Ustavila sem se, sklenila dlani pred srčni prostor in izstopila iz situacije tako, da sem iz srca, kjer domuje hvaležnost na glas izgovorila besedo HVALA.

 

Plemenita beseda HVALA

Tokrat s teboj delim zame eno od zelo pomembnih in dragocenih spoznanj, ki sem ga doživela pred nekaj dnevi. Vse kar spoznam, da zame deluje delim tudi s svetom tako dobi življenje višji smisel. Prepričana sem, da bo oplemenitilo tudi tvoje, če boš spodnjo zgodba bral/a z odprtim srcem.

Saj veš tisto, ko se ponovi ena in ista diskusija, ki ima predznak napetosti. Z bližnjo osebo sem ime znova (kot že velikokrat doslej) pogovor na temo, ki ponavadi pripelje do nestrinjanja, do povišanja glasu, neprijetnih občutkov. Tema, ki je za najin odnos trn v peti 🙂 Vsak odnos ima nekaj a ne?

Ponovno sva se začela pregovarjati in v nekem trenutku sem spoznala, da nič ne deluje. Ne to, da povem svoje mnenje, ne to, da rečem dovolj, ne to, da zakričim, ne to da sem tiho. Nič. V takih trenutkih se počutim nemočna, ne vem kako delovati.

Pred nekaj dnevi pa sem dobila med to diskusijo odgovor. Ustavila sem se, sklenila dlani pred srčni prostor in izstopila iz situacije tako, da sem iz srca, kjer domuje hvaležnost na glas izgovorila besedo HVALA. Besedo hvala sem naslovila tej situaciji. Iskreno sem se zahvalila življenju, da sem dani trenutek bila točno tam, s to preizkušnjo. Nisem razmišljala o ničemer, samo s polno pozornostjo in celim telesom se bila v energiji hvaležnosti. Besedo hvala sem ponavljala na glas toliko časa, dokler nisem začutila, da se je situacija ohladila, vihar se je umiril.
Šele ko se energije umirijo lahko najdemo rešitev, se konstruktivno pogovorimo.

V dani situaciji se še nisem zavedala kaj pravzaprav se je zgodilo. To sem dojela čez nekaj minut, ko sem nadaljevala z dnevnimi opravili.

Hvaležnost je enako ljubezen. Hvaležnost sprošča, osvobaja, umirja. In točno to se je zgodilo.
Ko izrečemo iz srca hvala ali na to pomislimo vnesemo v situacijo zgoraj naštete lastnosti.

Ko smo v stanju hvaležnosti ni prostora za bes, jezo, tečnobo, razočaranje.

Sama hvaležnost prakticiram že kar nekaj časa. Zjutraj, še v postelji, se zahvalim na svoj način ter preko dneva izrazim hvaležnost, ko to začutim. Nikoli pa nisem uporabila energijo hvaležnosti v težki, neprijetni situaciji. Neverjetno moč ima plemenita beseda HVALA. Delujeeee in zdaj imam to izkušnjo.

Morda tudi ti prepoznaš dragocenost besede HAVLA in ko boš naslednjič v težki situaciji se spomni na ta zapis, uporabi jo z vsem svojim telesom. To je moja želja. In morda se mi bo izpolnila 🙂

S teboj delim še eno od že dolgo poznanih orodij, tehnik, ki bo izboljšalo kvaliteto tvojega življenja.

 

Hvala, ker si.