DIH center prisotnosti v novembru gosti Blaža Bertoncelja, učitelja joge in somatike, joga in biofeedback terapevt z več kot dvajsetletnimi izkušnjami v poučevanju. 

LAHKOTNA IN SVETA HRBTENICA
Parinama Somatika

Parinama somatika uči različne načine, kako lahko bolj lahkotno uporabljamo svoje telo. Mišice in sklepe. Izvajamo nove gibalne vzorce z manj napora in več zavedanja. S pomočjo različnih tehnik in pristopov bomo na tem uvodnem seminarju spoznali različne načine, kako lahko uporabljate svojo hrbtenico na manj boleč in bolj prijeten način.
V mnogih starih tradicijah se človeška hrbtenica dojema kot sveti prostor in del nas samih, ki potrebuje vsak dan ljubečo pozornost in nego.

Parinama somatiko je razvil Blaž Bertoncelj na osnovi dolgoletnih izkušenj pri vodenju skupin in individualnem terapevtskem delu s posamezniki. Temelji na avtentičnih učenjih mojstrov somatike kot sta Moshe Feldenkrais in Tomas Hanna, znanj joga terapije in dognanj biofeedback metode.

Parinama v sanskrtu (staro-indijskem jeziku pomeni sprememba in preobrazba).
S Parinama somatiko želimo ljudem pomagati doseči pozitivno spremembo v telesu in živčnem sistemu. Predvsem smo usmerjeni v izboljšanje zavedanja različnih delov telesa ter sprostitvi in zmanjšanju kroničnih mišičnih napetosti in spremembi bolečih gibalnih vzorcev.
Na ta način začenjamo uporabljati samega sebe na bolj lahkoten, zavesten, ljubeč in učinkovit način.
Somatske vaje ne vplivajo zgolj na mišično skeletni del telesa, temveč tudi na večje ravnovesje živčnega sistema in uma.

Program:
09.00 – 10.00 Izboljšanje somatskega zavedanja in spoznavanje osnovnih principov somatike
10.15 -11.00 Povezanost medenice in glave
11.15-12.00 Izboljšajte kvaliteto rotacije hrbtenice
12.15 – 13.00 Lahkotna ramena in vrat

Delavnico vodi Blaž Bertoncelj, učitelj joge in somatike, joga in biofeedback terapevt z več kot dvajsetetnimi izkušnjami v poučevanju. Blaž je mednarodno večkratno certficirani učitelj somatike, ki je znan po svojem jasnem, ustvarjalnem in učinkovitem načinu poučevanja, ki vam pomaga izboljšati odnos in sporazumevanje med telesom, dihom in umom.

Kdaj: Sobota 24.11. od 9.00 do 13.00 ure
Kje: DIH center prisotnosti, Šmarska cesta 5d, Koper
Cena: 50 EUR
Prijave: Prijave obvezne do četrtka 22.11.
Prijava potrjena s plačilom predplačila na TRR.
Ob prijavi prejmete vse dodatne informacije.