Kaj zame predstavlja užitek dolgo nisem vedela. Kako le bi, če se nisem poznala.
Užitek je vedeti kdo si!

 
Kaj zame predstavlja užitek dolgo nisem vedela. Kako le bi, če se nisem poznala.
Užitek je vedeti kdo si!
V to življenje sem se rodila z namenom. Danes vem, da je moj namen presegati omejitve, prepričanja, ki me odvračajo od resnice. Ki v meni povzročajo napetosti in bolečino. STRAH.
Prišla sem z namenom, da LJUBIM. Ljubim sebe, življenje.
Hmmmm kar močne, globoke besede. Spoštovanja vredne.
Čeprav je ta beseda velikokrat prebrana, napisana, izrečena zame šteje samo izkušnja. Izkušnja, da pomen te besede ponotranjam. Dan za dnem, košček po košček. Z vsemi vzponi in padci.

Ali si dovolim uživati?
Zakaj se o tem sprašujem? Verjetno zato, ker nisem znala, nisem bila naučena, nisem živela v okolju, kjer je bilo to nekaj vsakdanjega. Ne sprašujem se zakaj je tako moralo biti, kdo je za to odgovoren. Pomembno je, da sem to prepoznala in si dovolila narediti spremembo. Sprememba, ki danes še vedno traja.
Danes vem, da sem za svoje počutje odgovorna sama. Vsaki dan, trenutek. Sama se odločam ali bom bila srečna ali nesrečna. Ufffffff včasih bi najraje to kar pozabila a ne morem 🙂 in je tako prav.
Slovenci smo zelo delaven narod (v veliki večini). Čisto normalno je, da delamo v službi, doma, vse do večera. Z delom ni nič narobe, še posebej, če ga imamo radi. A tako, kot za delo smo ustvarjeni tudi za počitek, počasnost…Življenje je tako narejeno. Vedno sta prisotna oba pola, kvaliteti-nasprotji (sonce, luna; vročina, mraz…).
Danes opisujem ti dve kvaliteti: prva predstavlja moč, fokus, stabilnost, produktivnost ter druga sproščenost, umirjenost, lahkotnost. Prepletanje teh dveh prinaša harmonijo na telesni, umski in čustveni ravni.
Opazujem kako razmišlja okolica (v takem okolju sem tudi sama odraščala): čisto normalno je, da delamo cele dneve, garamo, smo utrujeni, jamramo nad sistemom. A na koncu imamo kaj pokazati. Stanovanje, ki je kupljeno na kredit, 2x letno dopust…v veliko primerih tudi to ne.
Kaj pa nekdo, ki dela 4 ure na dan, je finančno preskrbljen, ima čas zase, sproščen in srečen. Zakaj nam to ni za vzor, vzgled. Zakaj nas niso tega naučili?
Zame je prišel čas, da si dovolim razmišljati drugače. Spremeniti prepričanje, ki je v meni zakoreninjeno, ki se ponavlja iz generacije v generacijo.
Navado lahko spremenim, ko spremenim prepričanje, svoj način razmišljanja.

Sama si nisem dovolila uživati življenje. V umu je bil dolgi spisek opravil, prisoten nadzor, kontrola, konstantno delovanje.
Ko sem se odločila spremeniti življenje (eden od prejšnjih blogov) sem počasi začela videti lepote okoli sebe. Življenje v tesnem stiku z naravo mi je prebudilo čutila, požgečkalo notranjost in mi zašepetalo: Maja zbudi se!
Ob teh lepotah sem začela uživati. V malenkostih, ki so mi počasi topile srček.
Morala sem se upočasniti.

Pregovor pravi: Navada je železna srajca in res je tako. Za spremembo je potrebno veliko samoopazovanja, dihanja in delovanja. Dan za dnem, brez prestanka. Tudi, če se vmes izgubim, vse počaka. Ponovno potrka na vrata življenja in me vpraša: Maja greš naprej?
Užitek zame pomeni sproščeno stanje uma in telesa, notranje zadovoljstvo in sreča. Užitek je prisoten, ko si dovolim živeti to kar sem. Zato pa je potreben pogum, ki pride, ko se dovolj cenim, da se premaknem naprej. Zavedanje svoje vrednosti je ključnega pomena!
Različni smo in vsak naj najde svoje trenutke sreče, užitka. Kaj je tisto, kar tebe osrečuje veš samo ti?
Obrni se vase, raziskuj in se sprašuj. Odgovor bo prišel.
Najprej boš slišala glasek od zelo daleč, a bolj se boš obračala vase, bo ta glas postajal glasnejši. Dokler ta glas ne bo postala tvoja realnost.

Če rada plešeš PLEŠI
Če se rada božaš SE BOŽAJ in dovoli, da TE TVOJ DRAGI BOŽA (povej mu v čem uživaš, deli z njim)
Če imaš rada cvetje POJDI NA TRAVNIK, KUPI SI ROŽE…

Vsak imam svoj spisek in prav je tako.
Dovoli si, dovoljeno ti je! Pa tudi če 5 min na dan.

Največji užitek je, ko znam uživati sama s seboj. Takrat mi življenje prinese darilo.
Grem odpreti darilce današnjega dne 🙂

Se nadaljuje…