SAMO TVOJ ČAS ZA SPOSTITEV, REGENERACIJO IN RAZVAJANJE

dih

V letu 2022 bo potekal 5 dnevni Dih oddih. Program je v pripravi…

Letos bo poletni 4-dnevni Dih oddih potekal na čudovitem posestvu Veduna

Obdana z naravo boš prek čuječe prakse celostne in regenerativne joge, meditacije in drugih sprostilno-gibalnih tehnik, crkljanja ter negovanja poskrbela za sproščeno in umirjeno stanje psiho-fizičnega telesa. Svojo baterijo boš napolnila na 100%.

Dobrodošla z mano na

4-dnevni DIH ODDIH V NARAVI ZA ŽENSKE

SPROSTITEV IN UŽITEK

 

4 dni negovanja sebe

Z vadbo joge in ostalimi praksami s pogledom na naravo, ekološko vegetarijansko/vegansko hrano, ki jo večinoma pridelajo na posestvu, bivanjem v prostorih iz naravnih materialov, v prijetni ženski družbi, kjer boš raziskovala svoje ženske kvalitete, se družila s svojo žensko esenco, negovala svoje telo.

Tu sem zate, da ti nudim varen prostor, kjer se boš počutila sprejeta, slišana, spoštovana. Popeljala te bom v globoko sproščenost, kjer se boš srečala sama s seboj.

Skrbno izbrana čudovita lokacija resorta Veduna, nudi bogato neokrnjeno naravo, skrbno opremljene sobe, kjer sta v pohištvo vgrajena ilovica in les, domačo ekološko hrano, zunanji naravno narejen bazen, sončno teraso, zunanji in notranji prostor za jogo in ostale prakse, welness ter to, kar najbolj potrebuješ: čas zase, upočasnitev, sprostitev in umiritev.

Nadihala se boš svežega zraka, spočila oči na zeleni barvi narave, na sončni terasi boš sprostila napetosti telesa, ki so se ti nabrale skozi leto. To je tvoj čas zase.

Obljubim ti veliko razvajanja, lepot, čutnosti. To kar danes ženske nujno potrebujemo, da smo srečne, polne, da sijemo sebi in svetu.

4-dnevni program vključuje prakso celostne in regenerativne joge, somatske vaje, dihalne tehnike, tehnike sproščanja, vizualizacijo, meditacijo, vaje za čutenje in dvig življenjske energije, vaje z dotikom, samomasažo ter masažo in vaje v parih.

Vključene so vaje za:
– boljšo koncentracijo, pozornost in prisotnost,
– umiritev uma in telesa,
– globoko sprostitev,
– razvijanje ljubečega odnosa do sebe, življenja,
– razvijanje ravnovesja dveh kvalitet telesa – aktivnost in pasivnost – prek vadbe joga praks in somatskih vaj,
– zavedanje, aktiviranje, kroženje življenjske energije,
– negovanje sebe z dotikom,
– razvijanje hvaležnosti,
– pomlajevanje in regeneracijo telesa.

To so tehnike in vaje, ki bodo z redno prakso spremenile kvaliteto tvojega življenja na bolje.

Poleg navedenih praks bom predstavila načine, kako lahko s preprostimi vsakodnevnimi postopki, prehrano, poznavanjem naravnih ritmov (bioritemska ura) izboljšaš počutje svojega psiho-fizičnega telesa.
Na voljo bo tudi prosti čas za odkrivanje bližnjih naravnih lepot ali sproščanje na sončni terasi poleg bazena.

Čas samo zase, ki ti bo omogočil, da stopiš v stik s svojimi notranjimi potenciali, da spočiješ preveč aktiven um in sprostiš telo. Z namenom, da se vrneš domov regenerirana, sveža in polna energije za soočanje z vsakodnevnimi življenjskimi izzivi.

