7 Meditacij za občutek varnosti in notranji mir

 

 

Ko sem bila v težki življenjski situaciji je moje telo drgetalo, bilo je napeto in misli so se znova in znova vračale k težavi. Zjutraj, ko sem v postelji odprla oči so me prve misli pripeljale v občutek strahu, srce je začelo razbijati. Bolj ko sem si želela miru in sproščenosti bolj je bolelo. Bojevala sem se s svojimi mislimi in telesom, dokler nisem spoznala, da me ta borba izčrpava. Dojela sem, da napačno delujem. Misli in telo sem korak za korakom začela sprejemati in se fokusirati na rešitve. Kaj lahko naredim, da situacijo spremenim, sem se začela spraševati.

Velikokrat nas življenje, ker nam želi dobro, stisne v kot in nam tako ponudi možnost, da se soočamo same s seboj. S svojimi notranjimi strahovi, bolečino preko katerih znova in znova spoznamo, česa v življenju ne želimo ter kaj pa je tisto, kar nas resnično podpira in plemeniti.
Telo je vir moči, radosti in potencialov. Kako pa dostopati do teh dragocenih virov, ki so globoko v nas?

MEDITACIJA je eden od načinov, orodij preko katere boš ponovno dostopal/a do svojih notranjih virov in postal/a bolj umirjen/a, sproščen/a, lažje se boš soočal/a z vsakodnevnimi izzivi.

Ker se tudi sama zavedam dobrobiti meditacije, sem zate pripravila 7 meditacij za občutek varnosti in notranji mir. Spodbujam te, da v svoj vsakdan vneseš priljubljeno meditacijo.

 

Izbiraš lahko med naslednjimi meditacijami:

1. Opazovanje telesa
2. Ljubeča naklonjenost
3. Zavestni dih
4. Dih pasivnosti
5. Izmenični dih
6. Notranji smehljaj
7. Meditacija na zvok

in še dodatna meditacija Kroženje energije, ki ti jo poklanjam brezplačno.

Cena vseh meditacij: 39.90€ 29.90€

KUPI IN IZBERI MEDITACIJO, KI JO V DANEM TRENUTKU POTREBUJEŠ

Katere so pozitivne lastnosti redne meditacije?

 • • več energije in entuziazma, kar bo povečalo tvojo ustvarjalnost in izboljšalo kvaliteto dela,
 • • več sproščenosti, kar bo vplivalo na izboljšanje odnosov,
 • • več notranje umirjenosti, s katero boš lažje vztrajala pri dokončevanju zadanih nalog,
 • • jasnost in stabilnost, preko katere boš prepoznala čemu reči v tvojem življenju da in čemu ne,
 • • boljša koncentracija,  kar bo doprineslo, da si boš zapomnila cilje dneva,
 • • povišana samozavest, kar te bo pripeljalo do prijaznejšega in ljubečega odnosa do svojega telesa,
 • • povečana sposobnost obvladovanja stresnih situacij, kar bo pripomoglo, da si boš dovolila sprejeti nove odločitve, narediti potrebne spremembe v življenju,
 • • boljše psiho-fizično počutje, zdravje, kar bo pripomoglo, da boš imela več energije za svojo družino, najbližje,  za to kar te veseli,
 • • kvalitetnejši spanec in boljša regeneracija, kar ti bo dalo zagon, da se boš veselila novega dne, novih izzivov.

