EKIPA CENTER DIHA

dih
Spodbujamo te k iskanju, raziskovanju, zavedanju nujnosti ravnovesja v tvojem vsakdanjem življenju.

VDIH & IZDIH

usmerjamo te k v zavedanju svoje lastne narave.

 

Našo ekipo sestavljamo učiteljice, vaditeljice ter predvsem prijateljice, ki smo svojemu delu popolnoma predane. Svoje znanje nenehno izpopolnjujemo, zato sledimo tradiciji in novim metodam učenja, saj si želimo, da se z nami vedno dobro počutite in je zato vaše življenje kvalitetnejše.

 

Maja Kenda

Maja je pred 15 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po nekaj letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Sledilo je temno obdobje odvisnoti iz katerega pa se je rodila nova Maja. Kasneje, na poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa.

Nato je v njeno življenje vstopila joga. Zadnjih 10 se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti, metode obvladovanje uma ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in vaditeljica integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan Hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living, Brigita Langerholc z Jose Silva Ultramind ESP sistemom.
Je ustanoviteljica Center Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja, njeno poslanstvo, ki ga predano, z vsem srcem opravlja.

 

Mateja Moškon

Mateja je po uspešni gimnastični mladosti leta 2013 postala vaditeljica gimnastike. Njena izjemna radoživa narava in razpršenost energije sta jo popeljali na pot odkrivanja sebe. Svojo primarno strast je pred 6 leti preusmerila v jogijske vode. Začela je s FaceForce jogo obraza, ker jo je zanimal celostni pristop je nadaljevala s tečajem joga učitelja JRS300. Redno obiskuje jogijske seminarje in se izobražuje na jogijskih področjih čuječnosti, stabilizacije, dihalnih tehnik, masaže itd. Joga ji je kot celostna vadba spremenila življenje, predvsem način razmišljanja in odnos do sebe. Največji učinek je občutila preko čuječnosti, meditacije in dihalnih tehnik.

Zaključila je izobraževanje stabilizacijske DNS metode. Vedno bolj se zaveda, da je vitalnost telesa odvisna tudi od mentalnega stanje človeka. Pri Blažu Bertonclju, mednarodnemu joga učitelju in terapevtu je zaključila izobraževanje joga terapije in somatike. Po tem principu deluje tudi njena vadba Zdrava hrbtenica. Zasnovana je na prepletenosti moči, gibljivosti in stabilnosti našega centra. Meni, da v večini primerov predaja ni opcija. Na svojih urah spodbuja zavedanje, osredotečenost in ne le stremenje h končnemu rezultatu.

 

BARBARA STAN (trenutno ni del ekipe)

Barbari je gibanje vedno predstavljalo kreativen način izražanja. S svojim telesom in s sabo se je že od malih nog povezovala preko različnih športnih disciplin in gibalnih aktivnosti, kot sta rokomet in plavanje, njeno ustvarjalno plat pa so zapolnile različne plesne zvrsti. Leta 2010 se je prvič srečala z Iyengar jogo pri Kristini Suchy. Od takrat je joga njena prijateljica. Daje ji več kot le fizično aktivnost, moč in prožnost. Z jogo raste.
Je učenka joge. Po skupaj štirih leti redne prakse, je v začetku leta 2020 pod mentorstvom Anje Brenko pridobila certifikat joga učiteljice (Joga soba). V njenem procesu učenja jo navdušujejo tudi drugi učitelji (Goran Koren, Dana Auguštin, Vanja Hrvatin). Obiskovala je Flow mešanih gibalnih umetnosti pri Sanji Zalar Gostimirović, sedaj pa pod njenim vodstvom nadaljuje še z Budokon prakso.

Napaja se iz različnih stilov joge. Njeni nagibi pri vodenju praks so: sledenje lastnemu telesu, raziskovanje lastnih notranjih prostorov in t.i. “praznega prostora” – stanja brez misli –, ter mehkoba do samega sebe.
Na nivoju fizičnega telesa so njene prakse priložnost za ohranjanje mobilnosti sklepov, za povečanje prožnosti, za krepitev moči preko varnega izvajanja asan, tekočega pretoka med položaji in poudarka na dihanju. Na globljih nivojih pa ponujajo pot k sebi in gradijo temelje za osebno rast.

dih

PIŠITE NAM