Z NOVIM LETOM NOVOSTI

Z novim letom vam Center Diha želi dati nekaj več, kot samo vadbe joge in meditacije, zato smo v našo skupnost povabili različne učitelje, predavatelje, umetnike, ki bodo z vami delili svoje spoštovanja vredno znanje, ki je povezano z jogo. Vsako soboto ali nedeljo do konca aprila bo na urniku ena gostujoča spletna delavnica, predavanje.

Zahodni svet velikokrat dojema jogo kot telovadbo. Asane – telesni položaji (hatha joga) so le delček joge. Joga je način življenja, ki se začne z zdravim, spoštljivim, iskrenim odnosom do sebe in drugih. Vse kar počnemo je lahko egoistično, nezavedno ali pa delujemo čuječe, spoštljivo, zavestno.

V Centru Diha smo zelo hvaležni in veseli soustvarjanja še z drugimi učitelji.

Učitelji, ki bodo del naše skupnosti vse do konca meseca aprila:
    • Nika Solce, glasbenica, ki bo za nas imela Meditativni koncert s petjem starodavnih vedskih pesmi – manter. 30.01. ob 20 uri.
    • Tina Košir, učiteljica joge z doktoratom iz indijske filozofije. Predavanje: Ravnovesje notranjih sil – modrost joge v sodobnem življenju. 06.02. od 20 uri.
    • Kaja Kastner Yadav, medn. certif. svetovalka ajurvede in učiteljica joge. Uporaba ajurvede za boljše počutje in kvalitetnejše življenja. 13.02. ob 19 uri.
    • Blaž Bertoncelj, učitelj joge in somatike, joga terapevt. Predavanje na temo: Joga psihologija za sodobnega človeka. 20.02. ob 18 uri.
    • Maja Kenda, učiteljica joge, somatike in integralnega dihanja. Prikaz izdelave naravnega trdega mila. 27.02 ob 19 uri.
    • Andrej Pešec, predavatelj vedske psihologije in modrosti. Predavanje na temo: Ženske – Moški: spremeni in oplemeniti odnos. 06.03. ob 19 uri.
    • Joachim Gross, dr. med., certificiran MBSR učitelj. Predavanje in vaje iz Mindfulnessa. 13.03 ob 19 uri.
    • Rajko Bošnjak, trenutno ravnatelj na waldorfski OŠ in učitelj na srednji strokovni šoli. Predavanje na temo: Soustvarjanje in povezovanje vrtov, posestev, kmetij in nove šole za življenje. 21.03 ob 18 uri.
    • Aljaž Plankl, skrbnik spletne platforme Vrt BREZ prekopavanja in mentor v Akademiji vrtnarjenja. Predavanje na temo: Skrivnosti metode Vrt BREZ prekopavanja. 28.03 ob 19 uri.
    • Maja Rožanec, profesorica razrednega pouka, certificirana učiteljica čuječnosti za otroke (po metodi Eline Snel). Predavanje in vaje: Čuječnost za otroke je lahko zabavna. Povezovanje starši – otroci preko čuječnosti (mindfulnessa). 03.04 ob 18 uri.
    • Mitja Bitenc, vegetarijanska restavracija Radha Govinda. Kuharska delavnica. 10.04 ob 19 uri.
    • Zarja Fišter, vedska astrologija in Jyotish. Predavanje: predstavitev, osnove Jyotisha in Sadhesatija. 17.04 ob 18.30 uri.
    • Maja Kenda, učiteljica joge, somatike in integralnega dihanja. Delavnica: negovanje kože z naravnimi izdelki. 24.04 ob 19 uri.
  • Več kot samo online Joga –
   meditacija, predavanja različnih učiteljev, spodbudne besede za vsakdan

   V Centru Diha se zavedamo izzivov, ki jih v zadnjem obdobju prinaša življenje. Veliko je novosti in sprememb na katere se je potrebno prilagoditi. Zato je toliko bolj pomembno, da v teh težkih časih poskrbimo za pozitivno naravnanost, dobro psiho-fizično zdravje.

