EKIPA CENTER DIHA

dih
Spodbujamo te k iskanju, raziskovanju, zavedanju nujnosti ravnovesja v tvojem vsakdanjem življenju.

VDIH & IZDIH

usmerjamo te k v zavedanju svoje lastne narave.

 

Našo ekipo sestavljamo učiteljice, vaditeljice ter predvsem prijateljice, ki smo svojemu delu popolnoma predane. Svoje znanje nenehno izpopolnjujemo, zato sledimo tradiciji in novim metodam učenja, saj si želimo, da se z nami vedno dobro počutite in je zato vaše življenje kvalitetnejše.

 

Maja Kenda

Maja je pri svojih 27 leth naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po nekaj letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Sledilo je temno obdobje odvisnoti iz katerega pa se je rodila nova Maja. Kasneje, na poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa.

Nato je v njeno življenje vstopila joga. Zadnjih 10 se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti, metode obvladovanje uma ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in vaditeljica integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan Hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sundari Tempelj-Neža Newton, Karmen Bezget, Sasho Cobra, Marika: Kundalini Activation, Bali, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living, Brigita Langerholc z Jose Silva Ultramind ESP sistemom. PADI basic Mermaid corse, Bali Molchanous Freediving level 1, Bali.
Je ustanoviteljica Center Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja, njeno poslanstvo, ki ga predano, z vsem srcem opravlja.

 

Urša Umek

Gibanje, ukvarjanje s telesom Uršo spremlja že od otroštva. Velik del njenega življenja je bil posvečen plesu – najprej jazz balet, kasneje pa tudi klasični balet in predvsem modern jazz. Vmes jo je zaneslo tudi v vodenje skupinskih vadb. Plesna pot jo je nekaj let zapored peljala v New York, kjer je bolj intenzivno začela prakticirati jogo (čeprav se je z njo srečala že prej).

Začenjala je spoznavati, kako lahko njena lastna praksa joge obogati tudi njene interakcije s svetom zunaj. Praksa joge je zanjo sveti čas, ki ga posveti sebi. “Vsakič znova iz blazine stopim drugačna, bogatejša za novo izkušnjo.”

Rada deluje po vodilih: prebudi notranjo radost, sij božansko luč in utelesi svojo poslanstvo. Poleg joge je bila tudi inštruktor Body tehnike ter končala je izobraževanje za učiteljico Parinama somatike.
“Hvaležna sem, da lahko to svoje znanje in ljubezen do joge, gibanja in raziskovanja življenja širim naprej, prav tako pa še vedno uživam v vlogi učenca in se še dalje izobražujem. Moj veliki učitelj je tudi moj malček Liam, ki s svojim pristnim smehom, radovednostjo in igrivostjo prijetno obarva moj vsakdan in spontano živi jogo.”

Njena pomembnejša jogijska izobraževanja (poleg teh pa pogosto obiskuje tudi krajše delavnice, seminarje na temo joge in osebne rasti):
* 200-urni učiteljski tečaj joge s pudarkom na dinamičnih stilih (ashtanga vinyasa in vinyasa) v Nataraja joga studiu v Ljubljani
* Vikend delavnica joge kot terapije z Bo Forbes v Londonu (avtorica knjige Joga za čustveno ravnovesje)
* izobraževanje za Iyengar joga certifikat v Cityoga centru v Ljubljani s senior učitelji Iyengar joge iz Nemčije in Madžarske (zaenkrat 285 ur)
* 400-urni učiteljski tečaj hatha joge s somatiko v Parinama joga centru v Ljubljani
* 2 intenzivna seminarja s področja joga terapije z indijskim učiteljem Kausthubom Desikacharjem (sin priznanega T.K.V. Desikacharja)
* 2-letno izobraževanje Parinama somatika

BARBARA STAN (trenutno ni del ekipe)

Barbari je gibanje vedno predstavljalo kreativen način izražanja. S svojim telesom in s sabo se je že od malih nog povezovala preko različnih športnih disciplin in gibalnih aktivnosti, kot sta rokomet in plavanje, njeno ustvarjalno plat pa so zapolnile različne plesne zvrsti. Leta 2010 se je prvič srečala z Iyengar jogo pri Kristini Suchy. Od takrat je joga njena prijateljica. Daje ji več kot le fizično aktivnost, moč in prožnost. Z jogo raste.
Je učenka joge. Po skupaj štirih leti redne prakse, je v začetku leta 2020 pod mentorstvom Anje Brenko pridobila certifikat joga učiteljice (Joga soba). V njenem procesu učenja jo navdušujejo tudi drugi učitelji (Goran Koren, Dana Auguštin, Vanja Hrvatin). Obiskovala je Flow mešanih gibalnih umetnosti pri Sanji Zalar Gostimirović, sedaj pa pod njenim vodstvom nadaljuje še z Budokon prakso.

Napaja se iz različnih stilov joge. Njeni nagibi pri vodenju praks so: sledenje lastnemu telesu, raziskovanje lastnih notranjih prostorov in t.i. “praznega prostora” – stanja brez misli –, ter mehkoba do samega sebe.
Na nivoju fizičnega telesa so njene prakse priložnost za ohranjanje mobilnosti sklepov, za povečanje prožnosti, za krepitev moči preko varnega izvajanja asan, tekočega pretoka med položaji in poudarka na dihanju. Na globljih nivojih pa ponujajo pot k sebi in gradijo temelje za osebno rast.

 

REDNO SODELUJEMO TUDI Z:

 

  • mag. Kaja Kastner Yadav, medn. certif. svetovalka ajurvede in učiteljica joge o najstarejši medicinski sistem na svetu na temo. Več o njenem delu tukaj
  • Zarje Fišter, Iyotish vedska astrologinja. Več o njenem delu tukaj.

dih

    PIŠITE NAM


     

    Brezplačni posvet