Dokler se bomo obnašale kot moški ne bomo srečne. Jaz ne. Vabim te k razmišljanju skupaj z mano.

Spoznavanje sebe, lastne narave je najdragocenejše, kar si lahko damo

 

V tem življenju mi je dana ženska narava (živim v ženskem telesu). Jo poznam, živim? Počasi ji dajem prostor, vrednost, ji prisluhnem.

Večina nas žensk ni bila učena, usmerjana od starejših žensk, kako uporabljati svoje darove, kvalitete, izvorno naravo zato, da bi živele srečnejše.
Lahko pišem v množini, ker je moj poklic delo z ljudmi, večinoma z ženskami in slišim velikooo podobnih zgodb.

Naše mame, tete, babice so nam dale največ, kar so zmogle, znale in zato hvala vam. A življenje, ki sem si ga izbrala je moje, sama sem odgovorna zanj, tudi za to, da tisto, kar mi ni bilo predano sama raziskujem.

In raziskovanje ženske narave se je pri meni v času karantene še bolj prebudilo. Na dan so prišli spomini kaj vse sem naredila v škodo sebe, ker sem mislila, da je tako prav. Danes vem, da sem se motila. Malček, no veliko, sem morala odložiti ego na stran. Je to prijetno? Ne najbolj. Ampak, ker vem, da se za neprijetnimi občutki nahaja večji mir, svoboda, jasnost, modrost, srčnost NADALJUJEM, grem naprej. Greš tudi ti? Gremo skupaj?

Ni moja ženska narava, da se izpostavljam ekstremnim razmeram. In sem se. Imela sem prepričanje, da zmorem vse sama. Premikala sem skale, živela v vlagi in mrazu, bila 4 dni sama sredi gozda, se primerjala z moškimi. Huda napaka 🙂

Nisem vedela, da smo si ženske in moški tako različni in da ravno raziskovanje te različnosti krepi odnose. Postane vse v življenju lažje in lažje.

Danes vem, da največjo pozornost od moškega dobim, po jedi. Takrat me sliši. Ne sliši me med tem, ko nekaj dela. To nisem nikoli razumela 🙂 Ker pa ženske imamo to sposobnost, je to del naše narave, da nekaj počnemo in zraven še diskutiramo, mislimo, da so moški enaki. To je samo eden od primerov. Zdaj, ko to vem (preverjeno deluje) je veliko lažje.

In veliko lažje zdaj razumem besede: ženske smo kot cvet. Nežne, dišeče, cvetoče, rahlo zadržane v kazanju svojih lepot, mile, neskončno lepe, dostojanstvene, vredne spoštovanja. .

V današnjem svetu teh kvalitet primanjkuje. Ženske smo postale (vključno z mano) popačena verzija moških in s tem delamo ogromno škodo sebi in svetu, mlajšim generacijam.

Znanja, modrosti so dandanes dostopna. Povabim te, da jih tudi ti začenjaš prebirati, da prisluhneš ženskam, ti te kvalitete resnično živijo (ne samo o njih govorijo). Se odpreš speči modri ženski, ki je v tebi (JE V TEBI).

Če določena tvoja ponavljajoča dejanja ne prinašajo rezultatov, potem se ustavi in malo razišči zakaj. Verjamem, da boš prišla, do zanimivih, dragocenih spoznanj. O tem govorim na glas, ker vem, da bomo živele srečnejše, cel svet, če bomo ponovno prišle v stik s svojo izvorno naravo. Nehajmo s prstom kazati drug na drugega (vem, da je to najlažje). Delajmo sami korake. Moja pot je še dolga a sem vesela, da jo hodim. Tudi ti?

Na to temo: ženske in moški ima odlična predavanja Andrej Pešec. Priporočam ogled.

Hvala, hvala, hvala.