana – življenjska energija je blokirana v določenem delu telesa. Zaustavi se tudi metabolni proces prehoda hranil najprej v limfo od tam pa v kri, ki prehranjuje vse naše vitalne organe, tkiva, mišičje, vezi, kosti in reproduktibne organe.

 

POLETNO PREDAVANJE

Vroče poletje je obdobje Pitte in čas, ko je prebavni ogenj najšibkejši. V vročini telo išče načine, da bi se ohladilo. To je mogoče tudi s pomočjo hrane, ki naj bo lahka in sočna, prevladujejo pa naj sladek, grenak in trpek okus, medtem, ko naj bo kislega in pekočega na krožniku zelo malo. To je tudi najprimernejši čas za uživanje surove zelenjave v obliki raznih solat. Vendar ni vsaka solata primerna za vsako došno razmerje (recimo lubenica, slabo zorjeno sadje, kislo sadje, določena zelenjava, kumare ipd, ni vse za vsakogar…).

Vsebina poglobljenega predavanja:
 • Sladoled: da ali ne?
 • Kaj uživamo v poletnem času in česa se izogibamo. Poletno sadje, zakaj suha hrana poleti ni primerna.
 • Količine obrokov poleti. Katerih začimb ne uporabljamo poleti oziroma katere doše se morajo izogibati hrani, ki greje in kako jo pravilno kombiniramo.
 • Kakšno vodo in koliko vode popijemo poleti – razlaga (za vsako došno razmerje je drugače).
 • Kako odvajamo, kadar imamo zapeke in katera zelišča uporabljamo (če so driske – pitta doša ali zapeke – vata doša).
 • Os HHA (hipotalamus, hipofiza in nadrealne žleze) razlaga, ščitnični problemi in eutirox.
 • Dopamin, serotonin, adrenalim in kortizol.
 • Nega kože, ki je naš največji organ, v poletnem času. Zakaj ne uporabljamo tekočih mil (začaram krog med kupovanjem tekočih mil in losijovov, ki mehčajo izsušeno kožo).
 • Kolikšni bi morali biti obroki, kako kuhamo in zakaj se za obroke zahvalimo – izvor iz Etiposkih zapiskov in esenske poslanice miru.
 • Trebušna slinavka in njen pomen.
 • Razlika med vedsko in ajurvedsko prehrano.
 • Biofotonsko prehranjevanje.
 • Vibracije telekomunikacijskih sredstev in mir, ko jemo.
 • Kako in kje se akumulirajo ostanki zdravil in kemoterapije – primeri.
 • Kako dosežemo homeostazo, kako vplivajo na nas okoljski dejavniki in epigenetika.
 • FFS – i in dodatki E – ji v nakupovalnih centrih – kako so jih razvili in katere organe poškodujejo terkje se zadržujejo in kopičijo. Pomen ekološko pridelane hrane.

 

Bilka Baloh 

Bilka Baloh je svobodna raziskovalka, mentorica postenja in svetovalka na področju zdrave in uravnotežene prehrane, v katero vpleta doktrino ajurvede. Sodeluje z uradno medicino in je včlanjena v nekaj svetovnih znanstvenih projektov.

Maja Kenda je povedala: Zelo priporočam, da se seznanite o tej naravni, starodavni medicini. Meni so njene smernice zelo izboljšale kvaliteto življenja.

Prispevek 10 eur, plačilo preko Trr Center Diha (vsi, ki imate plačamo online vadnino je dogodek vštet v ceno).
Predavanje bo potekalo preko Zooma. Začetek ob 19.00 uri (trajanje cca. 90 min. Zelo dobrodošla tudi vaša vprašanja).
Prijave obvezne do četrtka zvečer na centerdih@gmail.com (kasnejših prijav ne bomo upoštevali). Po prejetju plačila vam pošljemo link povezavo do predavanja.

 

Vedno dobrodošli in vse dobro še naprej.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA DOGODKU: Prehrana in življenjski slog poleti po principih ajurvede

Error: Contact form not found.