Ko se gib in dih povežeta v prijetno valovanje

Poudarek je na zavedanju telesa, gibljivosti in vzdržljivosti telesa. Temelji na optimalnem izvajanju jogijskih položajev v povezavi z dihom. Je celostna vadba. Preko joga vaj te vodim v samoraziskovanje fizičnega, čustvenega in psihičnega telesa. Prvi tvoj korak je upočasnitev, ki odpira vrata v globje zaznavanje sebe. Preko giba in diha te učim bolje razumeti sebe, videti lastne pomankljivosti, da te postanejo prijeten izziv, k poti do spremembe.

Ves čas z jasnim in natančnim usmerjanjem raziskuješ svoje zmogljivosti, širiš meje svojih sposobnosti in se igraš z ravnotežjem. Skozi prakso raziskuješ in krepiš notranji ogenj, ki ga z mehkimi gibi in sproščenim zavestnim dihom uporabljaš sebi v prid za transformacijo tako telesa, kot uma. Nepretrgan krogotok povezovanja giba in diha te privede do večjega fokusa, um se umiri in telo postane bolj pretočno, živo a hkrati sproščeno.

Poznamo različne stopnje joge, v našem centru izvajamo lahkotnejšo različico. Želimo poskrbeti, da je vadba še vedno primerna za vsakogar.

Je dolgotrajen proces, ki ti ob redni vadbi prinaša pozitivne učinke na fizično, čustveno in umsko telo.

 

Kaj Celostna Joga obsega, kaj se boš učil/a:

  • izvajanje asan (telesnih položajev) za razvijanje tvojih dveh kvalitet: moč in stabilnost na eni strani, lahkotnost in sproščenost na drugi. Obe kvaliteti sta nujni za ravnovesje tvojega telesa. Pomembno vlogo ima tudi prostor med eno in drugo asano. Kot trenutek med vdihom in izdihom. Čas, ko budno opazuješ telo v mirovanju. Pri celostni jogi uporabljaš različne vadbene pripomočke, ki ti pomagajo, da lažje napreduješ v položaju,
  • različne dihalne tehnike, pranajama za energijsko pretočnost v telesu,
  • tehnike sproščanja,
  • tehnike za osredotočanje uma,
  • vaje za razvijanje prijaznejšega (etičnega) odnosa do sebe in drugih.

Katere dobrobiti bo Celostna Joga prinesla v tvoje življenje?

Na telesni ravni bodo jogijski položaji z redno prakso vplivali na boljšo telesno držo, razvili gibljivost, splošno mišično moč, koordinacijo in ravnotežje.
Na energijski ravni boš preko dihalnih tehnik usmerjal/a in nadzoroval/a svojo energijo.
Na mentalni ravni s pomočjo čuječnosti boš ponovno vzpostavil/a notranji mir in zadovoljstvo, poglobil/a zaznave, izostril/a jasnost in osredotočenost uma, razvil/a intuicijo.

Primerna je za začetnike in tudi tiste, ki imate z jogo že izkušnje.
Ne glede na to ali je tvoj cilj oblikovanje telesa, sprostitev in zmanjšanje ravni stresa ali osebnostna rast.

Četrtkovo celostno jogo vodi Maja Kenda.

 

INDIVIDUALNI PRISTOP

Je namenjen tebi, ki želiš poglobljeno in aktivno delo z osredotočenostjo na lastne pomanjkljivosti, katere boš z rednim delom izboljšal/a.
To je osebni program dela, ki je prilagojen tebi, potrebam tvojega psiho-fizičnega telesa. Posvetim se ti 100%, kar ti omogoča hitrejši napredek in bolje razumevanje svojega psiho – fizičnega telesa.

 

Urnik vadbe:
 • Dopoldan Fb live: ČETRTEK 06.30 – 07.20

 

Kaj joga je

Joga je celostni pogled na življenje, ki stremi k uravnoteženemu in zdravemu življenju. Izvira iz Indije in je poznana že več tisoč let. Etimološki pomen besede »joga« izhaja iz sanskrtskega korena »yuj«, kar pomeni, združiti, integrirati, povezati skupaj.

Preprosto lahko rečemo, da je joga integracija telesa, uma in duha s ciljem, uresničiti celosten potencial človeka; nasproti mehanskemu in nezavednemu načinu življenja v katerem človeški potenciali ostajajo neizkoriščeni.

Za tiste, ki se želite poglobiti v razumevanje JOGE preberite spodaj.

VEČ TUKAJ – VEDA O JOGI

 

 

PRIDRUŽI SE NAM NA CELOSTNI JOGI