   Zaradi vladnih ukrepov je bilo potrebno dodobra reorganizirati delovanje centra in nastala je Fb Online Skupnost Centra Diha pod imenom Dih online joga, meditacija in predavanja

   Ker je veliko lažje shajati, ko smo povezani in drug drugemu v oporo, spodbudo smo se odločili, da bomo 100% tukaj za vas. Nastala je fb skupnost Center Diha, kjer boste lahko vsak trenutek dneva našli nekaj zase. Naredili krajšo ali daljšo vadbo joge, prisluhnili meditaciji, naredili dihalno vajo, si ogledali dokumentarec, predavanje, prebrali spodbudne besede. Celosten pristop za večji notranji mir, srečo in zadovoljstvo.

   Fb skupina Dih online joga je za tiste, ki si želite:
    • Redno izvajati vadbo joge za večjo gibljivost, lahkotnost ter moč in stabilnost telesa.
    • Izvajati jogo zavestno, prilagojeno, varno.
    • Izboljšati kvaliteto diha in odpraviti bolečine v telesu.
    • Meditirati in tako ohranjati stabilen in umirjen um.
    • Se lažje soočati s stresnimi situacijami.
    • Celostno poskrbeti zase, za boljše psiho -fizično zdravje.
    • Prisluhniti vsebinam, predavanjem ki so povezane z jogo, zdravim in uravnoteženim načinom življenja.

   PRIJAVI SE NA ONLINE JOGO

   PRIJAVI SE

   Kaj Fb skupina Dih Online joga ponuja:
   • 7x tedensko 50 min dopoldanske in popoldanske vadbe joge, ki bodo potekale v živo – fb live.
   • 3 učiteljice Mateja, Maja, Barbara in 4 različne vrste joge: Celostna joga, dinamična joga, joga za zdravo hrbtenico, regenerativna joga diha.
   • Vsakodnevna 15 min jutranja vadba joge za boljši dan (brezplačna za vse, tudi tiste, ki se ne odločite na mesečno vadnino). Vsako jutro fb live ob 7.00, kjer bomo skupaj na zdrav in pozitiven način začeli dan.
   • Do konca aprila vsako soboto ali nedeljo popoldan delavnica enega od gostujočih učiteljev, predavateljev. Lahko se udeležite samo posamezne delavnice ali zakupite mesečni dostop do vseh vsebin. Cena posamezne 60 ali 90 min delavnice 10 eur, zakup mesečnega dostopa vseh vsebin 40 eur. Prijave obvezne na centerdih@gmail.com.

    

  • Vsebine vam bodo dostopne do poteka zakupljene mesečne vadnine in si jih lahko pogledate kadarkoli za nazaj in kolikokrat želite. Sami ali skupaj s svojimi najbližnjimi. Vse vsebine za cenovno ugodno 40 eur na mesec.
  • Ker vemo, da se je za mesečno vadnino težko odločiti, če predhodno nimate izkušnje z nami vam podarjamo 1 dan brezplačnega dostopa do naše fb skupine, do vseh vsebin.


 • Pogosto zastavljena vprašanja

  Kako se pridružim online jogi?
  Izpolnite obrazec, kjer vpišete svoje podatke. Prejeli boste predračun in povabilo v zaprto Facebook skupino. Po prejetem plačilu predračuna vas sprejmemo v skupino ali pišete na centerdih@gmail.com kjer sledi isti postopek.

  Se lahko pridružim online jogi kadarkoli?
  Lahko se ji pridružite kadarkoli v mesecu. Če se bodo vladni ukrepi sprosti prej kot kot v enem mesecu zakupa vadnine imate dostop do vseh vsebin do poteka vaše vadnine.

  Kdaj poteka online joga v živo – fb live?
  Ponedeljek od 9.00 ter od 19.00 celostna joga, sreda ob 9.00 celostna joga in ob 18.00 joga za zdravo hrbtenico, četrtek ob 19.00 celostna joga, petek ob 17.45 dinamična joga in za zaključek tedna 19.30 regenerativna joga diha.

