SVOJE ZNANJE BODO Z NAMI DELILE

 

dih

 

Poleg vadbe joge in meditacij bodo v naši online skupnosti potekala tudi predavanja različnih strokovnjakov. Znanja katera delimo z vami vodijo v globlje razumevanje sebe in boljše psiho-fizično zdravje.

 

BILKA BALOH

Bilka Baloh je svobodna raziskovalka, mentorica postenja in svetovalka na področju zdrave in uravnotežene prehrane, v katero vpleta doktrino ajurvede. Sodeluje z uradno medicino in je včlanjena v nekaj svetovnih znanstvenih projektov. Je pacifistka, ki obožuje živali. Svobodo in notranji mir najde v hribih, kjer izvaja pranajamo in jogo.
Več o Bilki Baloh in njenem delu na povezavi TUKAJ

Pred vsakim vstopom v posamezen letni čas bo za vas pripravila 90 min strokovno predavanje preko katerega vas bo seznanila o vseh pomembnostih tega obdobja: katera hrana je najbolj primerja, katera zelišča, druge pomembne usmeritve, ki vodijo v boljše zdravje.

Za vas je pripravila 4 predavanja:

  1. NA SPOLOŠNO O AJURVEDI. Sobota – 25. 9.
  2. PREHRANA IN ŽIVLJENJSKI SLOG ZA OBDOBJE VATA – KAPHA JESEN IN ZGODNJA ZIMA. Sobota – 9. 10.
  3. PREHRANA IN ŽIVLJENJSKI SLOG ZA OBDOBJE KAPHA – PITTA POZNA ZIMA IN ZGODNJA POMLAD. Sobota – 12. 2 .
  4. PREHRANA IN ŽIVLJENJSKI SLOG ZA OBDOBJE PITTA – POLETJE. Sobota – 28. 5.

 

ZARJA FIŠTER

Že od nekdaj so jo zanimale znanost in vede, katere so bistrile njen um. Mistično in okultno ji je “dišalo”, toda bolj je zaupala stvarem, katere je lahko otipala, videla ali kakorkoli drugače matematično dokazala. Zahodna astrologija jo ni nikoli zanimala. Kot najstnica je rada prebirala horoskop, toda vedno ji nekaj “ni šlo skupaj”. In tako je januarja 2005 ”po naključju”, naletela na indijsko astrologijo – Jyotish.
Srečala se je z dejstvom, kako neverjetno dodelan je Vedski sistem astrologije ter prepoznala resnico, da vse “naše” astrologije, sicer tudi držijo, toda mogoče le nekoliko bolj površinsko.
Več o Zarji in njenem delu na povezavi TUKAJ

Jyotish je kot svetilka, ki osvetljuje našo življenjsko pot in nas že vnaprej pouči o tem, kaj nas lahko v življenju čaka. Vendar POZOR!, Jyotish ni golo predvidevanje prihodnjih dogodkov, saj če bi k njemu pristopili na takšen način, bi zgrešili njegov temeljni namen: SPREMEMBE. Glavni rek Jyotisha pravi: »Preprečite nesrečo preden se je zgodila.« Pri tem Jyotish ne ponuja le znanja o tem KAJ in KDAJ se bo zgodilo, temveč tudi načine in ukrepe za zmanjševanje »slabih« tendenc ter za izboljšanje dobrih. Neki modrec je nekoč dejal: »Jyotish in njegove preventivne tehnike pomagajo, da ugriz tigra spremenimo v pik komarja.«

Jyotish se dotakne globlje narave človeka, dotakne se Človekovega bistva – če seveda to dovoli. Vse je tako kot mora biti in dobiš občutek, da kljub temu, da ni videti, VESOLJE BIJE in BIVA v NESKONČNEM REDU. TAKO POPOLNO JE. Neverjetni zapisi zvezd, ki razkrivajo človeško telo, osebnost, njegovo dušo ter dogajanje v povezavi z vsemi tremi (telo, osebnost in duh), so še bolj očarljivi kot sam pogled na prekrasno zvezdno nebo, v najbolj jasni noči. Neskončno število zvezd – zdi se, da razmetano “čepijo” na zvezdnem oboku, toda stojijo točno tam, kjer morajo stati. Vse je na svojem mestu.

Za vas je pripravila naslednja 2 predavanja:

  1. HARMONIZACIJA SEBE SKOZI LETO 2022. Sobota – 08. 01. 2022 ob 19 uri.
  2. Datum in naslov drugega predavanja kmalu…

 

BARBARA KRNC

Univ. dipl. pedagoginja in sociologinja kulture, psihoterapevtka realitetne terapije z evropsko diplomo za psihoterapijo, coach, supervizorka Inštituta Williama Glasserja, ZDA. 

Z realitetno terapijo se ukvarja od leta 1998.
Je članica učiteljskega zbora Evropskega inštituta za realitetno terapijo, katerega soustanoviteljica je. Izobražuje v docertifikatnem programu iz teorije izbire, realitetne terapije in negospodovalnega vodenja v Sloveniji. V okviru psihoterapevtskega izobraževanja deluje kot učitelj-trener, supervizor klinične prakse in terapevt za osebno izkušnjo.
Profesionalno se je kalila pri delu v šolstvu, deset let je delala na penološkem področju s storilci kaznivih dejanj v Zavodu za prestajanje kazni zapora, v vlogi supervizorke pri izvajanju edukacije iz realitetne terapije, izvajanju prakse psihoterapije, na stalnih strokovnih izpopolnjevanjih. Zadnjih 12 let ima zasebno psihoterapevtsko prakso, ki jo izvaja v Svetovalnici Evropskega inštituta za realitetno terapijo v Kopru. Največ izkušenj ima z vedenjskimi in vzgojnimi težavami, problematiko pregorelosti, odvisnosti,učnimi težavami, partnerskimi, psihosomatskimi težavamiin drugimi težavami v duševnem zdravju.

Zase pravi: »Obiskujem neformalno šolo življenja v vlogi partnerke, matere, sestre, hčerke, prijateljice, kolegice…od tod moj vir ljubezni do ljudi.«
Več o Barbari in njenem delu na dveh povezavah http://www.eirt.si ter https://www.facebook.com/Psihoterapija.Barbara.Krnc/

Za vas je pripravila naslednja 2 predavanja:

  1. TAKO PRIDNA, PA TAKO NESREČNA. Sobota – 27. 11. 2021 ob 19.00 uri.
  2. Datum in naslov drugega predavanja kmalu…

 

 

Vsa predavanja bodo potekala preko Zoom -a.

 

 

Celostni pristop vodi v ravnovesje

PODARJAMI TI VADBO IN MEDITACIJO PROTI STRESU

Ostani na tekočem z dogajanjem in novostmi v DIH centru prisotnosti. Z vpisom na naše e-novice prejmeš v svoj elektronski poštni nabiralnik tudi vadbo in meditacijo proti stresu, povsem brezplačno.

 

PRIJAVI SE

Brezplačni posvet