dih

Regenerativna joga diha je tvoje naravno zdravilo proti stresu in kroničnim mišičnim napetostim.

Vsebuje preproste jogijske položaje (uporabljajo se različni vadbeni pripomočki), v katerih se zadržimo dlje časa, kar nam v kombinaciji z optimalnim zavestnim dihom, omogoča globoko sprostitev in umiritev. Poleg jogijskih položajev je velik poudarek na somatkish vajah. Somatika je zelo uspešen, varen, nežen način zavestno – čutno – gibalne vadbe, ki nas nauči odpraviti vzroke večine kroničnih napetosti, bolečin v mišicah. Somatske vaje lajšajo oziroma odpravljajo bolečine v sklepih, z njimi si lahko pomagamo pri tenziskemu glavobolu, pomagajo nam uravnati nepravilno držo, z njimi odpravljamo dihalne težave, umirjamo živčni sistem.

V vadbo so vključeni elementi:

iz joge (ravnovesje telesa, čustev in uma), somatike (ponovna vzpostavitev zavestnega nadzora nad gibanjem), zen-a (umetnost sproščanja stresa na osnovi čuječnosti), taoizma (kitajske zdravilne veščine).
Starodavna znanja, podana na preprost in enostaven način (prilagojeno za sodobnega človeka).

Tehnike in vaje, ki bodo z redno vadbo spremenile kvaliteto tvojega življenja na bolje. Primerne so za vsakogar.

Ker se med vadbo osredotočamo na dihanje smo lažje prisotni v sedanjem trenutku, aktivira se naš parasimpatični živčni sistem, ki poskrbi:

– za regeneracijo telesa
– sprostitev kroničnih mišičnih bolečin,
– boljšo presnovo, delovanje žlez in hormonov,
– izboljša, okrepi imunski sistem,
– poskrbi za kvalitetnejši spanec,
– za umiritev uma in telesa.

Čeprav na prvi pogled fizično ne počnemo veliko, se v našem telesu in umu veliko dogaja. Od sproščanja mišic in različnih napetosti povezanih z negativnim stresom do prepoznavanja negativnih telesnih in mentalnih vzorcev do sproščanja emocionalnih napetosti.) Ker se v položajih zadržimo dlje časa kot v običajni hatha joga dosežemo globlji razteg mišic, vezivnega tkiva in globlje pozitivno vplivamo na mišice, sklepe, dih ter celotno telo.

Mnogi dejavniki v vsakdanjem življenju, vključno z nepravilno telesno držo, mišično napetostjo, negativni stres, premalo gibanja, poškodbe in dehidracija, lahko negativno vplivajo na fascijo (sistem vezivno tkivnih vlaken, ki se nahaja tik pod površino kože in obkroža, povezuje in podpira mišice, organe, kite in druge strukture telesa). Med regenerativno jogo diha tudi hidriraš in osvobajaš napetosti v fasciji.

Katere dolgoročne učinke ti REGENERATIVNA JOGA DIHA prinaša?

– več energije in entuziazma,
– več sproščenosti,
– več notranje umirjenosti,
– jasnost in stabilnost,
– povišana samozavest,
– povečana sposobnost obvladovanja stresnih situacij,
– večjo prožnost, gibljivost in stabilnost telesa,
– boljše psiho-fizično počutje in zdravje.

Regenerativna joga diha je odlično orodje, ki prinaša ravnovesje telesa, misli in čustev.

ZAKAJ TI PRIPOROČAM INDIVIDUALNI PRISTOP, delo 1:1?

Ker se ti 100% posvetim. Posvetim tvojim psiho-fizičnim potrebam in te korak po koraku vodim v spremembo, ki ti prinaša boljše počutje-zdravje, več energije, več volje do življenja, več notranje umirjenosti, jasnosti in stabilnosti…
Individualna REGENERATIVNA JOGA DIHA zajema posvet ter sklop min. 4 obiskov (po potrebi se sklop ponovi).

Urnik vadbe:

Popoldan: PETEK 19.30 – 20.20 (po posnetku).

Vadbo vodi Maja Kenda.

 

PRIDRUŽI SE NAM NA Regenerativni jogi diha

(Regenerativna joga diha je del programa Online joge)

IZBERI PAKET