KAJ PA ČE BI LETO 2023 ZEČEL/A ZDRAVO IN SREČNO, S PRAVIM NAVDIHOM LJUBOŽIVOSTI?

4 – urna delavnica na temo dihanja

Vstopi v novo leto z zdravimi temelji.

Maja Kenda in Milan Hosta ljubitelja dihanja in življenja sva združila znanje in modrosti in nastala je ekskluzivna delavnica na temo dihanja, ki te bo ob začetku novega leta spodbudila, da zadihaš in zaživiš v svoji polnosti.

Na delavnico EKSPLOZIJA DIHA dobrodošli tisti, ki želite spoznati dih do obisti.

Izvedeli boste kakšen je dih od kosti do mesa in od krvi do srca. In kakšen je dih, ko se duha tako močno zaduši, da srce zaboli ter kakšen je dih, ko se duh razigra in človek človeku dušo poda. To je napeta zgodba o dihu. Zgodba, ki se vije, od kar človek na tem svetu sije.

V skladu z mnogimi tradicijami – staroslovenska, grška, budizem, taoizem, joga – dihanje ne govori samo o zraku, temveč o duši, vzdušju, gibanju energije, počutju, kakovosti življenja, usklajenosti z naravo, o predihanih odločitvah, o povezanosti z vesoljem, o skritih in nezavednih močeh, o porajanju in minevanju ter o duhu, duhu časa in duhu miru, o trenutku in o večnosti.

Znanost ugotavlja:

80%

da večina ljudi, okoli 80%, diha prehitro in preplitko;

44% M, 28% Ž

da v splošni populaciji smrči 44 odstotkov moških in 28 odstotkov žensk;

80%

da je za 80% obiskov pri zdravniku zaslužen kronični stres.

In znanost tudi ugotavlja:

VEČ KISIKA

da lahko z zavestnim in primernim dihanjem celice dobijo več kisika;

REGULACIJA ČUSTEV

da s pravilno držo in dihanjem skozi nos lažje reguliramo intenzivna čustvena stanja;

ZDRAVJE

da lahko z zavestnim dihanjem in pravilno izbranimi tehnikami učinkovito skrbimo za telesno, duševno in mentalno zdravje.

Na poglobljeni delavnici boste spoznali, kako:

takoj olajšati naslednje telesne simptome: vnetje dihal ali drugih tkiv, glavoboli in druge kronične bolečine, smrčanje, razbijanje srca, napadi panike, zamašen nos, utrujenost in izgorelost;

dolgoročno z vajami ugodno vplivati na: odprtost dihal, povečati prehodnost žil, vplivati na učinkovitost izmenjave plinov v pljučih in celicah v vseh organih, dvig splošne imunosti in psihične stabilnosti;

raziskovati vašo notranjost, krepiti čutečnost in duhovno zoreti;

najti pot srca in se uglasiti na zakone narave.

Zakaj s tako strastjo predajava znanje o dihanju?

Ker je dihanje najbolj temeljna in izjemno občutljiva funkcija organizma, ki nam daje energijo. Vsaka misel, vsaka telesna reakcija in vsako čustvo je pod vplivom in vpliva na vzorec dihanja ter s tem določa kakovost našega življenja.

Način dihanja pove o človeku več kot osebna ali zdravstvena izkaznica. Govori o našem trenutnem počutju in zdravju, naših čustvih, našemu pogledu na življenje, razkriva naše strahove in naš pogum, da jasno izrazimo, kar čutimo.

4-urna delavnica bo sestavljena iz dveh delov:

Prvi del: dr. Milan Hosta

Dr. Milan Hosta bo v prvem delu delavnice udeležence seznanil z najnovejšo empirično in duhovno znanostjo o dihu. Več o Milan Hosti.

Drugi del: Maja Kenda

V drugem delu pa bo udeležence na dihalno potovanje popeljala Maja Kenda. V vadbo bodo vključene različne dihalne tehnike, vaje in položaji s področja joge in somatike. Več o Maja Kenda.

Delavnici bosta potekali v Kopru in v Ljubljani.

Sobota, 14. januar 2023 – Koper, od 9.30 do 13.30.
Nedelja, 15. januar 2023 – Ljubljana, od 9.30 do 13.30

Cena: 4-urna delavnica 60 eur

Prijave: Prijave preko spletnega obrazca, do četrtka 12. 01. oziroma do zapolnitve. Mesto zagotovljeno s plačilom celotnega zneska, ki mora biti poravnano najkasneje 2 dni po oddaji prijave preko spletnega obrazca. Mesta so omejena, zato si svojega čim prej rezerviraj.

Vse dodatne informacije prejmete na mail dva dni pred dogodkom.

Dogodek, ki ti bo spremeni pogled na življenje.

Maja in Milan se te zelo veseliva.

Brezplačni posvet