dih

Regenerativna joga je tvoje naravno zdravilo proti stresu in kroničnim mišičnim napetostim.

Regeneracija ali Regenerativna joga:
Vsebuje podprte položaje (uporabljajo se različni vadbeni pripomočki), v katerih se zadržiš dlje časa, kar ti omogoča globoko sprostitev.

Ker se osredotočaš na dihanje si lažje prisoten/na v sedanjem trenutku, aktivira se tvoj parasimpatični živčni sistem, ki poskrbi:

– za regeneracijo telesa
– sprostitev kroničnih mišičnih bolečin
– boljšo presnovo in delovanje žlez,
– izboljša, okrepi se naš imunski sistem,
– poskrbi za kvalitetnejši spanec.

Čeprav na prvi pogled fizično ne počneš veliko, se v tvojem telesu in umu veliko dogaja. Od sproščanja mišic in različnih napetosti povezanih z negativnim stresom, prepoznavanja negativnih telesnih in mentalnih vzorcev do sproščanja emocionalnih napetosti. V položajih se zadržiš dlje časa kot v običajni hatha joga praksi, pri čemer dosežeš globlji razteg in globje pozitivno vplivaš na mišice, sklepe, celotno telo.

Mnogi dejavniki v vsakdanjem življenju, vključno s nepravilno telesno držo, mišično napetostjo, negativni stres, premalo gibanja, poškodbe in dehidracija, lahko negativno vplivajo na fascijo (sistem vezivno tkivnih vlaken, ki se nahaja tik pod površino kože in obkroža, povezuje in podpira mišice, organe, kite in druge strukture telesa). Med regenerativno jogo tudi hidriraš in osvobajaš napetosti v fasciji.

Regenerativna joga je odlično orodje, ki prinaša ravnovesje telesa, misli in čustev.

Urnik vadbe:

  • Popoldan: TOREK  17:30-19:00
  • Dopoldan: PETEK  10:00 – 11:30

 

dih

 

PRIDRUŽI SE NAM NA REGENERATIVNI JOGI