Ko se pomirimo z odnosom z našimi starši je to velika odskočna deska, da bodo tudi naši odnosi z drugimi kvalitetnejši.

Večkrat slišim starejše ljudi, ki so starši, da jih njihovi otroci, ki so zdaj že odrasli skoraj nikoli ne obiščejo ali pokličejo. Pojamrajo, da so nezainteresirani, češ kakšni pa so.

Jaz pa se vprašam zakaj je tako? Še bolje, da bi se sami to vprašali?

Ponavadi ta starš ni znal do svojih otrok izražati čustev ali v njegovih prvih letih rojstva in nato v odraščanju ni bil prisoten. Morda je bil prisoten fizično toda je bil njegov fokus čisto drugje, kar je otrok seveda zaznaval.

Če otrok zraste v varnem, podpornem in ljubečem okolju bo to naklonjenost nato v odrasli dobi vračal. Če pa odnosi niso bili podporni se bo med otrokom in staršem zgodila praznina, morda se bo čutila hladnost, zadržanost, nepovezanost.
Otrok, ko bo enkrat odrasel ne bo čutil povezanosti z mamo ali očetom, kar se bo odražalo na neiskanju stika z njim, njo.

Tudi sama sem se našla v tej zgodbi.

A kot odrasli imamo možnost marsi kaj spremeniti.

Odnos s starši igra ključno vlogo, kako se bomo mi počutili v odnosih, kakšne odnose bomo imeli, kako bomo v odnosih delovali. Zato je zelo pomembno, da kot odrasli, skušamo kot prvo razumeti svojo mamo ali očeta zakaj je tako deloval.
Ponavadi pridemo do spoznanja, da tudi sam, sama ni imela te podpore, naklonjenosti oziroma ljubezni. In kar ne ozavestimo in spremenimo se prenaša naprej, v naslednjo generacijo, torej na nas.

Si želimo to nadaljevati? MIslim, da je za vse nas odgovor ne.

Zato sprejmi svojo mamo in očeta takšnega kot je, je deloval, deluje po svojih najboljših močeh. Odpusti mu, ker zamere v nas povzročajo bolečino in nas onesrečujejo.

Ko se pomirimo z odnosom z našimi starši je to velika odskočna deska, da bodo tudi naši odnosi z drugimi kvalitetnejši.
To ne pomeni, da se vsak dan slišimo z njimi, lahko tudi samo nekaj krat na leto. Pomembno je, da imamo v naših srcim mir, ko pomislimo nanj, na njo.

Vredno je delati na odnosu s starši, še posebaj dokler so med nami.

Kdaj si jo nadaznje obiskala, poklicala? Danes lahko to storiš.
In izrečeš tudi besede HVALA MAMA, HVALA OČE za vse, kar si mi predal.

Tudi če je bilo kaj neprijetnega imaš danes ti to možnost, da iz tega vzameš najboljše in postaneš sama najboljše.

Hvala mama in hvala oči❤️?
Maja