Pojma nisem imela kaj bo, zato sem prišla odprta za vse, kar lahko sprejmem in dam in to se je tudi zgodilo. Program je bil raznolik, mi je zelo ustrezal, z dovolj počitka, prilagojen vsem udeleženkam, ne glede na znanje in izkušnje in s poudarkom na poslušanju sebe. Majino vodenje mi je zelo prijetno, popolnoma sem se mu prepustila. Mehka, strokovna, sproščena in bi z veseljem prišla kdaj k njej tudi na jogo.
Maja T.

 

dih

Ker vam želim dati najboljše sem letos izbrala:

Veduna resort – mali raj na zemlji:

Si pripravljena na nepozabne 4 dni v 2021?

Rezerviraj si datum od 15. do 18. julija ali od 21. do 24. julija

Število mest je omejeno, zato te vabim, da si čimprej rezerviraš svojega.


4-dnevni paket vključuje:
 • Nastanitev: 3 noči (eno-, dvo-, tro- in 6 posteljne sobe).
 • Intima prostora: manjša skupina do 12 oseb, kjer se bom lahko posvetila vsaki.
 • Polni penzion ekološke vegetarijanske – veganske prehrane. Med obroki bo poskrbljeno za osvežilno pijačo in sveže sadje.
 • Jutranje in večerne prakse joge v kombinaciji s celostno, regenerativno jogo in somatskimi vajami.
 • Delavnica samomasaže in masaže v paru, kar bo omehčalo in regeneriralo tvoje telo.
 • Delavnica negovanja z dotikom dotika. Prek dotika se boš naučila na ljubeč način prisluhniti svojemu telesu.
 • Različne vodene meditacije: meditacija hvaležnosti, sočutja, notranji smehljaj, kroženje energije, s pozornostjo na dih, na notranjo svetlobo.
 • Meditacija ob sončnem vzhodu. Zgodaj zjutraj bomo s hvaležnostjo pričakale sonce. Odlična vaja za prebuditev uma in telesa in za povečanje življenjske energije, ki jo potrebuješ za vsakdanje obveznosti in ustvarjanje.
 • Večer ob ognju s petjem ljudskih pesmi različnih kultur sveta, ženskih pesmi, svetih pesmi in zlogov, ki poživljajo in bodrijo srce in duha. Interaktivna delavnica, koncert in še veliko več z Matejo Fi (pevka in pedagoginja). Mateja pravi: “Človeški glas je most. Najprej do samega sebe, nato do drugega. “Od mene k sebi. Od sebe k tebi.'” (NA OBEH TERMINIH)
 • PRVI TERMIN – Ekstremno intimno bo na sobotni večer, ko se bomo potopile v globino ženske esence. V prvem delu vaje in tehnike, v drugem delu predavanje Vesne Juvan na temo: Menstrualni cikel – ženska narava. Predavanje bo potekalo v živo  preko spleta (online).
 • Na RUGEM TERMINU ekstremno intimnega večera pa bo z nami Manja Potočnik, ki nam bo predala, kako v zahtevnem modernem svetu še vedno ohranjati sijaj, izžarevati resnično sebe, ohranjati visok libido in biti zadovoljna ne glede življenjske situacije, ki si jih kreiramo? Ko se odločimo posnemati Naravo in slediti svoje cikle, je to preprosto lahko! Na predvanju boš zvedela kaj pravi Narava na tvoje cikle in kako te lahko podpre v njih.
 • Meditativni sprehod po bližnjem gozdu z vajami čuječnosti, kar bo prebudilo tvoja čutila ter te umirilo in omehčalo. Stik z naravo bo napolnil tvojo baterijo.
 • Razvajanje in sproščanje na sončni terasi in kopanje v zunanjemu bazenu. Popolni zasluženi relax s pogledom na zeleno naravo.
 • Čas zase.
 • Stik z neokrnjeno, zeleno in cvetočo naravo.
 • Podaljšan vikend, ki bo nahranil tvoje telo, te sprostil in napolnil, kar boš čutila še dolgo.

