TEAM DIH

dih
Spodbujamo te h iskanju, raziskovanju, zavedanju nujnosti ravnovesja v tvojem vsakdanjem življenju.

VDIH & IZDIH

usmerjamo k v zavedanje svoje lastne narave, ki je ravnovesje

Maja Kenda

portret-majaMaja je pred 13 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Vodila je delavnice za izdelavo naravnih kozmetičnih izdelkov,  delavnice in tabore za otroke, bila je soustanoviteljica društva Plesalci luči.

Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), različne prakse čuječnosti, ter prakse, ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, vaditeljica integralnega dihanja, učenka 2 letnega študija somatike.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj: hatha joga in somatika, Matejči Šajnam: somatika, Tatyana Tolochkova: Iyengar joga, Milan Hosta: Integralno dihanje, Polona Sepe: Krija Tantra Joga, Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik, Sasho Cobra, dr. Joachim Gross in Robert Križaj: MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa, Erik van den Brink: MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living.
Je ustanoviteljica Center Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

 

Emil Kopatin

Emil se je kot najstnik začel učiti borilne veščine, umetnosti zena, poti neposrednega uvida. V obdobju srednje šole se je seznanil z indijsko miselnostjo in modrostjo. S štiriindvajsetimi leti je bil v Indiji posvečen v znanost o jogi. Rad ima družbo, a mika ga tudi samotni klic lastnega Bitja. Meditacija mu pomeni tisto tiho pristavico v sebi, h kateri se vedno vrača, da se z obnovljenimi močmi povrne na glasne ulice sveta. Rad potuje, išče ravnovesje z naravo skozi pohodništvo, alpinizem, potapljanje, kajakaštvo … Izučen je v različnih masažnih tehnikah in bioterapiji na osnovi karmične diagnostike po metodi Marjana Ogorevca ter tehniki TFH – z dotikom do zdravja.

Trenutno največ časa posveča študiju hatha joge in razvoju DIH centra prisotnosti.

 

Mateja Moškon

Mateja je po uspešni gimnastični mladosti leta 2013 postala vaditeljica gimnastike. Njena izjemna radoživa narava in razpršenost energije sta jo popeljali na pot odkrivanja sebe. Svojo primarno strast je pred 6 leti preusmerila v jogijske vode. Začela je s FaceForce jogo obraza, ker jo je zanimal celostni pristop je nadaljevala s tečajem joga učitelja JRS300. Redno obiskuje jogijske seminarje in se izobražuje na jogijskih področjih čuječnosti, stabilizacije, dihalnih tehnik, masaže itd. Joga ji je kot celostna vadba spremenila življenje, predvsem način razmišljanja in odnos do sebe. Največji učinek je občutila preko čuječnosti, meditacije in dihalnih tehnik. Zaključila je izobraževanje stabilizacijske DNS metode. Vedno bolj se zaveda, da je vitalnost telesa odvisna tudi od mentalnega stanje človeka. Pri Blažu Bertonclju, mednarodnemu joga učitelju in terapevtu sedaj končuje izobraževanje Joga terapije. Po tem principu deluje tudi njena vadba Zdrava hrbtenica. Zasnovana je na prepletenosti moči, gibljivosti in stabilnosti našega centra. Meni, da v večini primerov predaja ni opcija. Na svojih urah spodbuja zavedanje, osredotečenost in ne le stremenje h končnemu rezultatu.

ŠIRIMO GLAS

DIH center prisotnosti deli povezave o stvareh in ljudeh, v katere verjamemo, z namenom, da pomagamo drug drugemu.

Joga po vsej Sloveniji:

logo

http://pilgrim.si/

 

Razne dejavnosti:

ROBERT LISAC

Vaš vodnik za raziskovanje gibalnih mej in skrb za vaše telo:
http://www.otelesu.com/

 

ANA BERGANT

Ana Bergant, tretmaji in delavnice za osebnostno rast.
https://anabergant.com/

 

Zenja ponuja pestro izbiro naravnih gibalnih metod: od Aeq klinične somatike, do Kinergetixa, joge, plesnih tehnik, terapij in drugih terapevtskih oblik gibanja. Čez leto se vrstijo raznolike tematske delavnice in predavanja. V Zenji delujejo in sodelujejo različni strokovnjaki, ki vam pomagajo pri vaši osebni rasti, na poti vašega osebnega razvoja ali zgolj pri izboljšanju vašega zdravja.
http://www.zenja.si

 

Razne storitve:

panj33Celostno oblikovanje
http://www.panj33.com/