 

Katero meditacijo izbrati:

Izbiraš lahko med osmimi meditacijami.  Vsaka meditacija nosi v sebi svoj potencial:

 1. Opazovanje telesa: meditacija preko katere vadiš biti prisoten/na tukaj in zdaj s svojim telesom, občutki v telesu. Vadiš sprejemanje danega trenutka takega kot je, brez obsojanja in kritiziranja. Vadiš pozornost in prisotnost, čuječe do sebe.
 2. Ljubeča naklonjenost:meditacija katera ti pomaga vzpostaviti, ohranjati ljubeči odnos do sebe: svojega telesa, misli in čustev. Ljubeči odnos do sebe je temelj za kvalitetno, srečno življenje.
 3. Zavestni dih: meditacija, ki te vodi v upočasnitev, zavedanje svojega diha. Vključuje zavedanje diha v trebušni del, spodnji in zgornji del prsnega koša (po-polni jogijski dih). Dih je življenje in pomembno je, da dihamo zavestno, upočasnjeno, poglobljeno. Kvaliteten dih poleni kvalitetno zdravje.
 4. Dih pasivnosti: če živiš aktivno življenje, kjer dirjaš od ene obveznosti k drugi, si pod stresom, je ta meditacija prava izbira, ker se preko nje povežeš z drugo kvaliteto, s pasivnostjo. Poudarek je na podaljševanju izdiha, kar bo umirilo tvoj aktiven um, sprostilo mišice telesa, aktiviral se bo tvoj parasimpatični živčni sistem. Priporočljiva je pred spanjem oziroma kadarkoli se počutiš preobremenjeno.
 5. Izmenični dih: meditacija, ki ima potencial, da vzpostavi ravnovesje v tvojem telesu (med levo in desno možgansko polovico). Ravnovesje v živčnem, hormonskem sistemu, organih, celotnemu sistemu. Izvajaš jo kadarkoli čutiš psiho-fizično neravnovesje. Meditacija, katera ti bo pomagala, da se ponovno osrediščiš v svojem centru, svoji moči, tukaj in zdaj.
 6. Notranji smehljaj:meditacija, ki te bo naučila biti bolj lahkoten/na, sproščen/a, hvaležen/na in tudi igriv/a. Notranji smehljaj deluje kot prijazna beseda, topel objem ali nežen dotik. Smehljaj, ki zdravi in plemeniti.
 7. Meditacija na zvokte bo naučila biti bolj prisoten/na v danem trenutku. Ima potencial krepiti tvojo koncentracijo, fokus, prisotnost, umiriti tvoj razpršeni um. Ko si prisoten/na tukaj in zdaj lažje, bolj jasno, sproščeno sprejemaš odločitve v življenju. Postaneš zavestni/a kreator/ka svojega življenja.
 8. Kroženje energije:je meditacija, po kateri se boš počutila bolj živo, prisotno, pretočno, regenerirano. S svojo pozornostjo krožiš po telesu in tako vplivaš, da energija, kjer je zastala, steče, zaokroži.
Ne glede katero meditacijo izbereš, prav vsaka ima potencial, da te upočasni, umiri tvoj aktivni um, sprosti morebitne napetosti v telesu. Sproščenost je tvoje naravno stanje.

Kako in kdaj jo izvajati:

Meditacijo prvih 8 tednov izvajaj vsak dan. Lahko jo izvajaš v ležečem ali sedečem položaju. Če izbereš sedeči položaj, preveri, da je tvoja hrbtenica poravnana, pokončna in stabilna. Priporočam, da izbiraš različne meditacije in morda skozi čas najdeš svoje TOP 3.

To je tvoj dragoceni čas, ki ti bo spremenil kakovost življenja. Nato ohranjaj stik z meditacijo vsaj 3 do 5-krat tedensko oziroma po potrebi. Redno izvajanje meditacije bo ohranjalo tvoje dobro počutje, lažje se boš soočal/a z življenjskimi izzivi.
Izberi čas v dnevu, ko te ne bodo motili (oz. te bodo motili najmanj) in boš najbolj zbran/a. Priporočam, da najdeš svoj ritem izvajanja meditacije. Morda ti bo odgovarjalo takoj zjutraj, morda pred spanjem ali pa se boš navadil/a prisluhniti vodeni meditaciji po kosilu. Izbira je tvoja.
Če prisluhneš meditaciji preko telefona, naj ta ne bo v bližini glave, telesa in ga izključi, izberi opcijo letalsko.

