KO SEM SE ODLOČILA ŽIVETI BLIŽJE NARAVI JE TIŠINA POSTALA MOJA ZELO DOBRA PRIJATELJICA

 

Včeraj zvečer, ko sem legla v posteljo na nočni počitek in zaprla oči sem se zavedala tišine, ki me je obkrožala.
Po licu mi je stekla solzica. Čutila sem globoko hvaležnost za dom, ki je na takšni lokaciji o kateri sem leta in leta sanjala in si jo želela. Predvsem zaradi miru in narave.

Pa sem vedno potrebovala mir in naravo?
Ne.

Nisem vedela, da mi toliko pomeni a…

Ko sem mnogo let nazaj drastično spremenila življenje in živela na res odmaknjenih krajih, kjer je bila tišina, narava okoli mene sem spoznala, da je to nekaj kar mi zelo pomeni, da je tako okolje zame zelo podporno.
Nekaj let sem živela na tak način, odmaknjena od vsega a stvari so se spremenile in prišla sem nazaj bližje, če lahko temu tako rečem, civilizaciji.

S tem premikom so v nazaj moje življenje prišli glasnejši zvoki, drugačne vonjave, več ljudi…

In spomnim se, kako zelo sem pogrešala večerno, nočno tišino ter temo (brez javne razsvetljave okoli doma).
Prosila sem, da naj bo moj naslednji dom takšen. Preden se je to zgodile me je življenje preizkušalo na najrazličnejše načine in veliko izkušenj ni bilo enostavnih a zame potrebnih, da sem se bolje spoznala, spoznala življenje.

In ko sem včeraj zvečer tako ležala v postelji in podoživljala vse to sem čutila globoko hvaležnost za vso preteklost zaradi katere sem danes kjer in in kar sem.

Pot je še dolga a vse je veliko lažje kot leta nazaj.

Obožujem temo in tišino, ko se odpravim spat. To me tako pomiri in nahrani. Čez kaj vse gremo v življenju preden se ene stvari postavijo na pravo mesto. A če pa še nismo tam, kjer bi radi bili je to odlična priložnost, da vadimo zaupanje, potrpežljivost, da se raziskujemo in samo-sprašujemo.

Življenje je zelo pravično. Vse se dogaja v pravšnjem času in redu.

Pa naj še delim to “anekdoto”. Ko sem letos prišla v Auroville in se namestila v svojo sobico je bila prva noč zelo glasna. Ker je bil vikend so sosedje imeli manjšo veselico.
Jaz pa utrujena od dolge pot…Seveda sem si jaz predstavljala, da bom imela popolni mir????

Zavedala sem se, da je ena od možnosti ta, da sem najela sobo, kjer bodo večer pestri in glasni. A rekla sem si: Maja morda je to izjema, skušaj zaspati in jutri je nov dan. Naslednji dan sem se pomenila z lastnikom in zelo se je strinjal, da mora biti po 22 urni mir. Naslednjih 20 dni mojega bivanja je bil. Juhuuuuu.

MOŽNO JE.

Maja