Vabljeni ljubitelji filma in plesa. Najprej si bomo ogledali film Dances of Ecstasy in nato še sami zaplesali. Se srečamo v soboto 11.02. ob 19:00 uri. 

Ogledali si bomo dokumentarec Dances of Ecstasy – Plesi ekstaze, se pogovarjali in plesali!

Film prikazuje šamanske zdravilne plese povsod po svetu.Videli boste vrteče se derviše v Turčiji, skrivne trans obrede v Nigeriji, duhovnice Oriša v Braziliji, šamanske zdravilce v Kalahariju in Koreji ter kako plesalci Petih ritmov v New Yorku pulzirajo v istem ritmu kot tisoče mladih ljudi na rave festivalu v avstralskem gozdu.

V filmu avstralski ustvarjalki dokumentarca, učiteljica Petih ritmov ter filmarka, Michelle Mahrer in filmarka Nicole Ma, raziskujeta kakšna višja stanja zavesti iščejo plesalci v obrednih plesih. Prikažeta, kako ples zdravi in nudi univerzalno človeško izkušnjo, v kateri nas ritem in ples povežeta v eno.

Dokumentarec je bil nagrajen kot najboljši film na festivalu Hollywoodskega duhovnega filma.

Je v angleškem jeziku.

Po filmu bo sledil krajši pogovor o šamanizmu in plesu. Za vse, ki jih bo film navdihnil in za vse, ki jih bodo zasrbele pete, pa bomo skupaj zaplesali! V ples vas bo zapeljala Leja Benedičič, ustanoviteljica Notranjega Plesa Srca.
https://plessrca.si/notranji-ples-srca/

Kdaj: sobota, 11.2. od 19:00 do 21:30 ure
Kje: Dih center prisotnosti, Obrtna ulica 13 F, Izola
Prispevek: 5€

Tu si lahko pogledate odlomke iz filma:
https://www.youtube.com/watch?v=yEDqeu3s-tg
https://www.youtube.com/watch?v=IjXVEZxuoew
https://www.youtube.com/watch?v=zk6EbyOSkyg

Sporočite vaš prihod na tel. Leja: 041 359 415 ali na mejl leja@plessrca.si

Vabljeni!