MNENJA UDELEŽENK

Lani sem se tako dobro, sproščeno počutila na Dih Oddihu, povezano sama s seboj, da sem se odločila priti tudi naslednje leto. Zelo mi pomeni si vzeti čas samo zame in poskrbeti za svoje telo in duha. Program se mi je zdel primeren, raznolik, dovolj prostega časa. Super vodenje. Maja je bila na voljo za vsa vprašanja. Podanega je bilo ogromno znanja in orodij za vključitev v vsakdanje življenje. Super. Maja hvala ti.
Barbara P.
Na Dih oddihu sem ugotovila, da je spoznavanje sebe bistveno. Program mi je bil zanimiv, ne preveč-ne premalo (dobro ravnotežje vsega) pisan na kožo ženskam-meni. Pa tudi Maja mi je s svojo žensko karizmo blizu. Maja nas je z umirjenostjo in natančnostjo vodila skozi dan in vaje. Ima veliko znanja iz različnih področij in se tudi čuti, da ima močno osebno izkušnjo.
Milka D.
Zelo sem bila zadovoljna. Maja je program vodila odlično. Zaupam ji, verjamem v to kar dela in se lahko ob tem sprostim. To je njeno poslanstvo. Čestitke, najboljša si.
Kaja C.

 

NASTANITEV:
Prenočila boš v eno-, dvo-, troposteljnih sobah ali v sobi s skupnimi ležišči, kjer boš deležna vsega sodobnega udobja. Vsaka soba ima svojo kopalnico in balkon. Posamezni vegetarijansko-vegenski obroki bodo v veliki z lesom obdani jedilnici, s pogledom na sosednje griče.

Vadbe in delavnice bodo potekale v notranjem prostoru ter zunaj okoli naravnega bazena, tudi na lesenem podestu pod drevesom s pogledom na okoliško naravo. Skupaj in sproti se bomo odločale, kaj nam bo najbolj ustrezalo.

NA VOLJO IMAMO:

Skupni prostori:
– Konferenčni prostor & jedilnica,
– Yoga & meditation studio – soba za jogo in meditacijo,
– Dream Room – večja soba za delavnice,
– Pottery room – lončarski studio,
– Small Workshop room – manjša soba za delavnice,
– Treatment room – soba za tretmaje (možnost rezervacije masaže),
– Lime Tree Cafe & Shop – kavarna & trgovinica.

Zunanja sprostitev:
– Naravni bazen – idealen kraj za sprostitev, s prho na solarni pogon.
– Terasa za jogo (ob bazenu) – velika površina iz lesa, kot nalašč za jutranjo vadbo.
– Terasa za jogo (ob savni) – velika površina iz lesa (okoli 18m dolžine in 5m širine)
– Savna – ročno izdelana po tradicionalne dizajnu (4m x 4m)
– Zunanje ognjišče – s čudovitim razgledom na okoliške hribe.
– Kraj za raziskovanje – 23 hektarov zasebnega zemljišča, kjer lahko brezskrbno uživate in raziskujete, obdani z gorami in jasami, do kamor seže vaše oko in vas lahko ponesejo noge.
– Kavarna – kjer lahko sedite v senci, pod veliko staro lipo.

PREHRANA: Hana je njihova strast, zato so vsi obroki sveže pripravljeni, preprosti, organski in veganski (ali
vegetarijanski). Sestavine, ki jih uporabljajo, so večinoma pridelane na Veduni ali lokalnih organskih kmetijah. V ceno je vključen polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja ter med obroki bo poskrbljeno za zdrave prigrizke, ekološki domači čaj, svežo limonado). Začnemo z večerjo in končamo s kosilom.

KJE: Resort Veduna (klikni za več informacij) pri Velenju.

KDAJ: Od četrtka, 15. 7. 2021, od 15. ure, do nedelje, 18. 7. 2021, do 18 ure TERMIN ZASEDEN
Dodatni termin od srede, 21 7. 2021, od 15. ure, do sobote, 24. 7. 2021, do 18 ure.

CENA 4-DNEVNEGA DIH ODDIHA S POLNIM PROGRAMOM IN PRENOČITVIJO: 

Enoposteljna soba: 580 eur
Dvoposteljna soba: 460 eur
Troposteljna soba: 430 eur
Dormitorij – 6 posteljna soba: 370 eur

Možno plačilo v treh obrokih ter možno koriščenje BONOV.

