Preteklost nas lahko nauči biti boljši človek.

Te dni, ker prodajam in kupujem avto, opazujem koliko laži je med ljudmi.
A spomnila sem se sebe toliko let nazaj, ko sem se z lahkotno zlagala in tudi kaj ukradla. Ja prav si prebrala. Nisem ponosna na svoja dejanja a to je resnica, ki se je odvijala v moji preteklosti.

Le zakaj bi delila nekaj o sebi, kar me lahko spravi v slabo luč? Zato, ker samo resnica osvobaja in ko se sprejmemo z vso svojo preteklostjo, se z njo pomirimo lahko srečneje v sedanjosti zaživimo. Mnenja drugih pa bodo vedno prisotna.
Ta del moje preteklost je zame, kot prejšnje življenje. Kot, da bi živela ena druga Maja. Ta Maja je že mnogo let nazaj umrla a z ponovnim rojstvom je, sem postala drugačna, zelo spremenjena.

Velikokrat slišim, ko nekdo potarna, da ta oseba pa je v preteklosti to in to naredila in da tej osebi ni za zaupati. Razumem takšno razmišljanje, ker velikokrat sodimo nekoga po njegovi preteklosti a prosim te, daj osebi vsaj priložnost, da jo spoznaš, da jo slišiš, opazuješ njegova, njena dejanja tukaj sedaj.

Verjamem, da tudi o meni še kdo razmišlja na način, kakršna sem bila v preteklosti.

Dandanes namenoma, zavestno govorim in pišem o svoji preteklosti, ker želim pokazati, da ni vse črno in belo. Da je lahko drugače.

Spremembe se bodo zgodile samo z delom na sebi, z samorefleksijo, z samoopazovanjem, samoraziskovanjem, z samoodpuščanjem, z ljubečim pristopom do sebe, z iskrenostjo, odgovornostjo, samodisciplino…

Danes mi moja zavest ne dopušča, da bi lagala, da bi škodovala sebi in drugim. Iskrenost je postala moja zelo pomembna vrnila. Nisem popolna in ne želim biti. Sem samo Maja, ki si želi bolj in bolj čisto živeti.
Je pa za počistit še kar nekaj smeti. Tudi prav, saj imam čas. Duša je neumrljiva.

Izbirajmo iskrenost saj vemo, da ima laž kratke noge, predvsem pa si z lažjo vsakič znova zabijemo puščico v srce.
Čas je, da puščice povlečemo iz srca in polno zadihamo, zaživimo.

Maja