Regenerativna joga z zvokom

Je globoko sprostitvena praksa joge, ki znižuje raven stresnih hormonov, kar se odraža na našem psiho-fizičnem počutju. Povečuje odpornost, spodbuja in uravnava prebavo, hormonski sistem, živčni sistem, umirja um in sprošča telo ter občutno vpliva na dvig razpoloženja.

Pri regenerativni jogi je poudarek na počasnem, mehkem delovanju. Vsebuje preproste jogijske položaje (uporabljajo se različni vadbeni pripomočki kot je bolster, dekice, kocke, trakovi, stol), v katerih se zadržimo dlje časa kot pri klasični hatha jogi, kar nam v kombinaciji z optimalnim zavestnim dihom ter zvokom omogoča globoko sprostitev in umiritev. Telo postavimo v udoben položaj in s tem se živčni sistem povrne v ravnotežje, um pa se sprosti.

V regenerativnih položajih se zadržimo povprečno 10 min in dovolimo, da zdravilni zvoki, ki prihaja iz inštrumentov kot so tibetanske skledice, različni zvončki, še dodatno sprostijo vse morebitne napetosti, ki so se nabrale v našem umu, mišicah, celotnemu telesu. V telesu se sproži proces samozdravljenja.

Drugi pozitivni učinki regenerativne joge z zvokom:

Upočasnjuje tempo življenja
Regenerativna joga nas odmakne od pretiranega hitenja, od vsakodnevnih dejavnosti. Je kot odmor v aktivnem življenju. Počasni premiki iz položaja v položaj omogočajo, da raziščemo svoj um in telo v naravnem ritmu, brez pritiska.

Umirja živčni sistem (aktivira se parasimpatični živčni sistem)
Umirjen, počasen ritem joge in dihanje umirjata živčni sistem in s tem blažita učinke, ki ga ima prekomerni stres na telo.

Z globinsko sprostitvijo razvijamo pozornost
Regenerativno jogo imenujemo tudi joga zavedanja, saj skozi prakso ozaveščamo sebe in svoje telo. Prav zaradi umirjenega, počasnega giba se povečuje zavedanje fizičnih občutkov, misli in čustev, ki se med prakso pojavljajo.

Regenerativna joga ponuja varen prostor, kjer se lahko ponovno povežemo s svojo pravo naravo, kar pomeni sproščeno, lahkotno in radostno bivanje v svojem telesu.

Katere dolgoročne učinke ti REGENERATIVNA JOGA ZVOKA prinaša?
  •  več energije in intuziazma,
  • več sproščenosti,
  • več notranje umirjenosti,
  • jasnost in stabilnost,
  • povišana samozavest,
  • povečana sposobnost obvladovanja stresnih situacij,
  • večjo prožnost, gibljivost telesa,
  • boljše psiho-fizično počutje in zdravje.
Regenerativna joga z zvokom je tvoje naravno zdravilo proti stresu in kroničnim mišičnim napetostim.

Za izvajanje regenerativne joge z zvokom ni potrebno nobeno predznanje joge, primerna je za vsakogar. Za vse, ki si želite in potrebujete odklop od vsakdanjega vrveža, se sprostiti in umiriti.

Poleg skupinske prakse imate možnost individualnega pristopa.

Ker se ti 100% posvetim. Posvetim tvojim psiho-fizičnim potrebam in te korak po koraku vodim v spremembo, ki ti prinaša boljše počutje-zdravje, več energije, več volje do življenja, več notranje umirjenosti, jasnosti in stabilnost. Individualna REGENERATIVNA JOGA zajema posvet ter sklop min. 4 obiskov (po potrebi se sklop ponovi).

Urnik vadbe:

  • Popoldan: TOREK 19:30 – 20:45

 

 

PRIDRUŽI SE NAM NA REGENERATIVNI JOGI Z ZVOKOM

Error: Contact form not found.