  1. obrok v znesku 150 eur do 20. maja, 2. obrok v znesku 150 eur do 20. junija, 3. obrok razlika do končnega zneska do začetka Dih oddiha.

V primeru koriščenja bonov so drugačni pogoji. 1. obrok v znesku 150 eur plačati ob prijavi, ostalo pa po predhodnim dogovorom. Ob prijavi navedite, kolišno vrednost bonov želite koristiti.

Potrebne so predhodne prijave na centerdih@gmail.com.
Prijava je potrjena le s plačilom 1. obroka ali celotnega zneska na TRR.

Opozorilo: Število mest je omejeno, saj ustvarjam Dih Oddih intimne narave, kjer se posvetim vsaki izmed vas.
Prijave sprejemam do zapolnitve razpoložljivih mest. Število mest je omejeno na 12, zato pohiti s prijavo in si zagotovi svoje mesto.
MOŽNOST ODPOVEDI
*V primeru odpovedi udeležbe do 30 dni pred dogodkom zaradi administrativnih in organizacijskih stroškov zadržim 50 eur.
*V primeru odpovedi udeležbe manj kot 30 dni pred dogodkom se upošteva samo odpoved v primeru zdravstvenih težav (s priloženim dokazilom zdravnika), zaradi administrativnih in organizacijskih stroškov zadržim 100 eur. V ostalih primerih ne povrnem denarja. Ob prijavi upoštevajte dejstvo, da ste se zavezale k tej odločitvi, k udeležbi na 4-dnevnem Dih Oddihu. Tako spoštujete in cenite sebe ter organizatorja. Hvala za razumevanje.

V ceno je vključeno vse razen: prevoz do napisane lokacije in nazaj domov, dodatna pijača, kakršni koli individualni nakupi, taksa ter welness storitve po izbiri.

Ob prijavi in plačilu prvega obroka prejmeš vsa dodatna navodila in usmeritve.


Vodila bo Maja Kenda

Maja je pred 12 leti naredila korenito spremembo v svojem življenju. Odločila se je, da izstopi iz potrošniške družbe in najde svojo srečo v preprostemu življenju v tesnem stiku z naravo. Hkrati se je to zgodilo tudi z njenim notranjim svetom. Stopila je na pot samoraziskovanja. Narava je postala njena učiteljica. Naučila jo je videti lepote, ki so okrog nas, v vseh nas, slišati tišino. Vendar ta odmik ni bil njena končna postaja, zato se je po 7 letih vrnila nazaj v svet tukaj in zdaj, svet, kakršen je, in ne, kakršnega bi si želela. To je bila nova velika sprememba, ki ji je prinesla razumevanje srednje poti.

Gibanje je del njenega življenja. Zelo zgodaj je spoznala povezavo med gibom in dihom. Vrhunski šport je od nje zahteval prisotnost diha v mirovanju in gibanju, ki jo je okronal za večkratno državno prvakinjo v plavanju. Kasneje, na tej poti samoraziskovanja, se je izučila za maserko različnih masažnih tehnik, spoznala v sebi dar ustvarjanja, risanja, plesa. Vodila je delavnice za izdelavo naravnih kozmetičnih izdelkov, delavnice in tabore za otroke, bila je soustanoviteljica društva Plesalci luči. Zadnjih nekaj let se poglablja v jogo, somatiko, metodo MBSR (Mindfulness), čuječnost, Zen, tantro in prakse ki so povezane z žensko esenco. Je učiteljica hatha joge, somatike in Integralnega dihanja.
Nekateri njeni dosedanji učitelji: Blaž Bertoncelj (hatha joga in somatika(, Matejči Šajnam (somatika), Tatyana Tolochkova (yengar joga), Polona Sepe (Krija Tantra Joga), Odkrivanje ženske esence s Savino Atai, Manjo Potočnik in Sasho Cobra, Milan Hosta ( integralno dihanje), dr. Joachim Gross in Robert Križaj (MBSR-metoda celostnega obvladovanja stresa), Erik van den Brink (MBCL-Mindfulness Based Compassinate Living).
Je ustanoviteljica Centra Diha, kjer svoje znanje in življenjske izkušnje deli naprej. To je njen način življenja.

