TEAM DIH

dih
Spodbujamo te h iskanju, raziskovanju, zavedanju nujnosti ravnovesja v tvojem vsakdanjem življenju.

VDIH & IZDIH

usmerjamo k v zavedanje svoje lastne narave, ki je ravnovesje

Maja Kenda

portret-majaMaja je pred 12 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Vodila je delavnice za izdelavo naravnih kozmetičnih izdelkov,  delavnice in tabore za otroke, bila je soustanoviteljica društva Plesalci luči. Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), čuječnost, Zen, prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge (opravljeno šolanje pri Blažu Bertonclju).
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence z Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, Milan Hosta: integralno dihanje, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living.
Skupaj s partnerjem trenutno vodi DIH center prisotnosti, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

 

Emil Kopatin

portret-emilEmil se je kot najstnik začel učiti borilne veščine, umetnosti zena, poti neposrednega uvida. V obdobju srednje šole se je seznanil z indijsko miselnostjo in modrostjo. S štiriindvajsetimi leti je bil v Indiji posvečen v znanost o jogi. Rad ima družbo, a mika ga tudi samotni klic lastnega Bitja. Meditacija mu pomeni tisto tiho pristavico v sebi, h kateri se vedno vrača, da se z obnovljenimi močmi povrne na glasne ulice sveta. Rad potuje, išče ravnovesje z naravo skozi pohodništvo, alpinizem, potapljanje, kajakaštvo … Izučen je v različnih masažnih tehnikah in bioterapiji na osnovi karmične diagnostike po metodi Marjana Ogorevca ter tehniki TFH – z dotikom do zdravja.

Trenutno največ časa posveča študiju hatha joge in razvoju DIH centra prisotnosti.

ŠIRIMO GLAS

DIH center prisotnosti deli povezave o stvareh in ljudeh, v katere verjamemo, z namenom, da pomagamo drug drugemu.

Joga po vsej Sloveniji:

logo

http://pilgrim.si/

 

Razne dejavnosti:

ROBERT LISAC

Vaš vodnik za raziskovanje gibalnih mej in skrb za vaše telo:
http://www.otelesu.com/

 

Zenja ponuja pestro izbiro naravnih gibalnih metod: od Aeq klinične somatike, do Kinergetixa, joge, plesnih tehnik, terapij in drugih terapevtskih oblik gibanja. Čez leto se vrstijo raznolike tematske delavnice in predavanja. V Zenji delujejo in sodelujejo različni strokovnjaki, ki vam pomagajo pri vaši osebni rasti, na poti vašega osebnega razvoja ali zgolj pri izboljšanju vašega zdravja.
http://www.zenja.si

 

Razne storitve:

panj33Celostno oblikovanje
http://www.panj33.com/