Kako pa si se ti spoznala z intimnostjo, spolnostjo? Ali je bil tudi tvoj prvi spolni odnos nezdrava izkušnja?

Iskreni zapis o intimnosti

Danes se bom ponovno slekla pred teboj. Ker me kliče, ker vem, da moram. Ker želim, da govorimo o tem na glas. Spregovorila sem že o svoji odvisnosti od trde droge, o težavah s hrano in zdaj je na vrsti še intimnost.

Bila sem še deklica, imela sem le 13 let, ko se bila z njim v sobi. Bil je zelo dober prijatelj od mojega sorodnika, moškega katerega sem imela rada. Bil je nekaj posebnega, tako kot on. In ker sem ga kovala v zvezde, sorodnika, sem enako kovala mojega prvega intimnega partnerja. A bili so to nezdravi fantje. Zakaj? Ker so bili odvisniki od drog, ker sami sebe niso imeli radi. A meni so se zdeli frajerji. Vsi so o njih govorili in to se mi je zdelo vznemirljivo, privlačno.

Želela sem biti pomembna za te fante.

Za fanta s katerim sem imela prvi spolni odnos nisem bila pomembna. Pomembna sem bila samo za tisto uro pri njemu doma.
Intimnost in spolnost je nekaj najbolj svetega, kjer si dva dovolita biti to, kar sta. Kjer je prisotno spoštovanje, varnost, ljubezen <3
V moji prvi izkušnji ni bilo nič od tega. Verjetno je bil zadet in je bil v svojem iluzionarnem svetu. Nikoli več ni prišel do mene.

Zakaj pišem o tem? Ker se kot odrasla ženska soočam z vzorcem, ki je vezan na preteklost. Ponavlja se mi iz odnosa v odnos.

Ta tako rečena ˝travma˝, katero sem doživela kot 13 letna deklica (če pogledam danes 13 letno deklico, kar ne morem verjeti. Saj sem bila še otrok), se je zapisala v meni. Tako to deluje.
Vsaka neprijetna izkušnja, oz. izkušnja, ki ni v skladu z našo izvorno resnico, se zapiše v naše telo, mišice, možgane-podzavest.
Kot 13 letna deklica se nisem zavedala, da je bilo to dejanje nekaj nespoštljivega, tega nisem doživljala na tak način. A kaj se zgodi, če tega ne ozavestimo kaj kmalu? Se kot kepa veča v nas. Bolečina ostaja in privablja nove neprimerne izkušnje.

O spolnosti se doma nismo pogovarjali, šola o tem ni kaj dosti govorila, prepuščena sem bila sama sebi in ker nisem imela razvite samopodobe, se nisem imela rada, sem se podala v neprimerno, neprimerne izkušnje.Tako sem razvila vzorec, da je intimnost, spolnost nekaj, kar ni povezano z užitkom, da je potrebno zadovoljiti moškega in ne sebe, da je potrebno dati svoje telo, četudi tako nisem čutila, da je potrebno biti oh in sploh, celi performansi. Nič od tega, kar sem počela pa v resnici nisem čutila. Vsakič sem delovala sebi v škodo, si zabila nož v srce.

A mislila sem, da pač tako je, dokler se nisem začela zavedati, da s tem nekaj ni ok. Da to ni normalno.

A zaradi večletnega delovanja proti sebi sem se odrezala od čutenja sebe in čutenja z moškimi. Danes se sprašujem: zakaj ne morem čutiti svojega moškega tako, kot vem, da bi lahko? Ozrem se nazaj in najdem odgovor. Kako Maja boš čutila, če pa že prva tvoja izkušnja ni povezana s spoštovanjem, čutenjem, srčnostjo.

Prepoznala sem vzorec in kaj zdaj? Sprejmem tudi ta del sebe, ne krivim nobenega, tako sem izbrala. Kot sem izbrala še veliko nezdravih odločitev.
Vem, da z zavestnim, ljubečim delovanjem v sedanjosti lahko pozdravim preteklost. Spremenim nastali vzorec, ga zamenjam z zdravim.
Ni lahko, ko postane vzorec tako trdovraten, se zalepi na vsako celico, a vem, da se da. Z dnevno prakso, iskrenostjo do sebe in drugih, sprejemanjem, odpuščanjem… Z LJUBEZNIJO. Kateri počasi odpiram svoje srce <3

Ob sebi imam razumevajočega in ljubečega partnerja s katerim velikokrat ne čutim povezave. NE ČUTIM. Joj kako nimam rada tega. In najraje bi odšla in si našla nekoga drugega ob kateremu bi čutila. In tako počnem že leta.Tokrat ostajam, ker vem, da ni on tisti ˝krivec˝ampak imam poleg njega priložnost ta vzorec preseči. Pozdraviti tudi to rano.

Z njim govorim o mojih strahovih, preteklosti, gola in iskrena sem pred njim, z njim. Sprejema me tako kot sem <3

Draga ženska, ki bereš te besede. Želim, da se zavedaš, kako pomembno je govoriti o tej tematiki. Sama nimam priložnosti predajati te izkušnje svoji hčerki, zato jih predajam svetu, poklicana sem za to.
Zaslužimo si drage ženske čutiti, uživati, biti igrive, žive, biti to kar smo.

Svet nam intimnost predstavlja preko filmov, pornografije, uči nas laži. Danes lahko svobodno, v miru, govorim o tem. Sama imam lastno izkušnjo, ki je vredna več kot vse knjige, vse naučeno.

Danes vem, da smo ženske tiste, ki smo odgovorne predati mlajšim ženskim generacijam znanje, modrosti. Dolžne smo o tem govoriti, podpirati, spodbujati, usmerjati punčke, da vzljubijo svoje telo, da se ga ljubeče dotikajo, hranijo, spoštujejo. Ko imamo sebe dovolj rade ne dovolimo, da kdo z nami dela nespoštljivo. Rečemo NE. A to se moramo naučiti, punčke se morajo to naučiti, da zrastejo v zdravo žensko.

Kjerkoli si je ok, tudi jaz sem ok. Vse te izkušnje so mi bile dane, da te lahko danes spomnim, kako dragocena si.

Vsaka od nas nosi v svoji vagini-joni svoje izkušnje, čisto vse. Vse slišane besede, vse dotike, vse moške, ki so bili kdajkoli v njej, tebi.
In vse je ok. Vsi rastemo, se prebujamo.
Vse te izkušnje so bile z razlogom. Prepoznaš ta razlog? In vedi, da je ta razlog vedno z višjim namenom. Vedno <3

Joga niso samo asane, joga se začne z zdravim odnosom do samega, same sebe