Gostje:

Mateja Fi

Pevka in pedagoginja, samozaposlena v kulturi, antropologinja, raziskovalka glasu, diha in bivanja. Učiteljica AEQ metode® 1. stopnje, učiteljica integralnega dihanja. Na svoji poti je dobršen del ustvarjanja posvetila raziskovanju, poustvarjanju in oživljanju ljudskih pesmi, koncertriranju in izvedbi glasbeno-ustvarjalnih delavnic za otroke, ki jih vodi še danes. Od leta 2010 je aktivna raziskovalka glasovnih izražanj. GlasMost (delavnice, predavanja in programi za odpiranje svojega glasu in izražanja z njim) in GlasNit (s svojim glasom, dihom in telesom skozi nosečnost in porod).
https://www.facebook.com/mateja.fi.10

Vesna Juvan

Predavateljica Vesna Juvan o sebi rada razmišlja kot o strastni raziskovalki življenja. Verjame namreč, da o njem ne vemo kaj dosti. Tako je tudi s pozabljeno modrostjo menstrualnega cikla, naravnega ženskega cikla. Kadar ne raziskuje menstruacije, vodi ženske kroge, delavnice ˝Srce & Maternica˝ in ˝Delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami˝. Tu se ženske v intimnem krogu somišljenic naučijo povezovati z maternico, centrom ženstvenosti, avtentične moči, notranjega vodstva, radosti in vitalnosti.
Izvaja tudi energijske korekcije s pomočjo vibracijske kineziologije, saj verjame, da je kvaliteta našega bivanja v tem življenju v veliki meri odvisna prav od naše obremenjenosti s preteklostjo in od tega kako neoviran energijski pretok imajo na voljo naši organi. V prostem času najrajši pleše tango, dela acroyogo in se zgublja v naravi.
https://www.akademijazivljenja.si/

Vesna bo imela predavanje online (preko spleta).

Manja Potočnik

Inštruktorica in praktikantka Qi gong in TaiQi veščin (Dao yin kitajska joga, Qi gong, Wudang Tai Qi). Manja se uri v ohranjanju in zbiranju spolne energije, 10 let vodi delavnice na temo ženstvenosti in seksualnosti po principih univerzalnega Dao-a in redno tedensko Dao vadbo za ženske v Celju in Ljubljani. Ponosna je na projekte “100 dni Masaže prsi” in “101 dan cvetoča in prebujena”, ki ženskam po vsej Sloveniji dvigujejo lastno vrednost in prebujajo neusahljiv vir mladosti znotraj njih. Manja je tudi vodilna dobaviteljica Yoni jajčk v Sloveniji. Redno se izobražuje pri nagrajenih mojstrih na Kitajskem in v Maleziji kot tudi pri nas.
www.essenceofyin.com 

dih

Življenje je sestavljeno iz trenutkov, zato se prepusti temu popolnemu trenutku in tvoj mozaik doživetij bo bogatejši.

Srčno vabljena na posestev Veduna na 4 dnevni Dih Oddih, kjer si boš zaželela, da se čas ustavi. Pozitivna energija, ljubezen in skrb za naravo in človeka so tukaj doma. Dobrodošla tudi ti.

PRIJAVI SE NA 4 DNEVNI DIH ODDIH:


 

Želiš napolniti svojo baterijo? PRIJAVI SE NA E-NOVICE in prejmi brezplačno VADBO PROTI STRESU s katero boš napolnil/a svojo baterijo

Ostani na tekočem z dogajanjem in novostmi v DIH centru prisotnosti. Z vpisom na naše novice prejmeš v svoj elektronski poštni nabiralnik tudi celotno antistres vadbo, povsem brezplačno.

 

PRIJAVI SE