 

Nekaj besed o tvojemu umu in meditaciji:

Ko začneš vaditi opazovanje uma, je normalno, da se misli porajajo vsakih nekaj sekund. Naši možgani so ustvarjeni za razmišljanje.
Zavedaj se, da se je ta miselna aktivnost s pogojevanjem razvijala več let, in potrebno bo kar nekaj časa, da izzveni, se um umiri. Sprejmi svoj um in ne bori se z njim. Bodi potrpežljiva in ne obupaj.
Vse izkušnje, ki si jih kadarkoli imel/a v življenju, so se plast za plastjo nalagale skozi odnose, delo, izobraževanje, vero, okolje, v katerem si živel/a. Um je razvil razvado (navado), da zna misliti, ne zna pa misli upočasniti oziroma se ne vezati na njih.

Ko boš začel/a meditirati, naj te misli, ki se bodo brez dvoma pojavljale, ne odvrnejo, da nadaljuješ. To je čisto normalen proces, skozi katerega gremo vsi.
Z redno prakso vodene meditacije se bo um postopoma navadil upočasniti. Veliko ljudi med meditacijo prehitro obupa, ko ugotovijo, da to ni bližnjica do rešitve. Potreben je čas in spodbujam te, da si ga vzameš.
Vzemi meditacijo kot vajo, brez posebnega pričakovanja ali cilja. Tvoj namen meditiranja naj bo zavedanje delovanja uma, opazovanje lastnih misli in preprosta vaja prisotnosti. Misli bodo prihajale in odhajale. Tako deluje človeški um. Vsakokrat, ko jih opaziš, samo nežno preusmeri pozornost na moje besede, ki te usmerjajo k določeni miselni dejavnosti ali nedejavnosti, odvisno od izbrane meditacije.

Naučil/a se boš ločiti med uporabnimi mislimi in nepotrebnimi.
Večino časa si živel/a ujeta v svoji glavi, na avtopilotu, ne da bi se zavedal/a svojih misli, dejanj. Tako aktiven um je zmanjševal tvojo osredotočenost in posledično velikokrat izčrpal telo.

Meditacija naj postane tvoja prijetna spremljevalka, tvoje sidrišče, ne samo v času vodene meditacije, temveč jo vnesi v vsakdan.
Postani prisoten/a, pozoren/a na svoje misli pri svojih vsakodnevnih opravilih.

 

MNENJA NAŠIH STRANK

˝Online meditacije se navadno poslužim ob koncu dneva, kadar čutim v sebi nemir. Nemir od preveč vsega, ko ne vem več kaj vse še moram… Takrat je čas, da prisluhnem sebi, svojemu telesu. Poiščem miren kotiček in sledim Majinemu glasu, ki mi je s skupinskih vadb že domač in mu zaupam. Po meditaciji se počutim lahkotnejšo, umirjeno. S pomočjo diha najdem stik s sabo in svet je spet lep ˝

Barbara M.

˝Všeč so mi Majine meditacije, ker so krajše. Njen način dela, glas mi je zelo blizu, prijeten. Ji zaupam. Zelo sem hvaležna, da imamo na obali Dih center prisotnosti˝
Ana A.

Meditacije pozitivno vplivajo na moje telo in um. Počutim se bolj sproščeno, zadovoljno. Všeč mi je Majin način dela, detajli, ki jih poudarja.
Mateja O.

 

 

DIH_ikonca
Postani gospodar/ica svojih misli, telesa, čustev, svojega življenja.

PODARJAM TI ENO OD MEDITACIJ IN VADBO PROTI STRESU

Ostani na tekočem z dogajanjem in novostmi v Centru Diha. Z vpisom na naše e-novice prejmeš v svoj elektronski poštni nabiralnik tudi meditacijo in vadbo proti stresu, povsem brezplačno.

 

PRIJAVI SE