  Kaj in kdaj se bo še dogajalo v fb skupini Dih online joga?
  Vsakodnevne jutranje 15 min vadbe joge ob 7.00 za boljši dan ter torkove večerne meditacije za kvalitetnejši spanec in vsako soboto predavanje/delavnica enega od gostujočih učiteljev. Poleg naštetega je naša skupina prostor za vaša vprašanja, komentarje. Je varen prostor, kjer bomo poskrbeli za vaše dobro počutje, motivacijo in prijetnejši vsakdan.

  Ali se je potrebno na brezplačno 15 min jutranjo jogo prijaviti?
  Brezplačna jutranja 15 min joga je namenjena vsem vam ne glede na prijavo na mesečno vadnino. Dobrodošli vsako jutro ob 7 uri na mojem osebnem profilu Maja Kenda.

  Če nimam Fb profila ali si lahko kje drugje ogledam vsebine?
  Žal ne. Trenutno poteka vadba joge izključno preko zaprte fb skupine ter jutranja 15 min joga za boljši dan tudi (istočasno) na osebnem profilu Maja Kenda.

  Ali je vadba joge zahtevna, komu je namenjena?
  Vse štiri vrste joge, ki so na urniku, so namenjene vsem, ki vam je blizu varen, zavesten način dela s telesom. Primerna je za začetnike in napredne. Več o posamični vadbi joge na naši spletni strani www.centerdi.si.

  Ali pri vadbi joge uporabljamo pripomočke? Ali jih moram kupiti?
  Naučili vas bomo, kako si narediti s svojimi domačimi predmeti vadbene pripomočke. V fb skupini je na voljo video posnetek s prikazom le tega (če ga ne najdete vam ga lahko pošljemo po mailu). Pri vadbi bomo uporabljali kvader, trak, bolster, stol. Če razmišljate o redni praksi joge pa vam priporočamo nakup pripomočkov. Lahko nas kontaktirate za nasvet.

  Mnenja naših strank

  DIH in z njim draga Maja mi pomagata na moji poti spreminjanja, rasti in sproščanja življenja. Vaje in nasveti glede prehrane ter še marsičesa so mi pomagali izboljšati počutje v svojem telesu. Izgubila sem želene kilograme, počutim se vitalneje, hkrati je telo manj zategnjeno in ob redni vadbi se počutim naravnost odlično, bolečine v zategnjenih mišicah popolnoma izginejo. Ob tem je zelo pomembno tudi samozavedanje vsakega posameznega trenutka v dnevu (kolikor mi pač uspe) pa tudi načina življenja na splošno. S samozavedanjem in samoopazovanjem sem se naučila drobne popravke narediti že kar sproti, zato se tudi manj nabere čez dan, kar potem z večerno vadbo odpravljam. Veliko nasvetov je pripomoglo tudi k izboljšanju psihičnega počutja, Saj sem zadovoljna nad lastnim uspehom in napredkom ter se veselim vseh nadaljnjih korakov na tej zame izjemno pomembni poti. Hkrati vem, da na tej poti nisem sama. Hvala, Maja in Centru Diha, za usmerjanje, podporo in spremljanje.
  Velentina P.

  Odloči se, ker si z jogo spremeniš življenje. Občutek po jogi je fantastičen celo telo ti diha, utripa v čudoviti energiji in seveda občutno se izboljša zdravje. Vse vaje so mi všeč zato, ker nas lepo in kvalitetno usmerjaš in to je tisto pa še ti kot oseba močno pripomoreš k dobri energiji in pripadnosti. Ob redni vadbi joge opažam večjo gibljivost telesa,umirjenost,več energije,zbranost,dobro počutje,boljša drža telesa. Zelo priporočam.
  Antonija T.

  Za konec pa naj vas spodbudimo k rednemu raznolikemu in varnemu gibanju, dihalnim vajam, uravnovešeni prehrani, k obisku narave, kvalitetni družbi in umirjenosti. Tisti, ki bo v teh kriznih časih poskrbel zase bo lažje, manj stresno živel. Center Diha vam bo stal ob strani, pomagal razpihati negativne misli, preusmerjati pozornost vase, na nove možnosti.

  Skupaj zmoremo več, smo močnejši in bolj stabilni.

  Urnik online joge Center Diha

  PRIJAVI SE NA ONLINE JOGO

  PRIJAVI SE