Vabimo vas, da se nam pridružite na predstavitveni vadbi Iyengar joge, ki bo v petek 27.12. od 18:00 do 20:00 ure v DIH center prisotnosti.

Prisrčno vabljeni na predstavitvene vadbe joge pod okriljem IYENGAR JOGA ZDRUŽENJE SLOVENIJA, ki bodo od 27. do 29. januarja 2017 po vsej Sloveniji. V teh dneh bodo učitelji Iyengar joge iz cele Slovenije odprli vrata joga studijev ter vam predstavili to posebno, a pri nas razmeroma novo metodo joge. Iyengar joga je mednarodno eden najbolj uveljavljenih stilov joge, predvsem na račun strokovnosti in terapevtske uspešnosti tega pristopa ter visoko usposobljenih učiteljev.

Vadbo bo v DIH center prisotnosti, predstavil mednarodno certificirani učitelj GORAN KOREN, z namenom približati to čudovito metodo čim večjemu številu ljudi. Donacije (zbirali bomo po 5 evrov za vadbo) bomo namenili izdaji knjige o Iyengar jogi v slovenskem jeziku.

B.K.S. Iyengar velja za eno izmed največjih avtoritet joge na svetu. Jogo je na svojevrsten in izviren način prakticiral in učil skoraj 80 let. Umrl je avgusta 2014 star 95 let, za sabo pa pustil čudovit biser izročila takoimenovane Iyengar joge, metode poučevanja in prakticiranja joge, ki ji sledi več milijonov učencev po celem svetu.
Metoda Iyengar joge je najbolj razpoznavna zaradi intenzivnega in globinskega študija jogijskih položajev in jogijskih dihalnih tehnik. BKS Iyengar je sistematiziral več kot 200 klasičnih jogijskih položajev in 14 različnih tehnik dihanja (z variacijami). Strukturiral in kategoriziral jih je tako, da omogočajo začetniku postopen in varen napredek od osnovnih položajev in dihalnih tehnik do bolj zahtevnih. Napredek v položajih in dihalnih tehnikah temelji na sočasnem izboljševanju gibljivosti, moči, koordinacije, obvladovanja dihanja ter povečanega zavedanja uma, telesa in duha.

Kje: DIH center prisotnosti, Obrtna ulica 13f, Izola.
Kdaj: Petek-27.01 ob 18:00 do 20:00 ure
Donacija: 5 eur (namenjenih izdaji knjige v slo. jeziku)

Obvezne predhodne prijave do četrtka na: centerdih@gmail.com

S seboj prinesite podlogo za vadbo.